arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

29 september 2016

weekbericht nummer 6

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  6                                 datum: 29 sept 2016

Weekberichtwww.jozefschooltexel.nl  plannerklik hier voor de agenda

 

AGENDA

4 okt.               Opening kinderboeken week met alle klassen

5 okt.               Presentaties 1/2a,3a,5,8

6 okt.               Presentaties 1/2b, 3b, 6

7 okt.               Presentaties 1/2c,4,7

4, 5, 6 okt.       Groepen 3 bezoek Gollards en het Verpleeghuis

5 – 15 okt.          Kinderboekenweek

12 okt.                 Scholierenveldloop

13 okt                   Groep 6: uitstapje Kaap Skil

14 okt.                 Boekenmarkt (11.45-12.15 uur)

 

Welkom op school

Afgelopen vrijdag is Julian de Jager 4 jaar geworden. Hij komt in groep 1-2A. Julian, we heten jou en je ouders van harte welkom en we wensen je veel plezier bij ons op school!

Zaterdag 1 oktober wordt Serai Knol 4 jaar, wij heten hem van harte welkom in groep 1-2B.

 

HOERA!

Vrijdag 23 september heeft Stijn Bakker uit groep 1-2A een broertje gekregen. Hij heet Jort. Nina Koopman uit groep 5 heeft een zusje gekregen, ze heet Demi.

Jens Raven uit groep 3a heeft een broertje gekregen, hij heet Mats.

Wij wensen de families een gezonde en fijne toekomst toe! Van harte gefeliciteerd.

 

PBS-regel van de week

De PBS-regel die volgende week centraal staat op de Jozefschool is de regel: Ik los mijn problemen zelf op, ik kan ook hulp vragen. We willen de kinderen aanleren dat het goed is om eerst na te denken hoe je zelf een probleem op kan lossen. Tegelijkertijd willen we de kinderen meegeven dat het heel fijn is om bij problemen hulp te krijgen en dat je dit soms ook nodig hebt. We willen de kinderen leren dat er altijd iemand is bij wie je hulp kan vragen, bij welke problemen dan ook.

KINDERBOEKENWEEK  en BOEKENMARKT

Van 5 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Voor altijd jong’. Als afsluiting van de Kinderboekenweek is er zoals elk jaar een boekenmarkt in de school.

Dit is gepland op vrijdag 14 oktober en start om 11.45 uur en duurt tot 12.15 uur. Hieronder de afspraken die van belang zijn:

* Ouders van kinderen uit groep 1/2 helpen hun eigen kind met het verkopen van de boeken, of een grote broer of zus helpt hierbij.
* De kinderen van groepen 1 t/m 3 mogen alleen rond lopen en boeken kopen onder begeleiding van een volwassene.
* De kinderen die geen geld mee hebben en geen boeken gaan verkopen blijven in de eigen klas.
* De boeken moeten thuis alvast voorzien zijn van een prijsje, met een maximumprijs van €1,50.

Om 12.15 uur is de boekenmarkt afgelopen en gaat de bel. Alle kinderen gaan dan nog even terug naar de eigen groep. Om 12.30 uur gaat iedereen naar huis.

 

Opa’s en oma’s voorlezen in de groepen 3 en 1/2
Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto ‘Voor altijd jong’. De Kinderboekenweek vieren wij op school van 4 oktober tot 14 oktober. Wij zouden het leuk vinden als de opa’s en oma’s in de klas komen voorlezen. Dit mag een zelfgekozen verhaal zijn. Voor de opa’s en oma’s die het leuk vinden, zij kunnen zich inschrijven op het bord bij het lokaal.

 

Kinderboekenweek 2016 (ingezonden brief)

 

Zet je opa en/of oma te kiek in de etalage van Nauta Boek.

Gedurende de hele Kinderboekenweek kun je een foto inleveren bij ons in de winkel: alleen, samen, met de hele familie, in de dierentuin, op het strand, alles mag als opa en/of oma er maar op staat.

De leukst, liefste, grappigste meest bijzondere foto wint een prijs J

Vergeet niet achterop je naam, school en klas te schrijven dan kunnen wij ervoor zorgen dat de foto weer terugkomt.

Wij hopen op veel foto’s zodat het een etalage wordt met veel bekijks!

Dank jullie wel!

Marrit, Cindy, Natasja, Petra en Anouk

Nauta Boek

 

Schoenenactie voor vluchtelingen(ingezonden brief)

Zoals jullie allemaal op het nieuws hebben gezien, is de stroom vluchtelingen uit verschillende landen rond de Middellandse zee nog steeds groeiende. Jullie begrijpen dat dit voor al deze mensen een ingrijpende situatie is: huis en haard verlaten om een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Meestal alleen met de kleren die ze aan hebben met geen idee hoe ze de volgende dagen gaan doorkomen.

Gelukkig stellen veel landen hun grenzen open en kunnen zij op weg naar een veilige plek. Er komt al heel veel hulp op gang, maar de nood is en blijft hoog.

Ook op de Jozefschool willen we ons steentje bijdragen om hen te helpen. We doen dit door schoenen te verzamelen, die direct ter plaatse uitgedeeld worden aan de vluchtelingen. We vragen jullie dan ook om hieraan mee te werken!

Wat moet je doen?

Kijk thuis wat je hebt aan dichte schoenen, voor alle leeftijden. Geen hakken en open schoenen. Je kunt de schoenen meenemen naar school en in de klas in een doos doen.

Lottie verpakt op vrijdagochtend 7 oktober tussen 8.30 en 10.00 uur deze schoenen in pakketten, die ter plaatse uitgedeeld kunnen worden. Alle hulp deze ochtend is welkom!

Daarnaast vragen we jullie allemaal om per paar schoenen 1 euro mee te nemen voor de verzending. (Dus 4 paar schoenen inleveren = 4 euro meegeven) Dit kun je inleveren bij de meester of juf van de klas.

Deze actie doen we in samenwerking met Dutch Parcels for Refugees, zij hebben direct contact met de hulpverleners ter plaatse en weten dus precies wat er nodig is. Zij verzorgen de distributie van de pakketten.

We hopen dat jullie allemaal meewerken. Mocht e.e.a. niet duidelijk zijn of je hebt behoefte aan meer informatie, dan kun je contact opnemen met Lottie Lugtmeijer, tel. 06-13134183 of via lottielugtmeijer@hotmail.com. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

14e Scholierenveldloop Texel (ingezonden brief)

Woensdag 12 oktober (de woensdag voor de herfstvakantie) wordt voor de 14e keer de Scholierenveldloop georganiseerd door Sportservice Texel in samenwerking met de AV Texel. Vorig jaar hebben ongeveer 155 kinderen meegedaan met de scholierenveldloop, dit jaar hopen we hetzelfde of meer deelnemers.

De afstand van de scholierenveldloop is 1000 meter. Deze scholierenveldloop vindt plaats op en rond de kunststof atletiekbaan van de AVT op sportpark Zuid in Den Burg De scholierenveldloop is voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool tot en met de OSG. Er wordt (onder voorbehoud) in 8 categorieën gestart namelijk:

15.15 uur Meisjes t/m 8 jaar

15.25 uur Jongens t/m 8 jaar

15.35 uur Meisjes en jongens 9 jaar

15.45 uur Meisjes en jongens 10 jaar

15.55 uur Meisjes en Jongens 11 jaar en ouder (Basisschool)

16.05 uur Meiden/Jongens OSG

Voor alle deelnemers is er een herinnering, daarnaast zijn er voor de eerste 3 die over de finish komen een prijs. Je kan je opgeven middels de opgavebriefjes die op school worden uitgereikt.

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht