arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 juni 2018

weekbericht nummer 33

Categorie: Weekbericht

                                  

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 33                     datum: 18 mei 2018

www.jozefschooltexel.nl 

AGENDA  
21 mei 2e pinksterdag, kinderen vrij
22 mei Groep 3 bezoekt de bibliotheek
22 mei MR vergadering
23 mei Groep 6 bezoekt de bibliotheek
24-25 mei Schoolreisje groep 6
28 mei Groep 1/2A naar de Oudheidkamer
30 mei Groep 1/2D naar de Oudheidkamer
31 mei Groep 1/2C naar de Oudheidkamer
1 juni Groep 1/2B naar de Oudheidkamer
27 juni Studiedag, kinderen zijn vrij

 

PBS regel van de week

  1. Ik vraag eerst toestemming wanneer ik spullen van iemand anders wil gebruiken.

De komende week staat de regel “Ik vraag eerst toestemming wanneer ik spullen van iemand anders wil gebruiken” centraal. We leren kinderen hiermee aan dat het gebruik van spullen van een ander, het samen delen, prima is, mits dit eerst gevraagd wordt. Daarbij komt ook dat degene eerst toestemming moet geven, een subtiel verschil. Tenslotte bespreken we wat je kunt doen als een ander dan “nee” zegt, dat kan uiteraard gebeuren. Kies dan iets anders, licht toe waarom je het graag wilt hebben en accepteer dat je niet altijd krijgt wat je wilt hebben. De ander is dan niet direct een “stom kind”…. We hopen dat u hier ook thuis mee aan de slag kunt gaan!

 

MR vergadering

Aanstaande dinsdag 22 mei komt de MR weer bij elkaar. Op de agenda staan o.a. de formatie en groepsverdeling voor het schooljaar 2018-2019. Ook bespreken we hoe de extra middelen, die zijn vrijgekomen vanuit het ministerie om de werkdruk te verlagen, komend jaar ingezet zullen worden. Mocht u zelf vragen of opmerkingen voor de MR hebben dan kunt u deze mailen naar: mrjozefschooltexel@sarkon.nl

 

Schoolreisje groep 6

Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei vindt het jaarlijkse schoolreisje van groep 6 plaats. Donderdag vertrekken we om 8.30 uur vanaf school naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Rond 18.00 uur zullen wij weer terug zijn op Texel. We overnachten in tentjes bij de familie de Ridder van Camping Nieuw Duinoord op Postweg 163. Op vrijdag 25 mei gaan wij samen ontbijten en kunnen de kinderen rond 09:30 uur opgehaald worden op de Westerweg. Hierna zijn zij vrij! We hopen op een geweldig reisje met mooi weer en hebben er veel zin in!

 

De vreedzame school

De komende periode werken wij aan het thema ‘Wij zijn allemaal anders’. De lessen in het zesde (en tevens laatste) blok gaan over een open houding tegenover verschillen tussen mensen. In alle groepen worden activiteiten gedaan om leerlingen verschillen te leren waarderen, zich in te laten leven in verschillen en open te laten staan voor verschillen. Dit ‘anders zijn’ kan allerlei vormen aannemen: verschillen in kleur, leeftijd, culturele achtergrond, etc.

 

 

Schoolvoetbal

Afgelopen woensdagmiddag hebben een aantal kinderen van de Jozefschool meegedaan met het scholieren veldvoetbal toernooi.

Onder leiding van de moeder van Matthijs Dogger is dit weer een geslaagd toernooi geweest voor de kinderen. Onze hartelijke dank voor de organisatie!

 

Verkeersexamen

Afgelopen donderdag 17 mei hebben de leerlingen van groep 7 het praktische verkeersexamen afgelegd en ze zijn allemaal geslaagd! Van harte gefeliciteerd!

 

Naar de Oudheidkamer

De groepen 1/2 spelen en werken deze weken over Vroeger en Nu, met het project De Boom vertelt… Texelse Geschiedenis. We mogen op bezoek bij de Oudheidkamer, van 10.00-11.00 uur:

maandag 28 mei groep 1/2A                      woensdag 30 mei groep 1/2D

donderdag 31 mei groep 1/2C                   vrijdag 1 juni groep 1/2B

Het zou fijn zijn als een aantal ouders met ons mee wil lopen. We worden daar ontvangen en rondgeleid. Wie het leuk vindt om mee te gaan, kan zich aanmelden via het mededelingenbord bij de groep.

 

Avondvierdaagse 2018

Van 4 juni t/ m 8 juni a.s. vindt de jaarlijkse avond4daagse weer plaats. De kinderen die willen deelnemen kunnen zich opgeven via het inschrijfformulier welke afgelopen week al in alle groepen aan alle kinderen is uitgedeeld. Indien het formulier is zoekgeraakt, kunnen de kinderen bij hun leerkracht een nieuw formulier ophalen. Het formulier dient uiterlijk dinsdag 22 mei ingeleverd te worden bij de leerkracht. De kosten bedragen € 4,00 per kind. Dit bedrag dient tegelijkertijd met het inleveren van het inschrijfformulier te worden voldaan in een envelop. Leden van de wandelsportvereniging Het Gouden Boltje betalen € 3,00. Na de uiterste datum van 22 mei is inschrijving via school niet meer mogelijk! Vermeld op het formulier of u als een begeleidende ouder meeloopt en op welke avond (en ). Voor eventuele vragen kunnen jullie je wenden tot Marjan Zeilemaker-Lamens ( moeder Amélie Lamens groep 1/2 C marjanxx@hotmail.com )

 

Ingezonden bericht

Hallo,

 Als vader van Guus, Fleur en Joep Bakker zou ik graag via het weekbericht alle leerlingen van de Jozefschool en hun ouders zaterdag a.s. uit willen nodigen op de Open Dag van Boerenklasse op De Waddel. We zijn open van 11.00 tot 16.00, de entree is natuurlijk gratis.

 We hebben al veel klassen langs gehad in de lammerij. Ook nu weer is er van alles te zien en te doen. Een rondje met Guus op de Quad! Of geitjes en lammetjes aaien! Er zijn kippen, konijnen en zelfs varkens en biggetjes. En je kunt onze producten proeven. Je ziet de Hoge Berg, de tuinwallen, de kolken en de schapenboet. Echte Tesselse cultuur opsnuiven dus!

 We hopen dat iedereen komt!    Hartelijke groeten,    Jan-Willem Bakker

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht