arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 oktober 2017

weekbericht nummer 6

Categorie: Weekbericht

 

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  6                           datum: 6 oktober 2017

Weekbericht+ agenda: www.jozefschooltexel.nl

AGENDA  
Maandag 9 oktober MR vergadering
Woensdag 11 oktober Presentatie 1/2d, 1/2 c, 5 en 8
Donderdag 12 oktober Presentatie 1/2a, 4a en 6
Vrijdag 13 oktober Presentatie 1/2b, 3 , 4b en 7

Kinderboekenmarkt

Woensdag 18 oktober

Donderdag 19 oktober

Herfstwandeling kleutergroepen
Vrijdag 20 oktober Speelgoedochtend kleutergroepen
21 oktober t/m 29 oktober 2017 Herfstvakantie
Woensdag 1 november

Donderdag 2 november

Schoolfotograaf

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel die komende week centraal staat is “Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg”. We zien maar al te vaak dat mensen zich verschuilen achter het gedrag van een ander, waardoor het eigen gedrag hieraan eigenlijk ondergeschikt wordt gemaakt. “Ja maar hij deed het ook….” is een veelgehoorde kreet op school die hier dan bij past. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg is dan ook duidelijk 1 van de speerpunten van de Jozefschool! Je hebt als mens een keuze om iets wel of niet te doen, waarbij de bijbehorende consequenties dus ook voor jou zelf zijn. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten. Zelfbewust eigen keuzes maken, met de zekerheid dat fouten maken mag.

 

LOGOPEDISCHE SCREENING GROEPEN 1-2

Op maandag 16 oktober komt logopediste Mieke Wilterdink in de groepen 1-2 een aantal kinderen screenen. Niet alle kinderen zullen gescreend worden. Heeft u bezwaar tegen deze screening, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht.

 

SPEELGOEDOCHTEND GROEPEN 1-2

Vrijdag 20 oktober is het speelgoedochtend voor de kinderen van groep 1-2. Alle kinderen mogen iets meenemen voor binnen en iets meenemen voor buiten. Wilt u er wel op letten dat het stevig speelgoed is?

 

HERFSTWANDELING KLEUTERGROEPEN

Op woensdag 18 en op donderdag 19 oktober gaan de kleutergroepen naar het bos voor een gezellige herfstwandeling met leuke opdrachten. Hiervoor zijn auto’s nodig. Wilt u rijden en een groepje begeleiden? Dan kunt u zich opgeven op het memobord.

 

 

MR VERGADERING

Maandag 9 oktober komt de MR weer bij elkaar. We bespreken o.a. het schooljaarverslag van 2016-2017. En ook de ontwikkelingen rondom het OCT (Onderwijscentrum Texel) worden besproken. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u altijd een ouder (Corina Schipper, Kiran de Waal, Floortje Zijm, Ricardo de Graaf) of leerkracht (Janneke, Manon, Remco of Kimberly) van de MR aanschieten.

Ook kunt u uw vraag/ opmerking mailen naar: mr.jozefschooltexel@sarkon.nl.

Dan kunnen we dit meenemen in de vergadering.

 

DE SCHOLIERENVELDLOOP; LEKKER BEWEGEN IN EEN SPORTIEVE OMGEVING

Woensdag 18 oktober (de woensdag voor de herfstvakantie) wordt voor de 15e keer de Scholierenveldloop georganiseerd door Sportservice Texel in samenwerking met de AV Texel. Vorig jaar hebben ongeveer 155 kinderen meegedaan met de scholierenveldloop, dit jaar hopen we hetzelfde of meer deelnemers.

De afstand van de scholierenveldloop is 1000 meter. Deze scholierenveldloop vindt plaats op en rond de kunststof atletiekbaan van de AVT op sportpark Zuid in Den Burg

Wij willen dan ook weer uw leerlingen uitnodigen om deel te nemen aan de SCHOLIERENVELDLOOP  WOENSDAG 18 oktober 2017 VANAF 15.15 UUR

De scholierenveldloop staat open voor leerlingen vanaf groep 3 en er wordt gelopen in zes leeftijdsklassen van:

– tot en met 8 jaar           – 9 jaar

– 10 jaar                               – 11 jaar en ouder (basisschool)

– 1e klas en hoger (voortgezet onderwijs)  

De veldloop wordt gehouden op en rond de kunststofatletiekbaan op het Sportpark Zuid in Den Burg. De deelname aan het evenement is gratis. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering en er zijn 3 prijzen per leeftijdscategorie.

 

STAKING PRIMAIR ONDERWIJS

De stakingsdag op 5 oktober is een groot succes geworden. Ruim 60.000 leerkrachten hebben zich afgelopen woensdag verzameld in Den haag om te protesteren tegen de hoge werkdruk in het onderwijs. Een aantal leerkrachten van de Jozefschool zijn op 5 oktober naar Den Haag gegaan om hun stem te laten horen, daarnaast is deze stakingsdag ook goed benut door een aantal leerkrachten om achterstallig werk weg te werken en werk voor te bereiden.

We hopen dat de regering wakker wordt en luistert naar deze noodkreet luistert en in actie komt zodat het onderwijs ook in de toekomst kan rekenen op voldoende en gemotiveerde leerkrachten.

 

KINDERBOEKENWEEK / BOEKENMARKT (herhaling)

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Vandaag, vrijdag 6 oktober, is de kinderboekenweek geopend met een leuk toneelstuk en een dans op het lied van Kinderen van Kinderen. Het thema van dit jaar is ‘Gruwelijk eng!’

Als afsluiting van de Kinderboekenweek is er zoals elk jaar een boekenmarkt.

Dit is gepland op vrijdag 13 oktober en start om 11.45 uur.

 

Hieronder de afspraken die van belang zijn: * Alle kinderen mogen boeken kopen door de hele school. Verkopen gebeurt op de plekken

volgens bovenstaande indeling.

* Kinderwagens kunnen niet mee de school in; de gangen zijn vol. * Ouders van kinderen uit groep 1/2 helpen hun eigen kind met het verkopen en kopen van

de boeken. * De kinderen van groepen 3 en 4 mogen boeken kopen onder begeleiding van een

volwassene of, na toestemming van een ouder, ook kinderen van gr. 7 en gr. 8. * De kinderen die geen geld mee hebben en geen boeken gaankopen of verkopen blijven in

de eigen klas. * De boeken moeten geprijsd zijn, met een maximumprijs van €1,50

* Om 12.15 uur is de boekenmarkt afgelopen en gaat de bel. Alle kinderen gaan dan nog

even terug naar de eigen groep.

* Een aantal kinderen uit de groepen 5, 6 en 8 maken posters met de aankondiging en de

regels om ouders en kinderen hierop te attenderen. Het is fijn als deze uiterlijk donderdag

opgehangen kunnen worden.  Dank voor jullie medewerking.

 

Om 12.15 uur is de boekenmarkt afgelopen en gaat de bel. Alle kinderen gaan dan nog even terug naar de eigen groep. Om 12.30 uur gaat iedereen naar huis.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht