arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 maart 2017

weekbericht nummer 27

Categorie: Weekbericht

 

                               

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  27                                datum: 17 maart 2017

Weekberichtwww.jozefschooltexel.nl  plannerklik hier voor de agenda

 

AGENDA

Di 21 mrt             Voorbereiding paasatelier groepen 1/2 in groep 1b om 14:30uur

WO 22 mrt         Grote Rekendag

Di 4 april              Eerste van de twee paasateliers in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Di 11 april           Tweede van de twee paasatelier in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Di 11 april           MR/OR vergadering

Vr 14 april           Goede Vrijdag

Ma 17 april         2e paasdag

 

WELKOM OP SCHOOL

Zondag 20 maart wordt Tessa Bolier 4 jaar. Zij komt in groep 1c bij juf Stella en juf Francis. Van harte gefeliciteerd en wij wensen haar veel plezier bij ons op school!

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel voor deze week is Ik houd mijn handen en voeten bij mezelf. Kern van deze regel is dat kinderen conflicten oplossen door te praten en hun handen en voeten dus bij zichzelf te houden. Deze regel past ook binnen ons anti-pest protocol.

 

NIEUW OP DE WEBSITE

Groep 3a + 3b: de slufter

Groep 2: de boerderij.

 

GROTE REKENDAG 2017 (herinnering)

Woensdag 22 maart doet de Jozefschool mee met de landelijke Grote Rekendag. Deze ochtend is de hele school actief aan het werk met reken/wiskunde.

De titel van de vijftiende Grote Rekendag is ‘Meten, bewegen en construeren’. De eigen omgeving wordt tijdens de Grote Rekendag vooral verkend via meet- en meetkundeactiviteiten. Daarbij zullen kinderen in de groepen 5, 6, 7 en 8 aan de slag gaan met plattegronden. Kinderen in groep 5 en 6 zetten daarbij eigen referentiematen in om andere maten te beredeneren. Zo bedenken zij bijvoorbeeld dat de lengte van een bed iets groter moet zijn dan dat zij zelf zijn. In de groepen 3 en 4 wordt de directe omgeving van de klas onderzocht op getallen en getalrelaties. Dit gebeurt onder andere in verschillende spelvormen. In groep 1 en 2 construeren de kinderen onder meer een schaalmodel van de klas en doen ze allerlei meetervaringen op in het speellokaal.

 

Wij willen jullie vragen om ter voorbereiding op deze dag samen met de leerling een foto of tekening van het eigen huisnummer te maken. Het huisnummer mag ingeleverd worden bij de leerkracht zodat deze gebruikt kan worden bij de opening van de Rekendag.

 

 

ATELIER PASEN (herinnering)

Op dinsdag 4 en 11 april van 13.15 tot 14.15 uur gaan we met de kleutergroepen ateliers van Pasen doen: in kleine groepjes knutselen, koken o.i.d. met hulp van ouders.

Op dinsdag 21 maart om 14.30 uur willen we even bij elkaar komen om de activiteiten te plannen, in het lokaal van groep 1b bij juf Dorothée. Wie een idee heeft om te maken/doen, mag dit graag meenemen naar de bespreking. We werken net als bij de voorgaande ateliers twee keer aan dezelfde knutsel.

 

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

De MR van de Jozefschool komt minimaal 8 keer per schooljaar bij elkaar. De MR is op dit moment vertegenwoordigd door 4 leerkrachten en 4 ouders. Allerlei onderwerpen die van belang zijn voor de Jozefschool komen tijdens de MR vergaderingen aan bod; van bijvoorbeeld het schoolplan tot de ontwikkeling van het aantal leerlingen. Maar ook het op te richten Onderwijscentrum Texel (OCT) staat de laatste vergaderingen veelvuldig op onze agenda. Met elkaar kijken we kritisch naar dit belangrijke onderwerp. Wij vinden het belangrijk dat u als ouder hiervan op de hoogte bent. Heeft u ten aanzien van dit onderwerp vragen/opmerkingen, schroom niet om ons aan te spreken.

 

Wij willen u graag meer inzicht geven in onze activiteiten. Daarom zullen wij voor elke vergadering u via het weekbericht op de hoogte brengen van de te bespreken onderwerpen. Uiteraard bent u vrij om ons aan te spreken met eventuele andere vragen en/of suggesties. Ook kunt u ons bereiken via onderstaand mailadres. Meer informatie over de MR kunt u vinden op de website van de Jozefschool.

https://jozefschooltexel.nl/de-school/medezeggenschap/medezeggenschapraad1/

Corina Schipper, Kiran de Waal, Floortje Zijm, Ricardo de Graaf

Manon Boogaard, Janneke Zijm, Kimberly Houwing, Marise Barhorst

mr.jozefschooltexel@sarkon.nl

 

QBRIN ONDERZOEK (herinnering)

We laten de kwaliteit van ons onderwijs niet aan het toeval over, we maken er werk van om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. Ons schoolbestuur heeft samen met de directies van de scholen gekozen voor QBRIN, een kwaliteitssysteem om de kwaliteit van de scholen te meten en te verbeteren.

Wellicht weet u nog dat alle ouders ruim twee jaar geleden werd gevraagd de QBRIN vragenlijst in te vullen. Ditmaal heeft QBRIN een iets andere opzet. Per groep worden nu 6 tot 8 ouders gevraagd de vragenlijst in te vullen. Deze ouders hebben een kind of kinderen in de groepen 3 tot en met 8. Omdat hun kind al wat langer op school zit, kunnen zij een goed oordeel geven over het reilen en zeilen op school.

Binnenkort zullen deze ouders via een emailbericht een link naar de vragenlijst toegestuurd krijgen. Ook leerkrachten, IB (intern begeleider) en directeur wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Alle antwoorden tezamen geven een goed beeld van de kwaliteit van de Jozefschool.

Als u een link toegestuurd krijgt vragen we u 10 tot 15 minuten van uw tijd om de school te helpen de kwaliteit op diverse onderdelen te meten en daarmee een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering op school. Invullen is anoniem. Alvast bedankt!

 

PRESENTATIES

Hierbij de planning voor de komende presentaties. De nieuwe groep 2 is natuurlijk ook ingepland. De presentaties zijn van 08:30 u. tot 09.00 u. Graag tot dan!

 

  woensdag donderdag vrijdag
week 13

(29, 30, 31 mrt)

3a, 5, 7 1a, 1c, 8, 2 1b, 3b, 4, 6
week 19

(10, 11, 12 mei)

7, 4, 1a, 1b 6, 3a, 1c, 2 8, 5, 3b
week 25

(21, 22, 23 juni)

1a, 6, 3b 1c, 4, 5, 7 1b, 3a, 8, 2

 

 

GYMPRAPPORT

Binnenkort krijgt uw kind zijn/haar rapportformulier mee.

Dit formulier heeft uw kind zelf ingevuld. Het doel hiervan is uw kind te betrekken en het leren analyseren van de eigen bewegingsontwikkeling. Dit proces zal in het begin gewenning vragen, getuige hoe de formulieren nu worden ingevuld. Later zal het invullen over (moeten) gaan in gewoonte. Middels deze formulieren bent u (in samenvatting) op de hoogte van welke onderdelen worden behandeld tijdens de gymles en hoe de bewegingsontwikkeling van uw kind vordert. In de rapportformulieren zit een opbouw van makkelijk naar moeilijk. Hoe meer bolletjes/smileys worden ingekleurd hoe beter het is. Naast deze rapportformulieren houd ik zelf ook nog overzichten bij van testen en hoe deze zich verhouden van wat een kind op een bepaalde leeftijd allemaal moet kunnen.

Remko Spelde

 

SPACESCOOTER GEZOCHT

Dayenne Bos uit groep 3a is op zoek naar haar mooie roze space scooter.

Afgelopen dinsdag had ze deze scooter mee naar school genomen maar kon deze aan het eind van de middag niet meer terug vinden. Er staat nog wel een andere roze space scooter op het plein. Wellicht is er sprake van verwisseling?

Wilt u thuis kijken of daar misschien een roze spacescooter staat die niet van uw kind is?

Reacties graag naar juf Marise van groep 3a.

 

VERVANGINGEN

In verband met een studiedag van de opleiding Master EN staat juf Evy maandag in groep 1c.

Juf Marise werkt maandag in haar eigen groep en heeft vrijdag 24 maart haar vrije dag, juf Stella vervangt haar. Juf Francis werkt maandag in groep 3b en juf Claudia werkt dinsdag in haar eigen groep.

 

DIGIDUIF

Communicatie tussen u en ons vinden wij van het grootste belang. Daarbij is ons doel om u zo snel en zo direct als mogelijk te informeren over de activiteiten en ontwikkelingen op en rondom onze school.

Om onze doelstelling te realiseren hebben wij de service van digiDUIF gekozen, waarmee wij in staat zijn u zowel via e-mail, SMS en Apps te bereiken. Ook biedt het ons onder andere mogelijkheden u via de schoolkalender sneller en beter inzicht te geven in de activiteiten op school.

Apps

Voor het ontvangen van informatie via digiDUIF kan ook eenvoudig gebruik worden gemaakt van de youConnect communicatie apps.   De App kunt u vinden in de App store of Google play.

Voor u als ouder/ verzorger zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van deze service. Het enige wat we u straks vragen is om regelmatig in te loggen en uw gegevens te beheren waarmee we u kunnen bereiken. Verder vragen wij u om na het ontvangen van de activeringscode uw kind(eren) eenmalig te activeren.

 

Een account aanmaken

Heeft u nog geen account? Ga naar www.digiDUIF.nl/aanmelden en maak eerst uw account aan. Vervolgens kunt u uw kind koppelen aan uw account via ‘Nieuwe connectie’ en u gebruikt daarbij de activeringscode. Deze activeringscode staat in de brief, die u binnenkort van de groepsleerkracht ontvangt.

Als u meerdere kinderen op school heeft, ontvangt u meerdere brieven met verschillende codes en deze moeten apart worden ingevoerd (via functie ‘Nieuwe connectie’ nadat u bent ingelogd)
Gescheiden ouders maken gebruik van dezelfde brief met activeringscode. Zij kunnen indien gewenst echter wel ieder een persoonlijk gebruikersaccount aanmaken, met hun eigen e-mailadres en persoonlijk wachtwoord. Beide ouders ontvangen hierdoor altijd dezelfde informatie voor hun kind of kinderen, maar wel ieder via hun eigen account.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht