arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

09 november 2018

weekbericht nummer 8

Categorie: Weekbericht

weekbericht Jozefschool Texel nr. 8 datum: 19 oktober 2018
www.jozefschooltexel.nl
Datum activiteit
20 t/m 28 oktober Herfstvakantie
Woensdag 7 november Herfstpad groep 1/2 a
Donderdag 8 november Herfstpad groep 1/2 c
Herfstpad groep 1/2 b
Vrijdag 9 november Kinderen van de groepen 1-2 gaan Sint-Maarten bij de Gollards of het Verpleeghuis

Welkom op school
Hoera, deze week is Aimée Oosterhof 4 jaar geworden! Van harte welkom op de Jozefschool en we wensen je veel plezier in groep 1/2c bij juf Nicole en juf Janneke.
Hoera, Koos de Laat is 13 oktober 4 jaar geworden, hij zit in groep 1/2b bij juf Edith en juf Mariska. Van harte welkom op school Koos!

Regel van de week, elf van jezelf
In de week na de herfstvakantie staat de regel: Ik volg de aanwijzingen van alle leerkrachten op centraal. Op de Jozefschool gaan we structureel met kinderen in gesprek over de regels en afspraken, waardoor kinderen en dus ook de leerkrachten weten waarom ze zich aan een bepaalde afspraak moeten houden. Regels en afspraken gelden voor ons allemaal!
Soms kan het echter gebeuren dat het voor kinderen lastig is om dat te doen: onzekerheid, onwetendheid of in sommige gevallen ook boosheid. In die gevallen hebben we als Jozefschool een duidelijke regel: de leerkracht (lees ook: ouder, overblijfhulp, onderwijsondersteuner) is degene die uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt, in het belang van het kind en van de gehele groep.
Het mag duidelijk zijn dat als het onverhoopt mis mag gaan, we altijd met het kind (en vaak ook de ouders) in gesprek gaan om het gedrag van het kind en zijn of haar reactie te bespreken.

De vreedzame school
Na de herfstvakantie starten wij met het derde van de vreedzame school; ‘Wij hebben oor voor elkaar’. De manier waarop kinderen communiceren van anderen staat centraal. Een van de reden om veel aandacht te besteden aan communicatie is het feit dat communicatieproblemen vaak ten grondslag liggen aan conflicten. Communicatie vaardigheden vormen ook een voorwaarde om het sociale klimaat op school gezond te houden.

(groot) Ouderhulp
We willen de opa van Anna Witte vriendelijk bedanken voor het herstellen van een aantal losse tegels op het schoolplein. Namens het team van de Jozefschool en alle kinderen hartelijk bedankt!

Voorstelling
Gisteren zijn de meeste basisscholen van Texel naar de voorstelling geweest van John Negenkerken “Kom erbij!”. Dit was, volgens alle kinderen, een groot succes. Met speciale dank aan Linda Daalder voor het organiseren en regelen. En de bioscoop voor het ter beschikking stellen van de ruimte.

Van de website groep 3/4:

Donderdag 18 oktober: Wij bezochten vandaag een voorstelling van ‘de schoolgoochelaar’. Het thema ‘vriendschap’ kwam in de voorstelling duidelijk naar voren. Wij genoten enorm. Zeker toen juf door de goochelaar werd uitgenodigd om op het podium te komen. Ze werd verzocht haar gouden ring in te leveren. Enkele ogenblikken later zat de ring in een schatkist voorzien van een groot hangslot. Huh…!? Wij snapten er niets van. Gelukkig kreeg juf haar ring wel weer terug.

Leerkrachten tekort
Onder onze ouders zijn er wellicht ouders die werkzaam zijn in het onderwijs of die de ambitie hebben om in het onderwijs te willen werken. Wij willen graag een beroep op jullie doen om ons te helpen.
Het laatste jaar is gebleken dat het lerarentekort ook bij ons een sterke rol is gaan spelen. Met veel kunst en vliegwerk proberen we bij plotseling uitbrekende griep of andere virussen de groepen te bemensen, maar daarbij hebben we nog te weinig gebruik gemaakt van alle talent dat beschikbaar is. Werkt u parttime in het onderwijs en bent u bereid om een keer in te vallen op de Jozefschool laat het ons weten! Wij zijn al blij met een enkele dag invallen. U kunt aangeven welke dagen en in welke groepen u wilt invallen. En bovenal is het een open vraag elke keer dat het nodig is, waarbij u zelf aangeeft per keer of u beschikbaar bent.
Mocht u familie of vrienden hebben die elders werken en best een keer willen invallen op onze school, vraag ze dan vooral om contact op te nemen met ons.
Wilt u zich oriënteren op een baan in het onderwijs, neem dan ook contact op voor een gesprek of een keer een ochtendje meedraaien.
Mocht u interesse hebben of wat meer informatie willen, kom langs, mail of bel voor een gesprek.

Kinderboekenmarkt
Vandaag was de traditionele kinderboekenmarkt aan het einde van de Kinderboekenweek weer een groot succes. Veel kinderen hadden van thuis mooie boeken bij elkaar gezocht om te verkopen. Het was ontzettend druk en heel veel kinderen kwamen samen met hun ouders snuffelen tussen het boekenaanbod. We willen iedereen van harte bedanken voor de belangstelling!

Fijne herfstvakantie allemaal!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht