arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 oktober 2019

weekbericht nummer 9

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 9  datum: 18-10-2019

www.jozefschooltexel.nl

 

Datum activiteit
19 t/m 27 okt. Herfstvakantie
4 november Informatieavond Heilige Communie
5 november Groepen 1/2 naar het bos
5 november Voorbereiden Sint-atelier in groep 1-2a om 14.30u
6 november Staking primair onderwijs, school is dicht.
11 november Groepen 1/2  Sint Maarten

 

Nieuw op de website

Leerlingenwerk groep 1-2a: naar de bibliotheek
https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-12a/leerlingwerk/

Leerlingenwerk groep 4: Thema ‘Reis je mee?’
https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-3a-2/leerlingwerk/
Foto’s groep 4: Creatieve opdracht thema ‘Reis je mee?’
https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-3a-2/fotos-groep-3a/

 

Baby geluk

Emily, Lissy, Kelly en Clint van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zusje en dochter Milly. Veel geluk en plezier toegewenst samen.

 

Gymlessen

Hoera! de gymlessen gaan van start na de herfstvakantie, Meester Sil heeft er zin in.

Wilt u uw kinderen op dinsdag en donderdag gymspullen meegeven?

Alvast bedankt!

 

PBS regel van de week

  1. Ik stop direct als iemand STOP HOUD OP! zegt.

In de week na de herfstvakantie staat de regel Ik stop direct als iemand STOP HOUD OP! zegt centraal. Deze regel komt eigenlijk voort uit het programma De Vreedzame school, maar past naadloos in onze afspraken en regels. Het is belangrijk dat ieder kind weet dat Stop houd op! Ook echt stoppen betekent. Deze regel garandeert de persoonlijke veiligheid van kinderen, ook als een spelletje toch plotseling wat serieuzer wordt.

 

Groepen 1-2 naar het bos

Op dinsdag 5 november gaan de kleutergroepen naar het Sommeltjespad in het bos om daar de herfst te ontdekken. We zoeken hiervoor ouders, opa’s of oma’s  die willen rijden en begeleiden. Groep 1-2a vertrekt om 10.00 uur en is rond 11.45 weer terug.

Groep 1-2b vertrekt om 12.30 en is rond 14.15 weer terug.

Groep 1-2c vertrekt om 8.30 en is rond 10.15 weer terug.

De inschrijflijsten hangen bij de klassen, hier kunt u zich opgeven.

 

Staking primair onderwijs 6 november

Tot grote teleurstelling is op Prinsjesdag gebleken dat de regering geen blijk geeft de ernstige situatie in het onderwijs te onderkennen. De hoogst noodzakelijke investeringen in het onderwijs blijven uit.
Het lerarentekort heeft een dusdanige omvang dat naar verwachting opnieuw veel klassen naar huis gestuurd zullen worden bij ziekte van de leerkracht. Daarnaast leidt deze situatie tot verhoging van de werkdruk. Dat ook de kwaliteit van het onderwijs hiermee onder druk komt te staan is zorgelijk. Juist nu de financiële positie van Nederland er zo goed uit ziet zijn investeringen in het onderwijs zeer gerechtvaardigd. Onderwijs is geen kostenpost, maar een diepte-investering in de toekomst van aanstormend talent op de basisschool. De kinderen waar wij dagelijks met veel inzet voor werken.

Op woensdag 6 november is een nieuwe staking aangekondigd. Het is blijkbaar nog de enige manier om door te dringen tot Den Haag. Nu de regering opnieuw niet thuis geeft (en ons zelfs met een kluitje in het riet stuurt door oud geld als nieuw aan te kondigen) is de maat vol.

Het team van de Jozefschool ondersteunt deze staking en houdt daarom op 6 november de deuren dicht.

 

Logopedische screening groepen 1-2
Op maandag 18 november komt logopediste Mieke Wilterdink in de groepen 1-2 een aantal kinderen screenen. Niet alle kinderen zullen gescreend worden. Heeft u bezwaar tegen deze screening, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht.

 

Beeldgebruik voorkeur Social Schools

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft de school toestemming nodig voor het publiceren van beeldmateriaal van je kind(eren). We willen u vragen om via de website of de app van social schools 3.0 aan te geven welk beeldgebruik voorkeur u heeft voor uw kind. Via de mobiele app: Ga naar Kinderen > je kind > Beeldgebruikvoorkeuren

Via de volgende link vindt u informatie hoe u dit heel eenvoudig kunt doen. Alvast bedankt!

https://socialschools.zendesk.com/hc/nl/articles/360027243832-Instellen-van-beeldgebruikvoorkeuren-voor-je-kinderen

 

Ateliers Sinterklaas kleutergroepen

Op dinsdag 19 en dinsdag 26 november staan de sint-ateliers gepland voor de kleutergroepen. Wij knutselen, koken, spelen toneel, enz. over Sinterklaas in groepjes van 6 – 8 kinderen met hulp van twee ouders of een ouder en een juf. Het duurt van 13.15 tot 14.15 uur. We werken 2x een uur aan hetzelfde: 19 november beginnen en 26 november afmaken.
We kunnen daarvoor hulp gebruiken! Ouders die mee willen helpen kunnen dat aangeven op het lijstje bij de klas.
We gaan de ateliers voorbereiden op dinsdag 5 november om 14.30 uur in het lokaal van 1/2A, juf Cinthia. Ouders die al een ideetje hebben mogen dit graag meenemen.

 IVN StrunerKids, natuurbeleving voor kinderen (ingezonden bericht)

Dit jaar organiseert de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen onder de naam IVN StrunerKids. De komende twee activiteiten staan in het teken van de landelijke Nacht van de Nacht; laat het donker donker.

Dinsdagavond 22 oktober gaan we samen met gids Pierre Bonnet ’s avonds in het bos wandelen en gaan we het bos beleven als het donker gaat worden. Wat hebben we daarvoor nodig? Nee, vandaag geen zaklamp, alleen je zintuigen. Wat gebeurt en met je ogen en oren als het donker begint te worden? Ruik en voel je dan ook anders? Deze schemerwandeling begint om 18:30 uur bij het BBQ-veld aan de Randweg en het duurt ongeveer een uur. 

Zaterdagavond 26 oktober gaan we samen met schaapherder Daphne in de schemer op zoek naar haar schaapskudde ‘Vrolijke schapen’. Onderweg vertelt zij alles wat je altijd had willen weten over het leven van de schapen in de schaapskudde. Deze excursie begint om 18:15 uur bij het vogelwachtershuisje op het duin aan het einde van de Oorsprongweg 1, na ongeveer een uur zijn we daar weer terug. Omdat we op een heel donker plekje van Texel zijn kunnen we de sterrenhemel ook goed bewonderen. Nelleke Theijssen, studente Sterrenkunde, gaat ons daar meer over vertellen en laten beleven. Ook gaan we wolvilten op het gevoel.

Deze gratis activiteiten zijn voor kinderen van de basisschool, tot 8 jaar onder begeleiding, maar alle ouders/verzorgers zijn welkom. Graag willen we dat je je aanmeldt voor deze activiteiten, door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com.

 

Bag2school

Afgelopen woensdag is 498 kilo aan kleding opgehaald door de mensen van Bag2school. Dit betekent dat er binnenkort €149,40 wordt bijgeschreven op de rekening van de Ouderraad. Het bedrag zal ten goede komen aan de kinderen. Bedankt voor uw bijdrage. In het voorjaar zal opnieuw een inzamelingsactie worden georganiseerd.

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht