Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

04 april 2017

weekbericht nummer 28

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  28                                datum: 24 maart 2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

Wo 29 maart     Groep 1a naar de boerderij

Wo 29 maart     Groep 1b naar de boerderij

Wo 29 maart     Groep 3a naar de boerderij

Wo 29 maart     presentaties groep 3a, 5, 7

Do 30 maart       presentaties groep 1a, 1c, 8, 2

Vr 31 maart        presentaties groep 1b, 3b, 4, 6

Di 4 april              Eerste van de twee paasateliers in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Woe 5 april         Groep 4 naar de boerderij

Di 11 april           Tweede van de twee paasatelier in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Di 11 april           Open ochtend

Di 11 april           MR/OR vergadering

Do 13 april          Paasviering op school

Vr 14 april           Goede Vrijdag

Ma 17 april         2e paasdag

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

“Ik vraag eerst toestemming wanneer ik spullen van iemand anders wil gebruiken”.

We leren kinderen hiermee aan dat het gebruik van spullen van een ander, het samen delen, prima is, mits dit eerst gevraagd wordt. Daarbij komt ook dat degene eerst toestemming moet geven, een subtiel verschil. Tenslotte bespreken we wat je kunt doen als een ander dan “nee” zegt, dat kan uiteraard gebeuren. Kies dan iets anders, licht toe waarom je het graag wilt hebben en accepteer dat je niet altijd krijgt wat je wilt hebben. De ander is dan niet direct een “stom kind”…. We hopen dat u hier ook thuis mee aan de slag kunt gaan!

 

NIEUW OP DE WEBSITE

Groep 1a – Leerlingenwerk: Rekendag

Groep 6 – foto’s: boeket schilderen, Leerlingenwerk: Rekendag

 

OPEN DAG

Op dinsdag 11 april is tussen 9.00 en 12.00 uur een open ochtend. Deze ochtend is bedoeld voor ouders / verzorgers die een school zoeken voor hun kind(eren). Zij krijgen de gelegenheid om eens rond te snuffelen op de basisschool en te zien hoe het er bij ons aan toegaat. Miranda Pieters en Edith van Heerwaarden zijn deze ochtend beschikbaar voor al uw vragen en opmerkingen. Wanneer u mensen kent die hun kind mogelijk bij ons willen inschrijven, dan verzoeken we u om hen op de open dag attent te maken. Het is voor de school belangrijk om te weten welke kinderen we kunnen verwachten voor het volgende schoojaar, zodat we daar rekening mee kunnen houden met het vormen van de formatie.

Wilt u zelf uw kind opgeven, dan kan dat ook op deze woensdag. Alvast bedankt hiervoor!

 

SCHOOLTIJDEN

Onze schooltijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 14.30 en op woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30. De school gaat open bij de eerste bel om 8.20, waarna de kinderen naar binnen kunnen gaan. Om 8.28 gaat de tweede bel en gaan alle ouders/verzorgers de klas uit. We beginnen de lessen om 8.30. We willen u vragen om uw (oudere) kind(eren) zoveel mogelijk zelfstandig naar de klas te laten gaan om zo de drukte in de gangen wat te beperken.

Mocht u onverhoopt een keer te laat zijn, dan mag u als ouder/verzorger zelf niet meer de klas in. U kunt uw kind buiten de klas gedag zeggen, waarna hij of zij zachtjes de klas in gaat.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

VASTENACTIE

 Zoals ieder jaar zetten we ons weer in voor het Lejofonds. Het Lejofonds helpt mensen in Oeganda bij hun strijd tegen armoede. Ze willen onderwijs mogelijk maken voor kansarme kinderen en hen een hoopvolle toekomst bieden.

 

We sparen dit jaar voor stapelbedden voor in het Jozefhouse. Het Jozefhouse is een apart gebouw naast de Primary School waar leerlingen die ver weg wonen kunnen verblijven en slapen.

 

De kinderen kunnen geld ophalen/sparen door thuis klusjes te doen, lege flessen in te zamelen e.d. We starten deze week met de vastenactie. We sparen dan vier weken lang, elke week zal het geld uit de klassen worden opgehaald en maken we een tussenstand bekend. Tijdens de paasviering op 13 april zal het totaalbedrag bekend gemaakt worden.

Jij spaart toch ook mee?!

 

ATELIER PASEN

Op dinsdag 4 en 11 april van 13.15 tot 14.15 uur gaan we met de kleutergroepen ateliers van Pasen doen: in kleine groepjes knutselen, koken o.i.d. met hulp van ouders.

 

GROEP 3A

Woensdag 29 maart gaat groep 3a op bezoek bij 2 boerderijen. Eerst gaan we lammetjes kijken aan de Oosterweg en daarna gaan we naar de boerderij van Lotte van Exel. Het is handig als de kinderen laarzen en oude kleding aan doen. Wij hebben er zin in!

 

GROEP 4 NAAR DE BOERDERIJ

Woensdag 5 april gaan we lammetjes kijken op de boerderij bij Guus. Het is verstandig wanneer de kinderen laarzen en oudere kleding aan doen. We hebben ook nog wat ouders nodig die mee willen rijden en begeleiden. U kunt zich hiervoor opgeven op het klassenbord.

 

QBRIN ONDERZOEK
We laten de kwaliteit van ons onderwijs niet aan het toeval over, we maken er werk van om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. Ons schoolbestuur heeft samen met de directies van de scholen gekozen voor QBRIN, een kwaliteitssysteem om de kwaliteit van de scholen te meten en te verbeteren.

Denkt u er nog even aan om de enquete in te vullen, indien u deze heeft toegestuurd gekregen? U helpt ons ermee om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

Alvast vriendelijk bedankt!

 

PRESENTATIES

Hierbij de planning voor de komende presentaties. De nieuwe groep 2 is natuurlijk ook ingepland. De presentaties zijn van 08:30 u. tot 09.00 u. Graag tot dan!

 

  woensdag donderdag vrijdag
week 13

(29, 30, 31 mrt)

3a, 5, 7 1a, 1c, 8, 2 1b, 3b, 4, 6
week 19

(10, 11, 12 mei)

7, 4, 1a, 1b 6, 3a, 1c, 2 8, 5, 3b
week 25

(21, 22, 23 juni)

1a, 6, 3b 1c, 4, 5, 7 1b, 3a, 8, 2

 

 

DIGIDUIF
De ouders van de leerlingen in groep 6 en 8 hebben vorige week een activatie code meegekregen om een Digi duif account aan te maken. Tot op heden zijn er nog niet heel veel accounts aangemaakt. We willen u vragen dit alsnog te doen de komende week. Indien u de activatiecode kwijt bent geraakt kunt u bij de leerkracht een nieuwe code aanvragen. Bij vragen kunt u terecht bij de directie en/of leerkracht.

Een account aanmaken, ouders van groep 6 en 8:

Heeft u nog geen account? Ga naar www.digiDUIF.nl/aanmelden en maak eerst uw account aan.
Vervolgens kunt u uw kind koppelen aan uw account via ‘Nieuwe connectie’ en u gebruikt daarbij de activeringscode. Deze activeringscode staat in de brief, die u binnenkort van de groepsleerkracht ontvangt.

Als u meerdere kinderen op school heeft, ontvangt u meerdere brieven met verschillende codes en deze moeten apart worden ingevoerd (via functie ‘Nieuwe connectie’ nadat u bent ingelogd)

Gescheiden ouders maken gebruik van dezelfde brief met activeringscode. Zij kunnen indien gewenst echter wel ieder een persoonlijk gebruikersaccount aanmaken, met hun eigen e-mailadres en persoonlijk wachtwoord. Beide ouders ontvangen hierdoor altijd dezelfde informatie voor hun kind of kinderen, maar wel ieder via hun eigen account.
PAASVIERING

Op donderdag 13 april vieren we pasen op school. Tijdens deze dag zal er een gezamenlijke paasviering plaatsvinden. Daarnaast organiseren we een paaslunch in iedere groep. De kinderen hoeven deze dag geen lunch mee te nemen. Wel nemen zij zelf een tussendoortje mee.

 

FACEBOOK

De leerlingen hebben gisteren (donderdag 23 maart) een informatiebrief meegekregen over de facebookpagina van de Jozefschool. Indien u geen brief heeft ontvangen dan kunt u deze bij de directie ophalen.

 

PANNENKOEKENDAG

Vandaag was het nationale pannenkoekendag. Groep 2 heeft, onder begeleiding van ouders, oma’s en tantes pannenkoeken gebakken in de huiskamers van het verpleeghuis en de Gollards. We hebben er samen met de bewoners lekker van gesmuld! We willen iedereen bedanken voor de hulp! Ook het verpleeghuis en de Gollards bedankt voor de hartelijke ontvangst!

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht