arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

27 oktober 2017

weekbericht nummer 8

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  8                         datum: 20 oktober 2017

Weekbericht+ agenda: www.jozefschooltexel.nl

AGENDA  
21 oktober t/m 29 oktober 2017 Herfstvakantie
Woensdag 1 november

Donderdag 2 november

Schoolfotograaf Leo Moerkerken
Vrijdag 3 november Verjaardag leerkrachten groep 7
Vrijdag 10 november Sint Maarten groepen 1-2
14 november MR vergadering
Dinsdag 14 november Voorbereiding sint-ateliers in gr. 1/2 met ouders om 14.30 uur in lok.1/2A
Dinsdag 21 november Eerste van twee sint-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur
Dinsdag 28 november Tweede van twee sint-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur

 

PBS regel van de week

In de week van na de herfstvakantie staat de regel: “Ik volg de aanwijzingen van alle leerkrachten op” centraal. Op de Jozefschool gaan we structureel met kinderen in gesprek over de regels en afspraken, waardoor kinderen en dus ook de leerkrachten weten waarom ze zich aan een bepaalde afspraak moeten houden. Regels en afspraken gelden voor ons allemaal!

Soms kan het echter gebeuren dat het voor kinderen lastig is om dat te doen: onzekerheid, onwetendheid of in sommige gevallen ook boosheid. In die gevallen hebben we als Jozefschool een duidelijke regel: de leerkracht (lees ook: ouder, overblijfhulp, onderwijsondersteuner) is degene die uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt, in het belang van het kind en van de gehele groep.

Het mag duidelijk zijn dat als het onverhoopt mis mag gaan, we altijd met het kind (en vaak ook de ouders) in gesprek gaan om het gedrag van het kind en zijn of haar reactie te bespreken.

 

Nieuw op de website

Groep en 1 en 2 naar het bos!

https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-12c-2/leerlingwerk/

https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-12a/leerlingwerk/

 

Toestemming publicatie foto’s en video’s

Op onze school laten wij u met foto’s en video’s zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op deze foto’s (en soms in video’s) te zien zijn.

 

Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en video’s. Wij plaatsen geen foto’s waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s geen namen van leerlingen. Toch vinden we het belangrijk om uw toestemming te vragen voor het gebruik van foto’s en video’s van uw zoon/dochter. Het is goed mogelijk dat u niet wilt dat foto’s van uw kind op internet verschijnen.

 

Op het calamiteiten formulier heeft u aan het begin van dit schooljaar kunnen aangeven of u wel of niet toestemming geeft voor het publiceren van foto’s van uw kind op social media.

Onder social media verstaan wij: de website / Facebook en de schoolgids publicatie.

U mag natuurlijk altijd terugkomen op de door u gegeven toestemming. Ook mag u op een later moment alsnog toestemming geven.

 

De interne plusgroep

De interne plusgroep gaat in de week van 13 november van start. Meester Remco heeft een uitdagend programma samengesteld voor de kinderen van de plusgroep. Activiteiten zoals

creatief denken, strategie, filosoferen, techniek en webquests zullen aan de orde komen binnen de plusgroep.

 

Schoolfotograaf Leo Moerkerken

Op woensdag 1 november en donderdag 2 november komt fotograaf Leo Moerkerke langs

om individuele foto’s en klassenfoto’s te maken van alle leerlingen. Er wordt gewerkt met een rooster maar houdt u er rekening mee dat de leerlingen beide dagen op de foto gezet kunnen worden.

Woensdagmiddag 1 november wordt van 12.30 tot 14.00 uur de mogelijkheid gegeven om foto’s te laten maken met broertjes en zusjes die (nog) niet op de Jozefschool zitten. De werkwijze is op volgorde van binnenkomst.

 

Lichtjeswandeling (ingezonden bericht)

Op zaterdag 28 oktober a.s, tijdens de nacht van de Nacht, organiseert de Dorpscommissie van Den burg een lichtjeswandeling door het oude deel van Den Burg. Met een stoet kinderen en volwassenen lopen we door de donkere straten, bij geschenen door een lichtje.

Wij vragen de deelnemers om met een lantaarntje of lampion te komen, zodat we een lange optocht van licht vormen door de oude straten van Den Burg.

We verzamelen vanaf 19.00 uur bij het Glazen Paleis in het park.

Deelname is gratis.

Meer informatie vindt u op de website www.dcdenburg.nl of via Rita Dogger, tel 0222313387.

 

Ateliers Sinterklaas kleutergroepen

Op dinsdag 21 en dinsdag 28 november staan de sint-ateliers gepland voor de kleutergroepen. Wij knutselen, koken, spelen toneel, enz. over Sinterklaas in groepjes van 6 – 8 kinderen met hulp van twee ouders of een ouder en een juf. Het duurt van 13.15 tot 14.15 uur. We kunnen daarvoor hulp gebruiken! Ouders die mee willen helpen kunnen dat aangeven op het lijstje bij de klas (ook als je 1 van de 2x wilt helpen).

We gaan de ateliers voorbereiden op dinsdag 14 november om 14.30 uur in het lokaal van 1/2A, juf Cinthia. Kinderen kunnen even spelen in het lokaal. Ouders die al een ideetje hebben mogen dit graag meenemen.

We hopen op veel hulp en wensen alle betrokkenen alvast veel plezier!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht