arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

28 september 2018

weekbericht nummer 4

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 4                       datum: 21 september 2018

www.jozefschooltexel.nl 

Datum activiteit
3,4,5 oktober Schoolreisje groep 7
Dinsdag 9 oktober Presentaties groep 1/2 b, 3, 4/5 en 8
Woensdag 10 oktober Presentaties groep 1/2 a, 3/4 en 6
Donderdagmiddag 11 oktober Studiemiddag vanaf 12.30 zijn de kinderen vrij
Vrijdag 12 oktober Presentaties groep 1/2 c, 5 en 7
20 t/m 28 oktober Herfstvakantie

 

Nieuw op de website

 

De vreedzame school

De afgelopen week zijn wij in alle groepen gestart met het tweede blok van de vreedzame school; ‘Wij lossen conflicten zelf op’. Voor een goed functioneren van een gemeenschap (samenleving, school, klas) is het van belang dat mensen hun conflicten kunnen oplossen op een constructieve, vreedzame manier. In de lessen van blok 2 leren de kinderen:

  • een conflict als een botsing van belangen te zien;
  • een conflict te onderscheiden van ruzie;
  • de bereidheid om samen een conflict op te lossen;
  • te zoeken naar een win-win-oplossing;
  • om te gaan met gevoelens van boosheid in een conflict;
  • met behulp van een eenvoudig stappenplan zelf een conflict op te lossen.

 

Logopedische screening groepen 1-2

Op maandag 15 oktober komt logopediste Mieke Wilterdink in de groepen 1-2 een aantal kinderen screenen. Niet alle kinderen zullen gescreend worden. Heeft u bezwaar tegen deze screening, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht.

 

Bouw! tutor lezen

We zijn nog op zoek naar 3 ouders die op woensdag, donderdag of vrijdag kunnen helpen met het begeleiden van het programma Bouw! op school. Tijden in overleg.

Bouw! is het unieke computergestuurde interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen. Het kind leert, de tutor stuurt en de computer wijst de weg. Indien u interesse heeft dan kunt u contact opnemen met onze IB-er Mara Groot. ib.jozefschooltexel@sarkon.nl

 

CoderDojo

Ben je benieuwd naar 3d printen? Ben je tussen de 7 en 17 jaar? Dan is CoderDojo Texel helemaal iets voor jou. Je gaat veel leren over programmeren. Met elkaar gaan jullie veel verschillende tools en programma’s ontdekken, samen leren en veel opsteken van enthousiaste vrijwilligers.

Naast programmeren kun je ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s of games maken. CoderDojo Texel is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of voor kinderen die juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. Het duurt van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via: www.kopgroepbibliotheken.nl

De CoderDojo’s op Texel zijn op 22 september, 20 oktober, 17 november en 22 december.

 

Superleuke cursus bij Artex

Binnenkort gaat bij Artex de korte cursus “cello” van start. Deze willen we graag even onder jullie aandacht brengen, omdat de cello eigenlijk niet zo bekend is, maar wel een heel leuk, mooi en vooral cool instrument! Hij is best groot, en je kan er heel veel soorten muziek op maken. Van klassiek, tot pop, tot zelfs echte rocknummers. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij het leuke filmpje van de mannen van 2cello’s op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=uT3SBzmDxGk

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 3 kinderen en is voor iedereen vanaf ongeveer 6 jaar. Dus superleuk om samen met een vriendje of vriendinnetje te gaan proberen of de cello iets voor je is! In de bijlage bij het weekbericht vind je nog meer informatie. En wil je nog meer weten, dan kun je ook juf Janneke vragen of informeren bij Artex.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht