arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

10 maart 2017

weekbericht nummer 26

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  26                                 datum: 10 maart 2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

DI 14 mrt             Inschrijven groep 8 op de OSG, 19.30 uur

VR 17 mrt           Jozeffeest

Di 21 mrt             Voorbereiding paasatelier groepen 1/2 in groep 1b om 14:30uur

WO 22 mrt         Grote Rekendag

Di 4 april              Eerste van de twee paasateliers in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Di 11 april           Tweede van de twee paasatelier in de kleutergroepen 13:15-14:15uur

Di 11 april           MR/OR vergadering

Vr 14 april           Goede Vrijdag

Ma 17 april         2e paasdag

 

WELKOM OP SCHOOL

Morgen (11-3) wordt Olivia Groeskamp 4 jaar. Zij komt in groep 1a bij juf Cinthia. Van harte gefeliciteerd en wij wensen haar veel plezier bij ons op school!

 

VOGELVERSCHRIKKER

Luuk en Cor uit groep 2 hebben een prachtige vogelverschrikker gemaakt, (bijna) helemaal zelf! Vol trots kwamen ze deze showen. Dat is een plekje in het weekbericht waard!

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel voor de aankomende week is Ik gebruik materiaal waarvoor het bedoeld is. We leren onze kinderen hierbij om zuinig met spullen om te gaan en deze heel te laten. Gaat het onverhoopt toch stuk, dan melden we dat bij de leerkracht. Per ongeluk is geen probleem, expres betekent dat we de kinderen leren om de schade te vergoeden. Het nemen van verantwoordelijkheid bij het gebruik van materiaal is dan ook een belangrijk aspect bij deze regel.

 

JOZEFFEEST

Vrijdag 17 maart vieren we met de hele school het Jozeffeest. Dit houdt in dat de kinderen in gemixte groepjes, onder begeleiding van een leerling uit groep 7 of 8, leuke activiteiten gaan doen in verschillende lokalen en op het plein. De school zorgt deze dag voor eten en drinken, dit hoeven de kinderen dus niet mee te nemen. Wanneer uw kind allergisch is voor iets en u twijfelt, is het verstandig om wel zelf iets mee te geven naar school. Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind. We gaan er een gezellige dag van maken met z’n allen!

 

GROTE REKENDAG 2017

Woensdag 22 maart doet de Jozefschool mee met de landelijke Grote Rekendag. Deze ochtend is de hele school actief aan het werk met reken/wiskunde.

De titel van de vijftiende Grote Rekendag is ‘Meten, bewegen en construeren’. De eigen omgeving wordt tijdens de Grote Rekendag vooral verkend via meet- en meetkundeactiviteiten. Daarbij zullen kinderen in de groepen 5, 6, 7 en 8 aan de slag gaan met plattegronden. Kinderen in groep 5 en 6 zetten daarbij eigen referentiematen in om andere maten te beredeneren. Zo bedenken zij bijvoorbeeld dat de lengte van een bed iets groter moet zijn dan dat zij zelf zijn. In de groepen 3 en 4 wordt de directe omgeving van de klas onderzocht op getallen en getalrelaties. Dit gebeurt onder andere in verschillende spelvormen. In groep 1 en 2 construeren de kinderen onder meer een schaalmodel van de klas en doen ze allerlei meetervaringen op in het speellokaal.

 

Wij willen jullie vragen om ter voorbereiding op deze dag samen met de leerling een foto of tekening van het eigen huisnummer te maken. Het huisnummer mag vanaf maandag worden ingeleverd bij de leerkracht zodat deze gebruikt kan worden bij de opening van de Rekendag.

 

Ouders die deze ochtend willen helpen kunnen zich melden bij samanthakooger@sarkon.nl

 

ATELIER PASEN

Op dinsdag 4 en 11 april van 13.15 tot 14.15 uur gaan we met de kleutergroepen ateliers van Pasen doen: in kleine groepjes knutselen, koken o.i.d. met hulp van ouders.

Op dinsdag 21 maart om 14.30 uur willen we even bij elkaar komen om de activiteiten te plannen, in het lokaal van groep 1b bij juf Dorothée. Wie een idee heeft om te maken/doen, mag dit graag meenemen naar de bespreking. We werken net als bij de voorgaande ateliers twee keer aan dezelfde knutsel.

We kunnen veel hulp gebruiken! Ouders, opa’s, oma’s etc., iedereen is van harte welkom! Je kunt je inschrijven op het memobord bij de groepen 1-2.

 

 

LUIZENCONTROLE GROEP 3A

Help! Groep 3a is nog steeds op zoek naar 1 of 2 ouders die na elke vakantie onze klas wil controleren op luizen. Wil je helpen? We horen het graag!

 

THEMA DE BRANDWEER GROEP 3A

In groep 3a willen we graag de brandweer naspelen. Heeft iemand een oude stofzuigerslang die wij mogen gebruiken om de brand te blussen?

 

ZWEVENDE KIEZER?

Voor de zwevende kiezers (dat schijnen er veel te zijn!) is er een leuke expositie van groep 8 op woensdagochtend 15 maart, in de hal van onze school. Groep 8 geeft u wat tips om de keuze wat makkelijker te maken! Kijk wat onze kinderen belangrijk vinden bij deze verkiezingen.

 

GESLAAGD

Afgelopen vrijdag, 3 maart, heb ik (Miranda Pieters) mijn diploma van de opleiding schoolleider mogen. Na het afronden van deze tweejarige opleiding van Magistrum mag ik me nu een vakbekwame directeur primair onderwijs noemen!

 

PARKEREN

U zult wellicht hebben begrepen dat er met regelmaat gecontroleerd wordt op het correct parkeren rondom de school. Het is goed om te zien dat er over het algemeen op de juiste manier gebuik wordt gemaakt van de kiss&ride zone aan de lijnbaan.

We willen u nogmaals vragen deze zone te gebruiken waarvoor deze is bedoeld, zodat alle kinderen op een veilige manier naar school kunnen gaan.

 

QBRIN ONDERZOEK

We laten de kwaliteit van ons onderwijs niet aan het toeval over, we maken er werk van om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. Ons schoolbestuur heeft samen met de directies van de scholen gekozen voor QBRIN, een kwaliteitssysteem om de kwaliteit van de scholen te meten en te verbeteren.

Wellicht weet u nog dat alle ouders ruim twee jaar geleden werd gevraagd de QBRIN vragenlijst in te vullen. Ditmaal heeft QBRIN een iets andere opzet. Per groep worden nu 6 tot 8 ouders gevraagd de vragenlijst in te vullen. Deze ouders hebben een kind of kinderen in de groepen 3 tot en met 8. Omdat hun kind al wat langer op school zit, kunnen zij een goed oordeel geven over het reilen en zeilen op school.

Binnenkort zullen deze ouders via een emailbericht een link naar de vragenlijst toegestuurd krijgen. Ook leerkrachten, IB (intern begeleider) en directeur wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Alle antwoorden tezamen geven een goed beeld van de kwaliteit van de Jozefschool.

Als u een link toegestuurd krijgt vragen we u 10 tot 15 minuten van uw tijd om de school te helpen de kwaliteit op diverse onderdelen te meten en daarmee een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering op school. Invullen is anoniem.

Alvast bedankt!

 

 

INSCHRIJVEN GROEP 8 LEERLINGEN OP DE OSG

Dinsdagavond, 14 maart om 19.30 is de inschrijfavond VO op de OSG. U bent samen met uw zoon/dochter welkom op de eerste etage van OSG De Hogeberg.

Vergeet niet mee te nemen: Een geldig ID of paspoort (van uw kind), het ondertekende schooladvies en uw IBAN gegevens.

 

 

ONDERWIJS CENTRUM TEXEL KOMT DICHTERBIJ (uit Texel Plaza)

De politiek schaart zich achter de plannen voor het nieuwe Onderwijs Centrum Texel (OCT). Tijdens de vergadering van de raadscommissie (waarbij wensen en bedenkingen werden geuit), op woensdagavond, viel op dat er eensgezindheid is over de plannen. Om het OCT te realiseren, gaat de gemeente €5.645.000,- investeren. Alle basisscholen van Den Burg worden dan bij OSG De Hogeberg gehuisvest, deels in nog te realiseren nieuwbouw. Het betreft de Jozefschool, de Fontein, de Thijsseschool, Stella Maris (vrije school) en de Kompasschool. Het primair onderwijs gaat 1.500 m2 gebruiken van het huidige gebouw van OSG De Hogeberg en er wordt 2.600 m2 bijgebouwd. Deze nieuwbouw zal worden gekoppeld aan het gebouw van de OSG. Wethouder Huisman heeft het volste vertrouwen in het OCT, waarbij tijdens het ontwerpproces altijd het kind centraal heeft gestaan. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de gemeenteraad op woensdag 22 maart.

(voor het volledige bericht zie Texel plaza van donderdag 9 maart)

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht