Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

19 april 2017

weekbericht nummer 31

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  31                                datum: 13 april 2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

 

Maandag 17 april 2e paasdag, de kinderen zijn vrij
18,19,20 april Eindtoets groep 8
Vrijdag 21 april Koningsdag op school
Maandag 24 april t/m vrijdag 28 april meivakantie
Donderdag 4 mei Groep 7 “adopteer een monument”
Vrijdag 5 mei Bevrijdingsdag, de kinderen zijn vrij.
Donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei Hemelvaartsdag, met aansluitend een vrije dag

 

PAASVIERING

We kijken terug op een gezellige paasviering vandaag, gestart met een gezamenlijke viering in de hal waarbij de visser Petrus, vriend van Jezus een grote rol speelde.

Daarna hebben de kinderen in de groepen verschillende activiteiten gevolgd, zoals een paaswandeling en eieren zoeken.

De paaslunch werd verzorgd door de ouderraad, de kinderen hebben heerlijk kunnen smullen van de lekkere broodjes. We willen alle ouders bedanken voor hun hulp op deze dag, zonder deze hulp had het niet zo’n geslaagde dag geweest!

 

NIEUWE LEERLINGEN

Na de paasdagen verwelkomen we twee nieuwe leerlingen op de Jozefschool, te weten Eva Clemens in groep 8 en Lorenzo Clemens in groep 2. We wensen beide kinderen veel plezier op de Jozefschool.

 

VOORLEESWEDSTRIJD

Afgelopen vrijdag, 7 april, heeft Heleen Landman uit groep 8 meegedaan met de provinciale finale van de Nationale voorleeswedstrijd. Na een leuke en spannende voorleesmiddag heeft Heleen helaas net niet gewonnen. De winnares is geworden Evi Floore van Basisschool Weremere uit Wormer.

 

ADOPTEER EEN MONUMENT

Adopteer een Monument is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt ‘adopteren’. Kinderen leren door dit project meer over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en bijbehorende rituelen. De leerlingen van groep 7 wonen op donderdag 4 mei een herdenking bij de Geallieerde graven bij. Tijdens die herdenking leggen ze onder meer een bloemstuk bij het monument en dragen ze gedichten voor.

 

KONINGSSPELEN

Op vrijdag 21 april vieren we Koningsdag op school. De kinderen starten deze dag om 08.30 uur met een gezond Koningsdagontbijt, dit ontbijt is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Jumbo.

Vervolgens worden er leuke sportieve spelletjes gespeeld op het schoolplein onder leiding van meester Remko Spelde en de leerkrachten.

De kinderen krijgen tussendoor een heerlijke frisse versnapering van de ouderraad, maar u mag uw kind uiteraard wel een tienuurtje meegeven op deze feestelijke dag.

 

EINDSTAND LEJO FONDS

Vanaf 2009 is het Lejofonds actief in het Mukono district in Oeganda. Dit is een plattelandsgebied waar veel mensen verstoken zijn van stromend water en elektriciteit. Veel gezinnen leven onder de armoedegrens.

  • Het Lejofonds wil de mensen in Oeganda helpen in hun strijd tegen armoede en wil komen tot een structurele verbetering van hun levensomstandigheden.
  • Het Lejofonds wil onderwijs mogelijk maken voor kansarme kinderen en hen een hoopvolle toekomst bieden.
  • Het Lejofonds wil, waar mogelijk, ondersteuning bieden aan de scholen waarmee het samenwerkt.

De kinderen van de Jozefschool hebben de afgelopen weken hun best gedaan om samen geld in te zamelen voor het Lejofonds.

Het eindbedrag wat de kinderen bij elkaar hebben verdiend voor het Lejo fonds is €1525,35!

Met dit geld kunnen 17 stapelbedden aangeschaft worden voor het Jozefhouse. Het Jozefhouse is een apart gebouw naast de Primary School waar leerlingen die ver weg wonen kunnen verblijven en slapen.

 

 

CITO-EIND TOETS GROEP 8

Komende week op dinsdag 18, woensdag 19, en donderdag 20 april wordt bij onze leerlingen in groep 8 de landelijke cito-eind-toets afgenomen.

Deze centrale eindtoets bestaat uit verplichte onderdelen Nederlandse taal en rekenen. Onze school heeft er voor gekozen ook de wereldoriëntatie te toetsen.

Deze eindtoets volgt op ons schooladvies VO, dat al onze leerlingen in groep 8 reeds ontvangen hebben.

Voor dit schooladvies kijkt onze school naar de ontwikkeling van uw kind tijdens de hele basisschoolperiode, naar de resultaten die uw kind heeft laten zien en naar de manier waarop uw kind leert.

De Cito-eindtoets geeft een tweede onafhankelijk advies uitsluitend gebaseerd op de vaardigheden in rekenen en Nederlandse taal.

Meer informatie kunt u vinden op www.centraleeindtoetpo.nl of bij meester Remco van groep 8.

En de leerlingen van groep 8? Héél veel succes volgende week!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht