Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

04 april 2017

weekbericht nummer 29

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  29                                datum: 31 maart 2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

Di 4 april              Eerste van de twee paasateliers in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Woe 5 april         Groep 4 naar de boerderij

Do 6 april            Groep 2 en groep 4 gaan naar de kerk

Di 11 april           Tweede van de twee paasatelier in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Di 11 april           Open ochtend

Di 11 april           MR/OR vergadering

Do 13 april          Paasviering op school

Vr 14 april           Goede Vrijdag

Ma 17 april         2e paasdag

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

De komende week staat de regel “Ik loop binnen rustig en praat binnen zachtjes” centraal. Rust in de school zorgt voor een prettige werksfeer en zorgt ervoor dat iedereen aan zijn of haar eigen werk kan blijven. Tegelijkertijd is het veiliger als rustig in de gang gelopen wordt.

 

NIEUW OP DE WEBSITE

Groep 1a: Naar de boerderij (Fotogalerij)

Groep 3a: De brandweer & naar de boerderij (Fotgalerij)

 

TUSSENSTAND VASTEN ACTIE

De kinderen hebben al €767,39 opgehaald voor het LEJO fonds! Een record bedrag, goed voor 8 stapelbedden. Complimenten voor alle jongens en meisjes die zich zo goed inzetten voor dit goede doel.

Zoals ieder jaar zetten we ons weer in voor het Lejofonds. Het Lejofonds helpt mensen in Oeganda bij hun strijd tegen armoede. Ze willen onderwijs mogelijk maken voor kansarme kinderen en hen een hoopvolle toekomst bieden.

 

We sparen dit jaar voor stapelbedden voor in het Jozefhouse. Het Jozefhouse is een apart gebouw naast de Primary School waar leerlingen die ver weg wonen kunnen verblijven en slapen.

 

De kinderen kunnen geld ophalen/sparen door thuis klusjes te doen, lege flessen in te zamelen e.d. We starten deze week met de vastenactie. We sparen dan vier weken lang, elke week zal het geld uit de klassen worden opgehaald en maken we een tussenstand bekend. Tijdens de paasviering op 13 april zal het totaalbedrag bekend gemaakt worden.

Jij spaart toch ook mee?!

 

OPEN DAG

Op dinsdag 11 april is tussen 9.00 en 12.00 uur een open ochtend. Deze ochtend is bedoeld voor ouders / verzorgers die een school zoeken voor hun kind(eren). Zij krijgen de gelegenheid om eens rond te snuffelen op de basisschool en te zien hoe het er bij ons aan toegaat. Miranda Pieters en Edith van Heerwaarden zijn deze ochtend beschikbaar voor al uw vragen en opmerkingen. Wanneer u mensen kent die hun kind mogelijk bij ons willen inschrijven, dan verzoeken we u om hen op de open dag attent te maken. Het is voor de school belangrijk om te weten welke kinderen we kunnen verwachten voor het volgende schoojaar, zodat we daar rekening mee kunnen houden met het vormen van de formatie.

Wilt u zelf uw kind opgeven, dan kan dat ook op deze woensdag. Alvast bedankt hiervoor!

 

ATELIER PASEN

Op dinsdag 4 en 11 april van 13.15 tot 14.15 uur gaan we met de kleutergroepen ateliers van Pasen doen: in kleine groepjes knutselen, koken o.i.d. met hulp van ouders.

 

8 APRIL PALMPASEN STOK MAKEN

Op zaterdagmiddag 8 april is het weer zo ver. Om 14.00 uur komen we in de pastorie van Den Burg bij elkaar en gaan we een PALMPASEN STOK MAKEN.

We willen hiervoor alle kinderen uitnodigen en neem gerust ook een vriendje of vriendinnetje mee. Hulp van ouders wordt enorm op prijs gesteld.

 GEEF JE OP VOOR 3 APRIL door te bellen naar 0222322161 of te mailen naar secretariaat@rk-parochietexel.nl , zodat wij voldoende materiaal kunnen inkopen en we jullie kunnen doorgeven wat je zelf moet meenemen.

 

Met Palmzondag op 9 april in de viering van 11.00 uur in de Johannes de Doper kerk van Den Burg mogen alle kinderen die dat willen dan in processie de kerk in lopen samen met de priester en zullen zij het palmtakje ontvangen voor op de Palmpasenstok.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

 

Henny Hin-Witte [parochie coördinator]

 

 

GROEP 4 NAAR DE BOERDERIJ

Woensdag 5 april gaan we lammetjes kijken op de boerderij bij Guus. Het is verstandig wanneer de kinderen laarzen en oudere kleding aan doen. We hebben ook nog wat ouders nodig die mee willen rijden en begeleiden. U kunt zich hiervoor opgeven op het klassenbord.

 

PRESENTATIES

Hierbij de planning voor de komende presentaties. De nieuwe groep 2 is natuurlijk ook ingepland. De presentaties zijn van 08:30 u. tot 09.00 u. Graag tot dan!

 

  woensdag donderdag vrijdag
week 13

(29, 30, 31 mrt)

3a, 5, 7 1a, 1c, 8, 2 1b, 3b, 4, 6
week 19

(10, 11, 12 mei)

7, 4, 1a, 1b 6, 3a, 1c, 2 8, 5, 3b
week 25

(21, 22, 23 juni)

1a, 6, 3b 1c, 4, 5, 7 1b, 3a, 8, 2

 

DIGIDUIF
De ouders van de leerlingen in groep 6 en 8 hebben vorige week een activatie code meegekregen om een Digi duif account aan te maken. Tot op heden zijn er nog niet heel veel accounts aangemaakt. We willen u vragen dit alsnog te doen de komende week. Indien u de activatiecode kwijt bent geraakt kunt u bij de leerkracht een nieuwe code aanvragen. Bij vragen kunt u terecht bij de directie en/of leerkracht.

Een account aanmaken, ouders van groep 6 en 8:

Heeft u nog geen account? Ga naar www.digiDUIF.nl/aanmelden en maak eerst uw account aan.
Vervolgens kunt u uw kind koppelen aan uw account via ‘Nieuwe connectie’ en u gebruikt daarbij de activeringscode. Deze activeringscode staat in de brief, die u binnenkort van de groepsleerkracht ontvangt.

Als u meerdere kinderen op school heeft, ontvangt u meerdere brieven met verschillende codes en deze moeten apart worden ingevoerd (via functie ‘Nieuwe connectie’ nadat u bent ingelogd)

Gescheiden ouders maken gebruik van dezelfde brief met activeringscode. Zij kunnen indien gewenst echter wel ieder een persoonlijk gebruikersaccount aanmaken, met hun eigen e-mailadres en persoonlijk wachtwoord. Beide ouders ontvangen hierdoor altijd dezelfde informatie voor hun kind of kinderen, maar wel ieder via hun eigen account.
 

BEDANKT

De kinderen van de groep 1-2A, 1-2B en groep 2 zijn deze week op bezoek geweest bij de boerderij. We hebben veel gezien en veel geleerd en er werden zelfs lammetjes geboren.

We willen de familie Hin en de familie Bakker bedanken voor de hartelijke ontvangst.  Het was een leuke ochtend!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht