arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

06 oktober 2016

weekbericht nummer 7

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  7                                 datum: 6 oktober 2016

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

6 okt.               Presentaties  1/2b, 3b, 6

7 okt.               Presentaties 1/2c,4,7

4, 5, 6 okt.       Groepen 3 bezoek Gollards en het Verpleeghuis

5 – 15 okt.          Kinderboekenweek

11 okt.                 Opa en oma gym, i.v.m. thema van de kinderboekenweek, voor de groepen 1/2

12 okt.                 Scholierenveldloop

13 okt.                 Inloopochtend CJG  Cecil van Tiel

13 okt                   Groep 6: uitstapje Kaap Skil

14 okt.                 Boekenmarkt (11.45-12.15 uur)

17 t/m 23 okt.   Herfstvakantie

16 nov.                Studiedag, kinderen zijn vrij.

 

Welkom op school

Djustin Blonk is 4 jaar geworden en hij heeft een plaatsje gekregen bij juf Janneke en juf Tineke in groep 1/2C. Wij wensen Djustin en de familie Eelman een fijne tijd bij ons op school!

 

Sparen voor je school

De “sparen voor je school actie” gaat goed! We hebben momenteel al 2224 punten bij elkaar gespaard! De laatste week “Sparen voor je School” actieweek is ingegaan. Tot en met 11 okt ontvangt u schoolpunten bij uw boodschappen. Dit zijn de allerlaatste dagen om nog zoveel mogelijk punten te verzamelen voor onze school!

De punten kunnen tot en met 26 oktober ingeleverd worden op school en verzilverd worden op www.jumbosparenvoorjeschool.nl.

 

PBS-regel van de week

In de week van 10 tot en met 14 oktober staat de regel Ik volg de aanwijzingen van alle leerkrachten op centraal. Op de Jozefschool gaan we structureel met kinderen in gesprek over de regels en afspraken, waardoor kinderen en dus ook de leerkrachten weten waarom ze zich aan een bepaalde afspraak moeten houden. Regels en afspraken gelden voor ons allemaal!

Soms kan het echter gebeuren dat het voor kinderen lastig is om dat te doen: onzekerheid, onwetendheid of in sommige gevallen ook boosheid. In die gevallen hebben we als Jozefschool een duidelijke regel: de leerkracht (lees ook: ouder, overblijfhulp, onderwijsondersteuner) is degene die uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt, in het belang van het kind en van de gehele groep.

Het mag duidelijk zijn dat als het onverhoopt mis mag gaan, we altijd met het kind (en vaak ook de ouders) in gesprek gaan om het gedrag van het kind en zijn of haar reactie te bespreken.

Juf Els Blom

Juf Els Blom gaat helaas per 1 januari 2017 stoppen met werken. Ze heeft altijd met veel plezier gewerkt op de Jozefschool. Ze heeft bijna 25 jaar op de Jozefschool gewerkt en gaat nu proberen een andere invulling te geven aan haar loopbaan. We willen haar natuurlijk heel hartelijk bedanken voor al haar inzet de afgelopen jaren en zullen haar afscheid op een gepaste wijze gaan “vieren”. Hierover wordt u nog geïnformeerd. U wordt op de hoogte gehouden wie de plek van Els gaat invullen.

Schoolreisje groep 7.

Afgelopen week is groep 7, 3 dagen op schoolreisje geweest naar onder andere het Archeon en de Efteling. We hebben naast het mooie weer ook een zeer geslaagde en gezellige tijd met elkaar gehad. Morgen tijdens de presentatie geven de kinderen nog een uitgebreid verslag van het schoolreisje. Langs deze weg willen we ook alle ouders die mee geweest zijn heel hartelijk bedanken voor alle hulp. Juf Dorothée en juf Petronella.

Dyslexie markt

Op woensdagmiddag 26 oktober organiseert KopGroep Bibliotheken van 14.00 uur tot 17.00 uur een dyslexiemarkt in de nieuwe centrale bibliotheek van Den Helder, School 7, Keizersgracht 94. Wij nodigen jullie van harte uit!

 

Er zijn verschillende instellingen en uitgeverijen die een bijdrage leveren:

–          Uitgeverijen Zwijsen (bekend van de Zoeklicht serie) en Kluitman (boeken in het lettertype Dyslexie)

–          Uitgeverij Dyslexion

–          Bereslim (digitale prentenboeken, taalspellen)

–          Boekhandel Plukker

–          Onderwijsbegeleidingsdienst Noordwest

–          Scholen aan Zee

–          Balans, vereniging voor ouders van kinderen met leer- en gedragsstoornissen

–          Lexima (dyslexie hulpmiddelen)

–          Teken je gesprek, een interactieve, visuele gespreksmethode

–          KopGroep Bibliotheken met Passend Lezen en Makkelijk Lezen

–          Bouw! Interventieprogramma dyslexie

 

Prof. Dr. Aryan van der Leij verzorgt om 14.30 uur en om 16.00 uur een lezing.

Aryan van der Leij was hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, Afdeling Pedagogiek en Onderwijskunde. Hij heeft talloze wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en leidde verschillende onderzoeksprogramma’s. Aryan’s uitgesproken opvattingen over de rol van onderwijsgevenden maken zijn lezingen altijd boeiend. Hij is de auteur van o.a. ‘Leesproblemen en dyslexie’ en ‘De Pretparkgeneratie’

 

De dyslexiemarkt en de lezing van Aryan van der Leij zijn gratis te bezoeken.

 

Presentaties

Zoals u misschien al heeft gezien in de agenda, hebben we de presentaties verdeeld over drie momenten. Namelijk op woensdag, donderdag en vrijdag steeds van 08:30 uur tot 09:00 uur. We hebben hiervoor gekozen omdat de hal toch wel erg vol was vorig schooljaar. En door deze spreiding heeft iedere groep iets meer tijd op het podium!

Wij verzoeken het publiek om tot het einde te blijven, want ook de laatste groep wil natuurlijk een daverend applaus van een volle zaal!

Wij zijn al druk aan het oefenen. Komt u ook kijken?!

 

Opa en oma gym, i.v.m. het thema van de kinderboekenweek, di.o. 11 okt.:

Dinsdagochtend 11 oktober gaan we, per groep, met de kleuters naar de fysiopraktijk “Wolf”. Hier krijgen we een half uurtje opa en oma gym. Het zou leuk zijn wanneer de kleuters een van hun opa’s en/of oma’s mee zouden kunnen nemen om samen naar de ouderengym te gaan. Om voldoende ruimte te hebben om te bewegen kan er maximaal één opa/oma per kind mee. We hopen op een gezellig gymuurtje. Hierbij een roooster:

Groep 1/2 c   8.45 – 9.30 uur

Groep 1/2 a  9.15 – 10.00 uur

Groep 1/2 b  9.45 – 10.30 uur

 

De dag van de leraar

De ouderraad heeft de juffen en meester van de Jozefschool op 5 oktober in het zonnetje gezet. Voor iedere leerkracht was er een superhelden pakket samengesteld met de nodige oppeppers erin. We willen de ouderraad heel hartelijk bedanken voor dit leuke gebaar!

 

Herdertjesmis

In overleg met de kerstwerkgroep is besloten om de invulling/organisatie van de herdertjesmis op kerstavond vanaf dit schooljaar over te dragen aan de parochie. Er blijft uiteraard wel sprake van samenwerking tussen de school en de kerk. De kerstviering op vrijdagochtend in de kerk met de kerstmusical wordt als vanouds door de school georganiseerd. In onderstaande brief een oproep aan jongens en meisjes die het leuk vinden om mee te doen met de herdertjesviering.

Hallo musicalsterretjes,

Ook dit jaar wordt er weer een leuke musical in de kerstsfeer opgevoerd tijdens de herdertjesmis in de R.K. Kerk.

Ben je tussen de 7 en 15 jaar? Houd je van zingen? Of is toneelspelen helemaal jouw ding? Lijkt het je leuk om in het kerstspel te spelen? Dan hebben we vast een rol voor jou.

We oefenen op maandagavond vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur in de R.K. kerk in Den Burg. De repetitie start op 31 oktober aanstaande.

De uitvoering is op 24 december om 19.00 uur in de RK kerk in Den Burg.

Lijkt het je leuk en wil je meedoen? Geef je dan snel op door je naam en je leeftijd te sturen naar herdertjesmis@gmail.com.

Opgeven kan tot 24 oktober 2016.We zien jullie email tegemoet!

Werkgroep herdertjesmis

RK parochie Texel

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht