arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

10 mei 2018

weekbericht nummer 27

Categorie: Weekbericht

                       

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 27                    datum: 23 maart 2018

www.jozefschooltexel.nl 

AGENDA  
Donderdag 29 maart Paasviering op school
Vrijdag 30 maart Goede vrijdag, alle kinderen zijn vrij
Maandag 2 april 2e paasdag, alle kinderen zijn vrij
Woensdag 11 april Presentaties 1/2a, 4a, 4b en 5
Donderdag 12 april Presentaties 1/2b, 1/2d, 3 en 8
Vrijdag 13 april Presentaties 1/2c, 6 en 7
Vrijdag 20 april Koningsspelen
27 april t/m 13 mei Meivakantie

 

Welkom

Hoera, Ravi Schuiling is 4 jaar geworden. Hij komt in groep 1/2b bij juf Edith en juf Dorothée. Wij wensen hem veel plezier bij ons op school.

 

Geboren

Mika en Teun hebben er een zusje bij, ze heet Indy Lois Stoer. Ze is geboren op 26 februari. We wensen de familie Stoer veel geluk samen!

 

PBS regel van de week

  1. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg.

De regel die komende centraal staat is “Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg”. We zien maar al te vaak dat mensen zich verschuilen achter het gedrag van een ander, waardoor het eigen gedrag hieraan eigenlijk ondergeschikt wordt gemaakt. “Ja maar hij deed het ook….” is een veelgehoorde kreet op school die hier dan bij past. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg is dan ook duidelijk 1 van de speerpunten van de Jozefschool! Je hebt als mens een keuze om iets wel of niet te doen, waarbij de bijbehorende consequenties dus ook voor jou zelf zijn. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten. Zelfbewust eigen keuzes maken, met de zekerheid dat fouten maken mag.

 

Roodvonk geconstateerd

In groep 1/2a is roodvonk geconstateerd, in de bijlage vindt u informatie over deze infectieziekte zodat u uw kind in de gaten kunt houden.

Kan iemand met roodvonk naar een kindercentrum, school of werk?

Als een kind zich goed voelt kan het gewoon naar een kindercentrum of school. Roodvonk is al besmettelijk voordat iemand vlekjes krijgt. Thuisblijven helpt niet om te voorkomen dat anderen ziek worden.

 

Laatste week vastenactie

Zoals ieder jaar zetten we ons weer in voor het Lejofonds. Het Lejofonds helpt mensen in Oeganda bij hun strijd tegen armoede. Ze willen onderwijs mogelijk maken voor kansarme kinderen en hen een hoopvolle toekomst bieden. We sparen dit jaar voor toiletgebouwen bij school. Nu moeten veel leerlingen een behoorlijk stuk lopen om hun behoeften te kunnen doen.

De kinderen kunnen geld ophalen/sparen door thuis klusjes te doen, lege flessen in te zamelen e.d. We sparen vier weken lang, elke week zal het geld uit de klassen worden opgehaald en maken we een tussenstand bekend. Tijdens de paasviering op 29 maart zal het totaalbedrag bekend gemaakt worden.

 

Pasen

Donderdag 29 maart vieren wij Pasen op school. Dit jaar hebben we geen paasontbijt of -lunch. We organiseren een viering in de grote hal en in de klas. Voor de viering in de klas vragen wij of u uw kind een hardgekookt ei mee naar school wil geven. De kinderen moeten dus thuis ontbijten en eten en drinken (tussendoortje en lunch) mee naar school nemen. De schooldag duurt gewoon tot 14.30 uur.

 

Koningsspelen

Op vrijdag 20 april 2018 worden de Koningsspelen voor groep 5 t/m 8 georganiseerd op de velden van Texel’94 in Den Burg. Om deze dag succesvol te maken, hebben wij voor de koningsspelen begeleiders nodig. Heeft u interesse om op deze dag een groepje kinderen te begeleiden? Dan kunt u zich opgeven bij de leerkrachten van groep 5 t/m 8.

De kinderen van groep 1 t/m 4 beginnen de dag met een koningsontbijt op school en gaan daarna bij mooi weer spelletjes doen op het schoolplein.

 

Pleegzorg

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland 19.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en achttien jaar oud. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is gedaald. Zo wachten in Noord-Holland noord ongeveer 50 kinderen op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleegouders hard nodig!

 

De gemeente Texel draagt pleegzorg een warm hart toe. Pleegouders van Texel organiseren samen met de pleegzorgaanbieders in maart de actie ‘doneer je schoolhek’ met aansluitend een informatieavond op 11 april bij de HEMA. De bedoeling is dat zoveel mogelijk scholen een spandoek aan hun schoolhek hangen met een oproep om pleegouder te worden. De Jozefschool heeft het schoolhek ter beschikking gesteld voor deze actie.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht