arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

14 mei 2017

weekbericht nummer 34

Categorie: Weekbericht

                                  

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  34                                datum: 12 mei 2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

Dinsdag 16 mei MR vergadering
Maandag 22 mei Ouderavond Mediawijsheid (uitnodiging volgt)
Donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei Hemelvaartsdag, met aansluitend een vrije dag
Maandag 5 juni t/m vrijdag 9 juni Pinkstervakantie, de kinderen zijn vrij!
12 t/m 15 juni Avondvierdaagse
Vrijdag 7 juli Schoolreisje groepen 1-2

 

Welkom op school

Hoera! Afgelopen week zijn Joep Bakker en Shirley Raateland 4 jaar geworden. Zij zitten in groep 1b bij Juf Edith en Juf Dorothée. Wij wensen hen veel plezier bij ons op school

 

Nieuw op de website

Groep 3a: Foto’s tutorlezen met groep 8

 

Medezeggenschapsraad

Dinsdag 16 mei staat er een MR vergadering gepland. In deze vergadering zullen de volgende onderwerpen aan bod komen: formatie/groepsindeling 2017-2018, vakantierooster 2017-2018, schoolgids 2017-2018, Cito eindtoets en het taakbeleid van de leerkrachten.

Heeft u eventuele vragen en/of suggesties, schroom niet om ons aan te spreken. Via de mail zijn wij ook bereikbaar. mr.jozefschool@sarkon.nl

Corina Schipper, Kiran de Waal, Floortje Zijm, Ricardo de Graaf, Manon Boogaard, Janneke Zijm, Kimberly Houwing, Marise Barhorst

 

Schoolreisje groepen 1-2

Het schoolreisje van de groepen 1-2 vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 juli. Het thema van het schoolreisje dit jaar is Sprookjes. Natuurlijk vindt het schoolreisje ook dit jaar weer plaats op het vierkante stuk in het bos (de speelweide).
We zouden het fijn vinden als veel ouders ons komen helpen zodat het een spectaculair schoolreisje zal worden! Opgeven kan op de memoborden bij de klassen.
Graag willen we het schoolreisje met jullie voorbereiden op vrijdag 2 juni om 12.30uur in de groep van juf Cinthia. We hopen dat je hierbij kunt zijn! Misschien wil je alvast nadenken over een spel, speurtocht of ander leuk idee? Het kan ons niet gek genoeg ;)!

Heb je nog vragen, we horen het graag!
Juf Janneke en Juf Cinthia

 

Avond 4 daagse 2017

Van 12 juni t/ m 15 juni a.s. vindt de jaarlijkse avond4daagse weer plaats.

De kinderen die willen deelnemen kunnen zich opgeven via het inschrijfformulier welke in alle de groepen aan alle kinderen worden uitgedeeld in de week van 15 mei. Indien het formulier is zoekgeraakt, kunnen de kinderen bij hun leerkracht een nieuw formulier ophalen.

Het formulier dient uiterlijk maandag 22 mei ingeleverd te worden bij de leerkracht. De kosten bedragen € 4,00 per kind. Dit bedrag dient tegelijkertijd met het inleveren van het inschrijfformulier te worden voldaan in een envelop.

Leden van de wandelsportvereniging Het Gouden Boltje betalen € 3,00.

Na de uiterste datum van 22 mei is inschrijving via school niet meer mogelijk!

Vermeld op het formulier of er een begeleidende ouder meeloopt en op welke avond (en).

 

Voor eventuele vragen kunnen jullie je wenden tot Marjan Zeilemaker-Lamens (moeder Amélie Lamens groep 2 marjanxx@hotmail.com)

 

Texels Kampioenschap panna

Na de grote successen van afgelopen jaren vindt er dit jaar weer een nieuw panna kampioenschap plaats.

De bedoeling van het project is dat de basisschoolleerlingen ingedeeld op leeftijd (groepen 3, 4 en 5 en groepen 6, 7 en 8) in leeftijdsgroepen tegen elkaar gaan strijden.

Voordat het Texels Kampioenschap panna plaatsvindt, zijn er op elke school voorrondes in de verschillende categorieën. De voorrondes duren ongeveer 2 uur, dit is afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Er wordt 2 tegen 2 gespeeld en een wedstrijdje duurt maximaal 3 minuten. Na 3 minuten wordt er gekeken welk team de meeste doelpunten gescoord heeft. Het spel kan eerder beëindigd worden door het maken van een panna.

De nummers 1 en 2 per categorie plaatsen zich voor de Texelse Kampioenschappen die plaats zullen vinden op de “Groeneplaats” in Den Burg op 25 juni.

De voorronde voor de Jozefschool en de Vrije school vinden plaats op 31-05-2017 op het schoolplein van de Jozefschool. Van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Wil je meedoen? Geef je dan zo snel mogelijk op bij je meester of juf. Inschrijflijsten hangen op het memobord.

 

Eind april hebben de kinderen van groep 7 meegedaan aan het theoretisch verkeersexamen. Alle kinderen zijn daarvoor geslaagd.

Op donderdag 11 mei stond het praktisch examen gepland. Helaas zijn er 4 kinderen niet geslaagd voor de praktijk. Gelukkig kunnen ze volgend jaar herkansen.

We feliciteren iedereen die geslaagd is.

 

Feest in groep 5

Vandaag, vrijdag 12 mei, hebben meester Sido en juf Daniëlle hun verjaardag gevierd met de leerlingen van groep 5. Na de presentaties zijn we naar de boerderij van de familie Witte in de Waal gegaan waar we allemaal leuke spelletjes hebben gedaan. Zo moesten de leerlingen onder meer een nepkoe melken, een koeienpaspoort maken en een letterspel spelen. Het was een gezellige ochtend die mede mogelijk werd gemaakt door de gastvrijheid van Marcel en Mieke. Bedankt allemaal!

 

Cito Eindtoets

De uitslag van de Cito eindtoets is bekend, ook dit jaar heeft onze groep 8 ruim boven het landelijk gemiddelde gescoord. Een hele fijne uitkomst en een opsteker voor het hele team van de Jozefschool!

De kinderen en de ouders van groep 8 krijgen aanstaande week de uitslag te horen.

 

Scholierenvoetbaltoernooi 2017

Jozefschool 1 is woensdagmiddag kampioen geworden van het Scholierenvoetbaltoernooi 2017!

We zijn uiteraard ontzettend trots op deze kanjers.

Kian, Devin Job, Anouk en Iris uit groep 8 en Omar, Mathijs, Maud en Megan uit groep 7 speelden in de poulefase 1 keer gelijk en wonnen verder alle wedstrijden. In een spannende finale tegen Thijsseschool 1 ging het lang gelijk op maar vlak voor tijd scoorde wij de winnende goal. Dit alles onder de bezielende leiding van coach Madelon.

 

 

GROEP 8: ALL YOU CAN EAT!

Dinsdag 16 mei heeft groep 8 alweer een groepsbeloning verdiend!

Ze hebben wel 50(!) klasse-bandjes gespaard! Knap hoor!

De hele dag mogen de kinderen eten en drinken wanneer ze maar willen tijdens de les.

Heel veel plezier groep 8!

 

PBS GROEPSBELONING GROEP 1A: PYJAMA/SLOFFENDAG!

Groep 1a heeft weer een groepsbeloning gespaard! Samen hebben de kinderen gekozen voor een pyjama/sloffendag! Nadat de kinderen in andere klassen zagen hoe leuk een pyjamadag is, willen ze dit ook wel eens uitproberen. De kinderen mogen vrijdag 19 mei in pyjama en/of met de sloffen aan naar school!

 

Ingezonden bericht van het lejofonds

 

Team en leerlingen Jozefschool Texel

 

Beste allemaal,

 De Vastenactie kent dit jaar een fantastische opbrengst. Een geweldige prestatie van team en leerlingen. Proficiat. Er kunnen nu bedden gekocht worden voor een school in Oeganda. Maar met zo’n opbrengst kan nog veel meer. Er is een brief van ons onderweg, of misschien al aangekomen, waarin we dat laten zien.

 Nu zenden we een doos met poppen, ballen en springtouwtjes, gemaakt door Oegandese schoolkinderen. Als dank voor jullie geweldige inzet.

 Helaas kunnen we niet iedere leerling iets geven. Dat wordt dus loten. Een mooie taak voor de leerkrachten.

 En….mochten jullie nog nieuwe namen weten voor geiten en bokken van het project Goat to Goat van het Lejofonds. Graag!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht