arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

13 oktober 2016

weekbericht nummer 8

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  8                                 datum: 13 oktober 2016

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

13 okt.                 Inloopochtend CJG  Cecil van Tiel

13 okt                   Groep 6: uitstapje Kaap Skil

14 okt.                 Boekenmarkt (11.45-12.15 uur)

17 t/m 23 okt.   Herfstvakantie!

2 nov.                   10 minuut gesprekken

16 nov.                Studiedag, kinderen zijn vrij.

 

Tien minuut gesprekken

Op woensdag 2 november vinden de 10-minutengesprekken plaats op school. Wanneer u iets wilt bespreken met de leerkracht over uw kind, dan kunt u zich opgeven voor een gesprek van 10 minuten op school. Daarnaast kan het zijn dat de leerkracht u uitnodigt voor een gesprek. In alle gevallen betreft het geen “zware” onderwerpen, mocht er iets aan de hand zijn met uw kind, dan nemen we langer de tijd om hierover met u in gesprek te gaan. Uw aanwezigheid is dus niet verplicht, tegelijkertijd bent u van harte welkom om langs te komen!

De gesprekken starten in principe om 19.00 uur en eindigen om 21.40, tenzij anders afgesproken met de leerkracht.

 

Plusgroep

Er wordt gewerkt aan het opstarten van de plusgroepen. Zodra er meer duidelijkheid is over de invulling hiervan wordt u hierover geïnformeerd.

 

Vrijdag 14 oktober boekenmarkt

Als afsluiting van de Kinderboekenweek is er zoals elk jaar een boekenmarkt in de school. Kinderen kunnen hier kinderboeken verkopen.Dit is gepland op vrijdag 14 oktober en start om 11.45 uur en duurt tot 12.15 uur. Hieronder de afspraken die van belang zijn:

* Ouders van kinderen uit groep 1/2 helpen hun eigen kind met het verkopen van de boeken, of een grote broer of zus helpt hierbij.
* De kinderen van groepen 1 t/m 3 mogen alleen rond lopen en boeken kopen onder begeleiding van een volwassene.
* De kinderen die geen geld mee hebben en geen boeken gaan verkopen blijven in de eigen klas.
* De boeken moeten thuis alvast voorzien zijn van een prijsje, met een maximumprijs van €1,50.

Om 12.15 uur is de boekenmarkt afgelopen en gaat de bel. Alle kinderen gaan dan nog even terug naar de eigen groep. Om 12.30 uur gaat iedereen naar huis.

 

Speelgoedochtend groepen 1/2

Morgen, vrijdag 14 oktober, is het voor de groepen 1/2 speelgoedochtend. Alle kinderen mogen van thuis iets meenemen voor binnen of buiten om op school mee te spelen.

Kunstenaar in de klas

De weken na de herfstvakantie komt Maurice Christo langs om het het jaarlijkse project Kunstenaar in de Klas te begeleiden. We gaan veel werken met collagetechnieken. Hiervoor kunnen we tijdschriften zoals de Libelle en Margriet nog heel goed gebruiken. Ook tijdschriften waar veel recepten in staan zijn welkom. U kunt ze afgeven bij de leerkrachten of Marga.

 

Sparen voor je school

De “sparen voor je school actie” gaat goed! We hebben momenteel al 2224 punten bij elkaar gespaard! De laatste week “Sparen voor je School” actieweek is ingegaan. Tot en met 11 okt ontvangt u schoolpunten bij uw boodschappen. Dit zijn de allerlaatste dagen om nog zoveel mogelijk punten te verzamelen voor onze school!

De punten kunnen tot en met 26 oktober ingeleverd worden op school en verzilverd worden op www.jumbosparenvoorjeschool.nl.

 

PBS-regel van de week

Volgende week staat de regel Ik stop direct als iemand STOP HOUD OP! zegt centraal. Deze regel komt eigenlijk voort uit het programma De Vreedzame school, maar past naadloos in onze afspraken en regels. Het is belangrijk dat ieder kind weet dat Stop houd op! Ook echt stoppen betekent. Deze regel garandeert de persoonlijke veiligheid van kinderen, ook als een spelletje toch plotseling wat serieuzer wordt.

Zomerkampen (ingezonden brief)

De gemeente Texel wil de behoefte aan zomerkampen voor de jeugd in kaart brengen. In de periode van maandag 26 september tot maandag 31 oktober 2016 wordt daarvoor een online enquête afgenomen. Texelse ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar en tieners (12 tot 16 jaar) worden opgeroepen de enquête in te vullen. Wethouder Huisman: ” Des te meer mensen de enquête invullen, des te beter wij een beeld krijgen van de behoefte die er is aan zomerkampen. Daarom roep ik mensen op een aantal minuten te besteden aan het invullen ervan.” Met het onderzoek wordt uitvoering gegeven aan het initiatiefvoorstel dat de raad vorig jaar indiende. Zie het volledige bericht op de gemeentelijke website of Facebook. Muriëlle Bregman.

Schoenenactie voor vluchtelingen

De schoenenactie, in samenwerking met Dutch Parcels for Refugees is afgelopen week vrijdag afgesloten, met ruim 80 paar schoenen die verstuurd gaan worden. Een hele mooie opbrengst, waar Lottie Lugtmeijer en de Jozefschool erg blij mee is. Het team van de Jozefschool wil iedereen bedanken voor de hulp, medewerking en inzet!

 

Groep 3 naar de Gollards & het verpleeghuis

Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto ‘Voor altijd jong’. In kleine groepjes zijn de kinderen van groep 3 naar de Gollards of het Verpleeghuis geweest. Daar hebben de kinderen activiteiten gedaan met de mensen die daar wonen. De kinderen hebben bijvoorbeeld gedanst, gezongen, spelletjes gespeeld en gegymd. De kinderen hebben er ontzettend van genoten, want hoe gaaf is het als je ook een ritje mag maken op een scootmobiel! Bij deze willen wij de Gollards, het verpleeghuis en de ouders bedanken.

Nieuw meubilair groep 3

De groepen 3 zijn afgelopen week voorzien van prachtig nieuw meubilair. De leerkrachten en de leerlingen zijn er ontzettend blij mee. Neem gerust eens een kijkje in de lokalen van groep 3!

Op de fiets naar school

De Jozefschool geeft er de voorkeur aan dat ouders en kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school komen. Goed voor de beweging en voor het milieu! Uiteraard lukt dat niet altijd, door de afstand naar school of soms ook slecht weer. We verzoeken u om in dat geval de kiss-and-ride zone te gebruiken op de Lijnbaan. Graag zo ver mogelijk naar voren rijden, zodat ook de auto’s achter u op de kiss-and-ridezone kunnen staan. Houdt u bij het parkeren op de Hollewal rekening met het 1-richtingsverkeer!Kinderen die op de fiets komen, kunnen deze parkeren naast de kleutergroepen (groepen 4-8) of in de fietsenstalling (groepen 1-3). U kunt uw kind uiteraard even helpen met het goed wegzetten van de fiets, zodat er voldoende ruimte is voor alle kinderen. Kinderen die dicht bij school wonen, binnen 5 minuten lopen van school, verzoeken we om niet met de fiets naar school te komen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor de kinderen die echt moeten fietsen. We rekenen op uw begrip en medewerking hiervoor!

OPHALEN VAN UW KIND NA SCHOOLTIJD

Rond 12.30 of 14.30 verzamelen veel ouders zich rond de uitgang van het speelplein om hun kind op te halen. Onnodig te zeggen dat het daar dan vrij druk is. We verzoeken u daarom ook dringend om de doorgang en de stoepen vrij te houden voor kinderen die met hun ouders naar huis gaan. Er staan strepen op de stoep om deze zone vrij te houden. Voor ouders met grotere (bak)fietsen is het vaak lastiger om deze ergens kwijt te kunnen. Zeker ook deze ouders verzoeken we om de looproutes vrij te houden, zodat iedereen veilig naar huis kan. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Herfstvakantie

De kinderen zijn vrij van 17 oktober t/m 23 oktober. Fijne vakantie allemaal!

 

 

 

Ingezonden bericht over het Onderwijs Centrum Texel

Tussenbericht Vervolgstappen: 

Project Ontwikkeling Onderwijs Texel – Onderwijs Centrum Texel

13 oktober 2016

Met dit tussenbericht willen wij u graag kort informeren over de stand van zaken. Ondanks dat het niet voor iedereen zichtbaar is, wordt er achter de schermen goede voortgang geboekt.

Werkzaamheden stuurgroep en projectgroep

Met veel plezier wordt er door de stuur- en projectgroep aan de hand van het ‘Contourendocument Ontwikkeling Onderwijs Texel’1 gewerkt aan het project. In deze fase zijn we bezig met de verdere uitwerking van de onderwijskundige samenwerking tussen de basisscholen (in Den Burg en de buitendorpen) onderling en de samenwerking met en het medegebruik van OSG De Hogeberg. Verder is in onderzoek welke juridische, financiële en inhoudelijke aspecten een rol spelen bij het opzetten van het Onderwijs Centrum. Naar verwachting nemen alle betrokken partijen eind december een definitief besluit over de doorgang van het Onderwijs Centrum Texel.

Bouwen op papier

Medio januari 2017 wordt gestart met het ‘bouwen op papier’. Eerst het Programma van Eisen en de selectie van de architect, daarna de ontwerpfase (ca. april 2017 – februari 2018). Bij het ‘bouwen op papier’ wordt definitief bepaald wie, hoe, wat en waar. De ingebruikname van het Onderwijs Centrum is naar verwachting schooljaar 2019-2020. Voor het maken van het Contourendocument zijn leerlingen, ouders, medewerkers, maatschappelijke organisaties en TOP (Texels Ondernemers Platform) betrokken. Ook voor het vervolg worden deze groepen uitgenodigd om mee te denken. 

Namens de Stuurgroep Ontwikkeling Onderwijs Texel,

Gert Jan Veeter

Voorzitter stuurgroep en Voorzitter College van bestuur van Sarkon

De Projectorganisatie Ontwikkeling Onderwijs Texel bestaat uit Scholengroep Texel, Stichting Sarkon, Stichting Kopwerk, Stichting Schooltij, Stichting Samenwerkingsschool, OSG De Hogeberg en de gemeente

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht