arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

09 september 2016

weekbericht nummer 3

Categorie: Algemeen nieuws

 

 

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  3                                 datum: 8 sept 2016

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

13 sept.           Informatieavond

15 sept.           Inloopochtend CJG

20 -21 sept.     Schoolfotograaf

27 sept.           MR / OR vergadering

28-29-30 sept. Schoolreisje groep 7

5 okt.               Presentaties 12a,3a,5,8

6 okt.               Presentaties 12b, 3b, 6

7 okt.               Presentaties 12c,4,7

5 – 15 okt.       Kinderboekenweek

 

NIEUW OP SCHOOL

Ondertussen horen ze er al weer helemaal bij, Rhona Boone en Ruben de Jonge zijn nieuw bij ons op school en hebben een plekje gevonden in groep 3b. Karlijn de Jonge zit nu in groep 5. We wensen jullie een hele fijne tijd toe bij ons op school!

 

INFORMATIEAVOND 13 SEPTEMBER / JAARVERGADERING

Op dinsdagavond 13 september is een informatieavond gepland voor alle ouders van alle groepen. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de werkwijze en inhouden van de klas, bijzondere gebeurtenissen en andere activiteiten. Daarnaast vindt de jaarvergadering van de ouderraad plaats. U ontvangt als bijlage nadere informatie, houdt u deze avond alvast vrij!

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staat de regel “Ik accepteer de ander zoals hij is” centraal in de groepen. De regel refereert aan het aspect “veiligheid”,  waarbij ieder kind zich zichzelf kan zijn op school. Ieder kind heeft zijn of haar eigenheid die gezien mag worden. Kinderen mogen zich niet bedreigd voelen als ze anders zijn dan een ander kind. Anders zijn dan anderen kan leiden tot buitensluiten of pestgedrag. Pestpreventie is hierbij ook een belangrijk aspect bij het bespreken en naleven van deze regel.

 

EET-EN DRINKBELEID

Nu de kinderen weer naar school gaan, wordt het ook weer tijd om de (lunch)trommeltjes te vullen. Zoals u weet hanteren we op school een gezond eet- en drinkbeleid. Ter informatie staat hieronder beschreven wat wel en niet gegeten kan worden.

Wat mag wel…

 • Alle groente en fruit, rozijntjes (jonge kinderen graag geschild / in partjes)
 • Brood (boterhammen, bruine en witte bolletjes, krentenbollen, mueslibollen)
 • Ontbijtkoek
 • Rijstwafels
 • Crackers
 • Melk, karnemelk
 • Yoghurtdrankjes (liefst zonder toegevoegde suikers, natuurlijke versies)
 • Sappen (sinaasappelsap, appelsap, multidrink, groentesappen)
 • Water en aanmaaklimonade.

Wat mag niet…

 • Alle soorten koeken, wafels, “gezonde” koeken als Liga, Sultana, Evergreen etc.
 • Frisdrank
 • Energiedrankjes, waaronder ook bijvoorbeeld AA-drank
 • Losse stukjes worst, kaas of andere producten met een hoog vet, zout of zoetgehalte
 • Knijpfruitjes of andere milieubelastende verpakkingen
 • Allerlei repen

Vraag bij twijfel aan de meester of juf of het mag!

 

TRAKTATIES MEESTERS EN JUFFEN….

Bij verjaardagen van kinderen is een traktatie aan hun klasgenootjes vaak heel erg leuk en lekker…We geven hierbij de voorkeur aan gezonde producten, al is iets speciaals ook geen probleem op deze feestdag.

Ook de juffen en meesters worden vaak niet vergeten. Mocht u ook de juffen en meesters willen verrassen met een traktatie, dan geven we de voorkeur aan fruit of andere gezonde producten. Alvast bedankt hiervoor!

 

INVALLERS OVERBLIJVEN

Hoewel we momenteel beschikken over een prima vaste kern aan overblijfouders, zijn we altijd op zoek naar invallers in geval van nood. Er staat per keer een kleine vergoeding tegenover. U kunt zich opgeven bij juf Miranda of hier meer informatie vragen.

 

HOOFDLUISCONTROLES

Het schooljaar was nog maar nauwelijks begonnen of de luizenouders stonden alweer voor de deur van de klas… Fijn dat zij, gecoördineerd door Simone Schipper, ons helpen om de school luis vrij te houden! Mocht u of wij een luis of neet tegenkomen, dan is het van belang om elkaar direct te informeren.

 

SPAREN VOOR JE SCHOOL

Afgelopen woensdag is de actie “sparen voor je school” van start gegaan. Het is een actie van de Jumbo waarbij je punten voor de school kan sparen. Met deze punten sparen wij voor nieuwe speeltoestellen op het schoolplein. Natuurlijk willen wij u vragen om voor onze school te gaan sparen.

De gespaarde punten kunnen op school ingeleverd worden in de dropbox bij de ingang. Ook kunt u de punten via de site aan onze school toekennen.

Zo werkt het:

 

 • Ga naar: https://www.jumbosparenvoorjeschool.nl
 • Zoek onze school: KBS Jozefschool Texel
 • Vervolgens kan u de code(s) invoeren en toekennen.
 • Bekijk de tussenstand van onze school in vergelijking met andere Texelse basisscholen. Spaart u met ons mee?

 

BEDANKJE FAMILIE SCHLEPERS

We willen de familie Schlepers, van firma Schlepers gevelspecialisme/ www.ecoctje.nl, ontzettend bedanken voor het leveren van EcoC-tjes afgelopen maandag. Dit alles is kosteloos geregeld! Jullie hebben ons uit “de hoge nood” geholpen, nogmaals vriendelijk bedankt!

 

SCHOOLGIDS

Afgelopen weken is er hard gewerkt om de schoolgids weer gereed te krijgen. Met medewerking van uitgeverij Langeveld en de Rooij zijn we er weer in geslaagd om een prachtige gids samen te stellen. Mede dankzij onze adverteerders is het ook nu weer gelukt om een mooi boekje te maken, waarvoor hartelijk dank! We bevelen u deze gids dan ook van harte aan.

We houden ons aanbevolen voor al uw opmerkingen en reacties, zodat we de gids komend jaar weer ietsje mooier kunnen maken. Reacties kunt u mailen aan directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl.

 

WEEKBERICHT

Iedere week geven we het weekbericht uit. Excursies, wijzigingen in roosters, oproepjes voor ouderhulp of andere activiteiten worden hierin beschreven. We geven normaal gesproken geen papieren weekbericht mee, dit scheelt veel kopieerkosten en papier. Het is daarom van belang dat we het juiste mailadres van iedere ouder / verzorger in ons bestand hebben. We gebruiken dit alleen voor schoolmail. Wijzigingen kunt u doorgeven via de leerkrachten. Alvast vriendelijk bedankt.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht