arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

22 september 2016

weekbericht nummer 5

Categorie: Weekbericht

 

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  5                                 datum: 22 sept 2016

Weekberichtwww.jozefschooltexel.nl  plannerklik hier voor de agenda

 

AGENDA

27 sept.             MR / OR vergadering

28-29-30 sept. Schoolreisje groep 7

5 okt.                 Presentaties 1/2a,3a,5,8

6 okt.                 Presentaties  1/2b, 3b, 6

7 okt.                 Presentaties 1/2c,4,7

4 okt.                 Opening kinderboeken week met alle klassen

5 – 15 okt.         Kinderboekenweek

14 okt.               Boekenmarkt (11.45-12.15 uur)

CALAMITEITENFORMULIER

Ieder jaar vragen we u om uw gegevens opnieuw in te vullen, zodat we altijd over de meest recente gegevens beschikken.  In geval van nood weten we dan u of een ander te bereiken voor uw kind. Nog niet alle leerlingen hebben het calamiteiten formulier ingeleverd, wilt u hier nog even naar kijken?

GROEP 3 GAAT NAAR GOLLARDS EN VERPLEEGHUIS

Jong en Oud is het thema van de Kinderboekenweek 2016. In deze periode willen we met de kinderen van groep 3 in kleine groepjes naar de Gollards en het Verpleeghuis gaan om activiteiten te doen met de mensen die daar wonen. We gaan bijvoorbeeld meedoen bij het  gymmen, zingen, dansen of spelletjes. We zijn op zoek naar begeleiders. Vindt u het leuk om mee te gaan geef u dan op via het briefje op het whiteboard van de klas.

AVI LEZEN EN SCHRIJVEN (Ingezonden bericht, herhaling)

In september beginnen weer veel zesjarigen in groep 3 met leren lezen en schrijven. De eerste schreden op leesgebied zetten de kinderen aan de hand van boekjes op AVI niveau. AVI geeft het technisch leesniveau aan. Deze allereerste boekjes bestaan uit heel simpele woordjes met veel illustraties. Na een paar maanden hebben de kinderen al iets meer geleerd, maar alleen nog woorden met één lettergreep. Aan het eind van groep 3 kennen ze meestal alle letters en kunnen ze eenvoudige tweelettergrepige woorden aan.

Boeken lezen is voor de beginnende lezertjes al een hele klus, maar het schrijven van deze AVI boeken is een kunst apart. De auteur dient zich precies te houden aan wat de kinderen op welk niveau net geleerd hebben. Vooral de laagste AVI niveaus zijn lastig. Want hoe schrijf je met alleen eenlettergrepige woorden een leuk, spannend en aansprekend verhaal voor een zesjarige?

De bibliotheek heeft de Texelse schrijfster Marianne Witte uitgenodigd voor een lezing over de kunst van het AVI boeken schrijven. Daarvoor waren de afspraken snel gemaakt, want de auteur is ook werkzaam in de bibliotheek. Witte schrijft al jarenlang kinderboeken, o.a. op AVI niveau, zoals de populaire serie over Fee Fleur en de serie over Poes Moos. Deze boekjes worden uitgegeven door uitgeverij Kluitman in Alkmaar.

De lezing is bedoeld voor ouders, leerkrachten en andere belangstellenden. Na afloop is er gelegenheid haar boeken te kopen en te laten signeren.

In de bibliotheek wordt in september en oktober een ruime collectie AVI boekjes uitgestald om te lenen. Voor kinderen tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis.

Datum:                       28 september 2016

Locatie:                       Bibliotheek Texel, Drijverstraat 7, Den Burg

Aanvang:                     20.00 uur

Entree:                        € 3.50 voor bibliotheekleden, € 5.00 voor niet leden

SCHOOLREIS GROEP 7

Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 oktober is de schoolreis van groep 7 gepland met o.a. bezoek aan de Efteling en het Archeon. In samenspraak met juf Petronella/Dorothee en de directie is de begeleiding samengesteld. Het zijn, naast juf Petronella en juf Dorothee;

Cas van de Kerkhof, Udo Visser, José Goënga, Madelon Dogger en Gaia Boon. We begrijpen en waarderen dat vele ouders ieder jaar weer mee willen, maar we hebben helaas maar plaats voor een beperkt aantal. Vele andere vaders en moeders tonen ook grote betrokkenheid bij de groep en de school, we hopen hen te mogen ontmoeten tijdens de verschillende activiteiten die nog plaats zullen vinden in groep 7 dit schooljaar. Uw hulp wordt door ons ten zeerste gewaardeerd!

Juf Petronella/Juf Dorothee van groep 7.

STAGIAIRES IN DE SCHOOL

Ook dit schooljaar zijn er weer stagiaires te vinden in de school. Het komende half jaar zijn er 3 stagiaires. Te weten Lisa Vos in groep 4, Lisa Troost in groep 3b en Nikki Bruining in groep 3a. Deze dames hebben hun stagedagen op dinsdag en af een toe lopen ze een hele week stage. De eerste stage dag is op dinsdag 27 september a.s.

We wensen al onze stagiaires een hele mooie tijd toe op school!

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht