arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

03 maart 2017

weekbericht nummer 24

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  24                                 datum: 17-02-2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

20-24 feb            Voorjaarsvakantie

DO 2 mrt             Voorlichtingsbijeenkomst groep 8 OSG, aanvang 18.00 uur

DI 14 mrt             Inschrijven groep 8 op de OSG, 19.30-21.00 uur

 

FIJNE VOORJAARSVAKANTIE

Het team van de Jozefschool wenst iedereen een fijne voorjaarsvakantie toe, we starten weer op maandag 27 februari, tot dan!

 

WELKOM OP SCHOOL

Hoera! Lindsay Rouwenhorst en Julia de Wit zijn 4 jaar geworden. Zij komen in groep 1b bij juf Dorothée. In de voorjaarsvakantie wordt Leroy Kieft 4 jaar! Hij komt na de vakantie in groep 1a bij juf Cinthia. Wij wensen hen veel plezier bij ons op school.

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

In de komende week staat de regel Ik stop direct als iemand STOP HOUD OP! zegt centraal. Deze regel komt eigenlijk voort uit het programma De Vreedzame school, maar past naadloos in onze afspraken en regels. Het is belangrijk dat ieder kind weet dat ‘Stop houd op!’ ook echt stoppen betekent. Deze regel garandeert de persoonlijke veiligheid van kinderen, ook als een spelletje toch plotseling wat serieuzer wordt.

ONDERWIJS CENTRUM TEXEL

In de krant van vrijdag 24 februari komt een informatief stuk te staan over het Onderwijs Centrum Texel. Dit stuk in de krant is bedoeld om u als ouders te informeren over de ontwikkelingen die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Indien er verdere ontwikkelingen zijn dan wordt u door ons op de hoogte gesteld via een extra weekbericht.

HELEEN LANDMAN groep 8 VOORLEESKAMPIOEN TEXEL

Heleen landman is vorige week Texels voorleeskampioen 2017 geworden. Zij mag in maart deelnemen aan de regionale vervolgronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Alkmaar.

De Texelse finale vond plaats in Bibliotheek Texel. Heleen las prachtig voor uit het boek “Wij zijn allemaal moleculen” van Susi Nielsen. Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie.

VOORLEESWEDSTRIJD TEXEL

Ik, Heleen Landman, heb meegedaan aan de Nationale Voorleeswedstrijd.

Het begon in de klas met de voorronde. De kinderen uit de klas moesten twee leerlingen op een lootje schrijven die zij de twee besten vonden. Ik werd uitgekozen samen met Alissa.

Toen door naar de finale van school. Alissa en ik moesten tegen twee kinderen van groep 7 en twee kinderen van groep 6, die eigenlijk een beetje oefenen voor volgend jaar, maar ze kunnen dan nog niet winnen.

Toen iedereen klaar was met voorlezen was het wachten op de uitslag van de drie juryleden; Vivianne, Albert en Edith. Toen ze terugkwamen was de uitslag.

De winnaar van de Voorleeswedstrijd van Jozefschool Texel, is geworden….Heleen Landman!

Ik was superblij!! Daarna moest ik tegen drie andere kinderen, twee van Texel en eentje uit Den Helder! Nadat iedereen klaar was met voorlezen in de bibliotheek was het wachten op de uitslag van de jury. Ze deden er heel erg lang over. Het was ook heel moeilijk!!

Toen de twee juryleden de uitslag hadden, hielden ze eerst nog een heel lang praatje en toen……de winnaar van de voorleeswedstrijd Texel is geworden….Heleen Landman!!

Ik was superblij en kon het niet geloven, ik ben de beste voorleesster van Texel! Hoera!

Nu mag ik naar de overkant, waar precies weet ik niet, maar ik ben er superblij mee dat ik gewonnen heb en vind het een hele eer!

 

VOORLICHTINGSBIJEENKOMST OSG GROEP 8

Op donderdag 2 maart 2017 van 18.00 – 20.30 is er voor ouders èn leerlingen van groep 8 een voorlichtingsbijeenkomst over het VO (voortgezet onderwijs) in het gebouw van de OSG. Onze kinderen in groep 8 hebben daar deze week schriftelijke informatie over ontvangen.

U kunt uw kind op het VO  inschrijven op 14 maart tussen 19.30 – 21.00 uur op OSG De Hogeberg aan de Haffelderweg. Vergeet niet het ondertekend schooladvies en een geldig ID/paspoort van uw kind mee te nemen!

 

BERICHTJE VAN JUF TAMARA

In de afgelopen weken ben ik overspoeld met lieve reacties van kinderen en ouders/verzorgers. Dit geeft mij veel steun, dank jullie wel allemaal!

Sinds er in december nieuwe lichamelijke klachten zijn ontstaan heb ik niet meer kunnen werken. Momenteel ben ik druk bezig met herstellen en het volgen van een revalidatietraject. U ziet mij nu zo af en toe weer op het schoolplein om mijn kinderen op te halen of te brengen, maar helaas zal het op korte termijn nog niet gaan lukken om mijn werkzaamheden op school weer op te pakken.

 

 

UITNODIGING (INGEZONDEN BRIEF)

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat de Ontdekkertjes bij elkaar kwamen en dus wordt het tijd dat we weer eens wat organiseren.

 

Wat zijn de Ontdekkertjes?

Dat is een groepje kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 tot 12 jaar die een aantal keer per jaar bij elkaar komen in de pastorie van de RK kerk in Den Burg.

De bijeenkomsten hebben altijd een thema rond het [katholieke] geloof en de bijbel. Aan de hand van dit thema wordt het één en ander besproken en uitgewerkt door middel van b.v. een spel of op een creatieve manier.

Kinderen die kerkelijk betrokken zijn worden voor deze bijeenkomsten standaard uitgenodigd maar ook andere kinderen die affiniteit hebben met het christelijke geloof en de bijbel zijn van harte welkom bij deze bijeenkomsten.

 

Op woensdag 1 maart komen de Ontdekkertjes weer bij elkaar in de pastorie om 14.30 uur. Dan begint de voorbereidingstijd op het Paasfeest dat noem je ook wel de 40 dagen tijd of vastentijd.

Op TV, radio, krant of school heb je vast weleens gehoord over de Ramadan maar wist je dat in ons geloof zoiets ook al jaren bestaat. Je opa of oma kan je daar vast wel iets over vertellen.

Wij willen je graag tijdens deze bijeenkomst uitleggen wat deze periode van bezinning en inkeer “de vasten” betekent en wat we in deze tijd kunnen doen om ons voor te bereiden op het Paasfeest.

Hierover willen we jullie graag wat meer vertellen. KOM JE OOK???

 

Geef je i.v.m. de organisatie wel even op wanneer je wilt komen voor maandag 27 februari door te bellen of een WhatsApp te sturen naar de welbekende adressen van onze parochie.

Mailen naar     secretariaat@rk-parochietexel.nl

Bellen naar     0222322161  WhatsApp naar  06-51064412

 

 

 FAMILIEVIERING  5 MAART  “WIE DOET ER MEE??”

Ook willen we jullie uitnodigen voor de speciale Familieviering op zondag 5 maart om 11 uur in de Johannes de Doper kerk van Den Burg.

Dit is een speciale viering voor jong en oud en deze keer gaan we iets echt speciaals doen. Ik wil niet te veel verklappen maar bijzonder wordt het!!!!  Het heeft te maken met een bijzondere steen.

 

Het thema van de viering is “WIE DOET ER MEE??”

 

Tijdens deze viering gaan we beginnen met een grote kijktafel te maken in de kerk. Iedere zondag in de veertigdagen tijd laten we deze tafel groeien, er worden allerlei attributen opgezet die te maken hebben met de verhalen die we die zondag in de kerk lezen.

KOMEN JULLIE OOK EN NEEM DE HELE FAMILIE MAAR MEE!! Je broertjes, zusjes, vader, moeder, oom tante opa en oma…

 

 

PALMPASENSTOK 8 APRIL

Op 8 april gaan we ook weer een Palmpasenstok makenDit wordt al een beetje een traditie.

We willen alle kinderen uitnodigen, het maakt niet uit hoe oud je bent, of je bij de bent Ontdekkertjes bent of niet, om samen een Palmpasenstok te gaan maken op zaterdagmiddag 8 april om14.00 u in de pastorieEn natuurlijk mag je ook een vriendje of vriendinnetje meenemen.

 

Met Palmzondag op 9 april in de viering van 11.00 uur in de Johannes de Doper kerk van Den Burg mogen alle kinderen dan in processie de kerk in lopen en ontvangen zij het palmtakje voor op de Palmpasenstok. Ook plaatsen we één Palmpasenstok op de kijktafel in de kerk.

 

KOM JIJ OOK OP 1 EN 5 MAART EN OP 8 EN 9 APRIL????

 

Geef je wel even op hoor via  secretariaat@rk-parochietexel.nl

 

Een hartelijke groet namens de leiding en hopelijk tot gauw.

Henny Hin

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht