arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 september 2015

Weekbericht nummer 5, 17 september 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Do 17 sept                        Informatieavond PBS, Positive Behaviour Support, aanvang 19.30 uur
  • Wo 23 sept                      Studiedag team, alle kinderen zijn dan vrij!
  • Vrij 25 sept                     Groepen 3 naar Ecomare, vertrek 10.30 uur
  • 7 t/m 18 okt                    Kinderboekenweek
  • Woe 7 okt                        Gr 3 en 4 Kinderboekenweek programma van bibliotheek op school
  • Do 8 okt                           Groepen 5 t/m 8 naar bibliotheek voor Kinderboekenweek

DAT WAS SCHRIKKEN…

Woensdagochtend was het voor groep 1/2b even schrikken…. Eén van de kinderen kreeg een koortsstuip en was even buiten bewustzijn. Ze is goed opgevangen door juf Els en het ambulancepersoneel. Na de schrik is ze met haar moeder in de auto mee naar huis gegaan.

NIEUWE LEERLINGEN

Deze week verwelkomen we Amélie Lamers en Aarin Pruiksma bij ons op school. Amélie gaat naar groep 1-2 B bij juf Els en Edith en Aarin naar groep 1-2 C bij juf Tineke en Janneke. We heten jullie van harte welkomen wensen jullie en je ouders een hele fijne tijd toe op de Jozefschool!

PBS REGEL VAN DE WEEK

In de week van 21 tot en met 25 september Ik volg de aanwijzingen van alle leerkrachten op centraal.

Op de Jozefschool gaan we structureel met kinderen in gesprek over de regels en afspraken, waardoor kinderen en dus ook de leerkrachten weten waarom ze zich aan een bepaalde afspraak moeten houden. Regels en afspraken gelden voor ons allemaal!

Soms kan het echter gebeuren dat het voor kinderen lastig is om dat te doen: onzekerheid, onwetendheid of in sommige gevallen ook boosheid. In die gevallen hebben we als Jozefschool een duidelijke regel: de leerkracht (lees ook: ouder, overblijfhulp, onderwijsondersteuner) is degene die uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt, in het belang van het kind en van de gehele groep.

Het mag duidelijk zijn dat als het onverhoopt mis mag gaan, we altijd met het kind (en vaak ook de ouders) in gesprek gaan om het gedrag van het kind en zijn of haar reactie te bespreken.

INFORMATIEAVOND POSITIVE BEHAVIOUR SUPPORT (PBS)

Op donderdagavond 17 september organiseert de school een informatieavond over PBS, dit is onze manier van werken om kinderen op een positieve manier te benaderen en gewenst gedrag te bevorderen. De avond is vooral bedoeld voor onze nieuwe ouders en is een goede manier om hiermee kennis te maken. Daarnaast is de avond ook bestemd voor –kritische!- ouders die graag dit aspect verder willen bespreken en ons hierover willen bevragen.

Aanmelden is gewenst en kan via directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl, maar ook door uw naam te noteren bij de ingangen van de school. Ook belangstellenden van buiten de school zijn van harte welkom! De avond begint om 19.30 en duurt tot maximaal 21.00 uur.

GYNZYKIDS

De leerlingen van groep 3 hebben een strookje meegekregen met een gebruikersnaam en wachtwoord om thuis te kunnen oefenen op www.gynzykids.com. Regelmatig wijzigt het aanbod van spellen. Zo kunnen de kinderen thuis verder oefenen of alvast vooruit oefenen met wat wij in de klas leren. Als u de code niet meer kunt vinden kunt u bij de leerkracht een nieuwe komen vragen.

Voor vragen kunt u even langs komen bij juf Marise, juf Claudia of juf Tamara.

KLEDINGACTIE VLUCHTELINGEN

Afgelopen donderdag hebben we te uw hulp 22 dozen gereed kunnen maken voor verzending aan de vluchtelingen in Lesbos. Heel erg bedankt voor uw hulp hierin!

GROEPEN 3 NAAR DE BOTTENZAAL

Alle groep 3 leerlingen zijn in de klas druk bezig met het thema over het menselijk lichaam. De vader van Lieke uit groep 3a werkt in Ecomare en wil ons daar graag in de bottenzaal van alles laten zien en daarbij veel vertellen over botten. Op vrijdag 25 september worden we daar verwacht. We vertrekken rond 10.30 uur en zijn voor 12.15 uur weer terug op school.

VERLOREN

Emiel Schipper uit groep 2A is al enige tijd zijn vriendenboekje kwijt. Misschien heeft iemand dit nog thuis liggen of weet waar het is…. We horen het graag!

GEVONDEN

Voor het schoolplein, op de kiss en ride-zone, aan de Lijnbaan, is een zilveren armbandbedeltje gevonden. De eigenaar kan deze afhalen bij juf Marga.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht