arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

15 september 2016

weekbericht nummer 4

Categorie: Weekbericht

 

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  4                                 datum: 15 sept 2016

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

20 -21 sept.     Schoolfotograaf

27 sept.           MR / OR vergadering

28-29-30 sept. Schoolreisje groep 7

5 okt.               Presentaties 12a,3a,5,8

6 okt.               Presentaties  12b, 3b, 6

7 okt.               Presentaties 12c,4,7

5 – 15 okt.       Kinderboekenweek

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel die deze week centraal staat is “Ik noem iedereen bij zijn eigen voornaam”. Ook deze regel heeft een verband met ons pest preventie protocol. Bijnamen kunnen grappig en toepasselijk zijn, tenzij dit een negatieve lading krijgt. We leren de kinderen om iedereen bij zijn of haar eigen voornaam te noemen, zodat het kind zich gezien voelt en veilig voelt.

 

PLAKBOEKEN EN RAPPORTEN

De groepen 1-2 hebben de kinderen voor de vakantie hun plakboek meegegeven, graag zouden wij die weer terug ontvangen zodat we weer verder kunnen plakken. Ook  zouden we graag de rapporten terug ontvangen.

 

RECTIFICATIE ADVERTENTIE SCHOOLGIDS

Het beeld klopte wel.

Toch was er iets met mijn advertentie in de schoolgids…

We keken er met z’n allen finaal overheen.

Pas weken later, uitgerust na de zomervakantie zag ik het: Beelddenken… met is natúúrlijk twee D’s.

Nou, zo blijkt maar weer eens: ik begeleid beelddenkers niet alleen van professionele, maar ook vanuit persoonlijke ervaring.

Miriam Korn, Beeldwijs Texel

 

OP EXCURSIE NAAR DE BOOMGAARD MET DE KLEUTERGROEPEN

Woensdag 21 september gaan we me met de kleuters op excursie naar de boomgaard bij Jaap Dros. Dit keer gaan we erheen met auto’s, omdat het de vorige keer toch net even te ver lopen was. Gelukkig hebben zich al heel veel ouders opgegeven om te rijden en mee te gaan als begeleiding. We willen vragen of u de kinderen een lange broek en laarzen aan zou willen trekken, of bij warm weer dit mee zou willen geven. Dit om tekenbeten te voorkomen.

We wensen iedereen een gezellige en leerzame ochtend.

 

 

GROEP 3A

Groep 3a heeft een groepsbeloning. Vrijdag 16 september mag iedereen een knuffel mee naar school.

De komende weken t/m de herfstvakantie gaan we werken aan het thema: de dierenwinkel. We gaan op excursie naar de dierenwinkel in Den Burg en maken zelf ook een winkel in de klas. Als de kinderen thuis een dierenknuffel, lege voerverpakkingen, dierspeeltjes, borsteltje, foldertjes of iets anders hebben voor de dierenwinkel, mogen ze dit meenemen naar school. Voor de herfstvakantie gaat het dan weer mee naar huis.

 

 

BIBLIOTHEEKBOEKEN

Deze week zijn er tientallen dozen met zo’n 800 boeken binnen gekomen op school. We mogen deze het hele jaar gebruiken. We hebben o.a. prentenboeken, leesboeken op alle niveaus, stipboeken, Engelse boeken en luisterboeken te leen gekregen. De kasten staan er weer goed gevuld bij met heel afwisselende titels. De kinderen kunnen vanaf vandaag enthousiast gaan beginnen met lezen!

We willen de Ouderraad bedanken voor hun jaarlijkse bijdrage voor het aanschaffen van nieuwe boeken. Dit jaar hebben we deze bijdrage ingezet om deze boekendozen te kunnen lenen van de bibliotheek.

 

BUITEN SPEELGOED

Afgelopen maandag, 12 september, hebben we de kinderen tijdens de overblijf getrakteerd op nieuw buitenspeelgoed. Hopelijk hebben ze er veel speel plezier van!

De ouderraad

 

 

KLEUTER INGANG

We willen aan de ouders die hun kind naar groep 1/2 c brengen vragen om de ingang te nemen op het schoolplein die tegenover het keukentje is gesitueerd. Zo willen we drukte in de gangen in de ochtenden spreiden. Op deze manier kunnen we meer ruimte bieden aan  groep 1/2 a en 1/2 b bij de kapstokken. We hopen op uw medewerking, alvast vriendelijk bedankt!

 

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht