arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 juni 2018

weekbericht nummer 34

Categorie: Weekbericht

 

                                  

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 34                     datum: 25 mei 2018

www.jozefschooltexel.nl 

AGENDA  
28 mei Groep 1/2A naar de Oudheidkamer
30 mei

Groep 1/2D naar de Oudheidkamer

Voorrondes Panna toernooi

Presentaties 1/2c, 1/2d en 7

31 mei

Groep 1/2C naar de Oudheidkamer

Presentaties  1/2a, 4b, 5 en 6

1 juni

Groep 1/2B naar de Oudheidkamer

Presentatie 1/2b, 3 en 4a en 8

27 juni Studiedag, kinderen zijn vrij
28 juni Rapporten
2 juli t/m 6 juli Oudergesprekken,
   

 

PBS regel van de week

  1. Ik loop binnen rustig en ik praat binnen zachtjes.

De komende week staat de regel “Ik loop binnen rustig en praat binnen zachtjes” centraal. Rust in de school zorgt voor een prettige werksfeer en zorgt ervoor dat iedereen aan zijn of haar eigen werk kan blijven. Tegelijkertijd is het veiliger als rustig in de gang gelopen wordt.

 

Advertentie schoolgids

Jaarlijks geeft de Jozefschool Texel een gedrukt exemplaar uit van de schoolgids. Hierin staat vermeld hoe de school haar onderwijs vormgeeft en hoe praktische zaken op school geregeld zijn. Een handige gids, voor zowel ouders die al kinderen op de Jozefschool hebben als voor ouders die belangstelling voor de Jozefschool.

 

De ervaring leert dat de gids goed wordt gelezen en dat er veel waardering is voor de vormgeving en uitstraling van de gids. Met name van nieuwe ouders horen we dat deze gids een duidelijke meerwaarde is gebleken bij het maken van de keuze voor de toekomstige school van hun kind(eren).

 

Ook dit jaar geven we bedrijven en instellingen de gelegenheid om een advertentie te plaatsen in de schoolgids van onze school. Hierdoor zijn we in staat om de schoolgids professioneel uit te brengen. Daarnaast wordt de betrokkenheid van de bedrijven en instellingen met onze school vergroot door een relatief goedkope advertentiemogelijkheid.

 

Indien u een eigen bedrijf heeft en belangstelling heeft voor het plaatsen van een advertentie in de schoolgids dan kunt u  contact opnemen met de directie.

 

Voorrondes Panna toernooi

Schrijf je in voor de voorrondes van het Panna toernooi georganiseerd door Team Sport Texel.

Deze worden gehouden op woensdag 30 mei op het schoolplein van de Jozefschool.

Deze wedstrijden zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 3 t/m 8. Je kunt je opgeven door je in te schrijven op de lijst die bij de keuken hangt.

 

Avondvierdaagse (vanuit de ouderraad)

 

Ook dit jaar lopen we als school mee met de Avond4Daagse. Gelukkig zijn er ieder jaar voldoende ouders die meelopen en willen helpen, daar zijn we heel blij mee. Natuurlijk verwachten we ook wat van deze ouders. Dus, loop je één of meerdere avonden mee, lees deze brief dan extra goed! Als er voor een avond teveel ouders zich hebben opgegeven, maken we een goede verdeling over alle avonden, zodat alle ouders een keertje mee kunnen lopen. Het kan dus voorkomen dat u niet alle avonden mee kunt lopen met uw kind. U kunt zelf goed inschatten of uw kind al alleen mee kan lopen of niet. Geef uw kind dus alleen op, als u denkt dat uw kind zelfstandig kan meelopen.

 

Datum: maandag 4 t/m donderdag 8 juni

Starttijden: Beide afstanden (5 km en 10 km) starten iedere avond om 17:30 uur bij Schietcentrum Odysseus aan de Emmalaan. Wees op tijd aanwezig. Om 17:30 uur wordt er echt gestart.

Slotavond: Op donderdag 8 juni is het traditionele ‘inhalen’. Dit jaar eindigen we op de Groeneplaats.

Vanaf de Groeneplaats kunnen de kinderen (mee) naar huis.

 

Vanuit de ouderraad zijn de volgende ouders aanspreekpunt:

Marjan Zeilemaker-Lamens voor de organisatie vooraf, bereikbaar op 06-43 25 92 69

Gaia Boon voor de start en tijdens de wandeling, bereikbaar op 06-23 23 36 62

 

Alle kinderen die meelopen hebben een school T-shirt aan, zodat ze goed herkenbaar zijn, opvallen in het verkeer en iets te drinken/eten krijgen bij de drinkpost. Deze t-shirts worden op maandag 4 juni

uitgedeeld door de leerkrachten in de klas. Op vrijdag 9 juni neem je deze ongewassen (!) mee naar

school. Op school worden ze gewassen.

Voor de herkenbaarheid van de begeleiders dragen de ouders die meelopen rode bodywarmers. Deze worden iedere avond voor aanvang uitgedeeld. Graag na afloop weer inleveren.

 

Onderweg zorgt de Ouderraad voor wat drinken en iets lekkers. We nemen géén tassen (rugzakken en overige) mee onderweg. Als je snoepgoed of drinken mee wilt nemen, beperk je dan tot iets kleins. We lopen een uur tot anderhalf uur (5km) of 2 uur (10km), het gaat om een sportief evenement, tassen vol met snoep hoort hier naar ons inziens niet bij.

Bij warm weer wordt er aan de 10km lopers een flesje water uitgedeeld bij de start.

Natuurlijk willen we voor iedereen een gezellige vierdaagse verzorgen en daar horen ook een aantal regels bij om iedereen veilige wandeling te bezorgen:

 

Regels

  • We lopen als groep, dus zorg ervoor dat je blijft aansluiten
  • We respecteren de natuur en andermans eigendom en lopen daarom níet op de tuunwallen, door tuinen of vlak langs geparkeerde auto’s.
  • We nemen geen tassen (rugzakken en overige) mee onderweg.
  • Afval neem je mee in je zak of stop je op de drinkpost in de afvalzak.
  • Alle meelopende ouders zijn begeleiders (herkenbaar aan de rode bodywarmer), daar luister je naar
  • Tijdens de wandeling wordt er geen harde muziek over muziekboxen afgespeeld.
  • U mag wandelwagens, loopfietsjes en honden thuis laten.

 

Omdat we met een grote groep zijn (vooral op de 5 km.), lopen we vaak gespreid in een lang lint. Daarom is het belangrijk dat alle meelopende ouders de bovenstaande regels kennen en de kinderen hier, indien nodig, op aanspreken. Alleen dan zorgen we er samen voor dat de tocht veilig en goed verloopt!

Hartelijk dan voor uw aandacht en met vriendelijke groet,

De ouderraad

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht