arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

14 februari 2017

weekbericht nummer 23

Categorie: Weekbericht

                                   

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  23                                 datum: 10-02-2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

13-16 feb            Rapportgesprekken

15 feb                   Presentaties groep 1/2b, 1/2c, 5.

15 feb                  Juffenverjaardag groepen 1-2

16 feb                   Presentaties groep 1/2a, 4 en 8.

17 feb                  Presentaties groep 3a, 3b, 6 en 7

17 feb                  Winterwandeling groep 1/2A 8.45 uur, groep 1/2B 10.00 uur, groep 1/2C 11.00 uur

20-24 feb            Voorjaarsvakantie

 

KLEUTERGROEPEN

Goed nieuws! Na een herhaald verzoek aan stichting Sarkon heeft het bestuur besloten dat er toch een tussenwand geplaatst mag worden in het vierde kleuterlokaal.

De tussenwand zal zo snel mogelijk worden geplaatst, zodat groep 1c optimaal gebruik kan maken van het tussenlokaal.

 

PBS

In de komende week staat de regel Ik volg de aanwijzingen van alle leerkrachten op centraal. Op de Jozefschool gaan we structureel met kinderen in gesprek over de regels en afspraken, waardoor kinderen en dus ook de leerkrachten weten waarom ze zich aan een bepaalde afspraak moeten houden. Regels en afspraken gelden voor ons allemaal!

Soms kan het echter gebeuren dat het voor kinderen lastig is om dat te doen: onzekerheid, onwetendheid of in sommige gevallen ook boosheid. In die gevallen hebben we als Jozefschool een duidelijke regel: de leerkracht (lees ook: ouder, overblijfhulp, onderwijsondersteuner) is degene die uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt, in het belang van het kind en van de gehele groep.

Het mag duidelijk zijn dat als het onverhoopt mis mag gaan, we altijd met het kind (en vaak ook de ouders) in gesprek gaan om het gedrag van het kind en zijn of haar reactie te bespreken.

 

NIEUW OP DE WEBSITE

Groep 1-2: Bee-Bot (Leerlingenwerk)

Groep 4: Pyjamadag (Leerlingenwerk)

Groep 4: Begrijpend lezen: Een nieuw vak! (Leerlingenwerk + fotoalbum)

Groep 4: Knutselen – Botje (Fotoalbum)

 

WINTERWANDELING GROEPEN 1/2

De groepen 1/2 hebben een paar weken over vogels gewerkt. Dit thema willen we graag afsluiten met een wandeling in de schoolomgeving op vrijdag 17 februari.  Groep 1/2A vertrekt om 8.45 uur en is om plm. 9.45 uur weer op school. Groep 1/2B wandelt van 10.00 tot 11.00 uur en groep 1/2C van 11.00 tot plm. 12.00 uur. De wandeling is in groepjes o.l.v. een ouder en onderweg zijn er een paar opdrachtjes. Wie mee wil wandelen, kan zich opgeven op het mededelingenbord bij de groep. (Opa’s en oma’s mogen ook, hoor!)

 

VINGERBREIEN

Oeh wat is het koud buiten! Maar groep 2c kan nu vingerbreien! Van Jasmijn leerden we gelukkig hoe we een warme sjaal kunnen breien! Wil je het ook leren? Kijk maar eens naar dit filmpje: https://youtu.be/akR1dSvBLYw, dan lukt het vast wel!

 

 

vingerbreien 1

 

HET GROTE GALA

Groep 8 had vrijdag 3 februari een groot gala. Het begon ’s avonds om 19.00 en eindigde om 22.00. Alle leerlingen van groep 8 kwamen om 19.00 op het gala in hun prachtigste outfit die ze hadden. Iedereen had heel veel moeiten gedaan om er zo mooi mogelijk uit te zien. Bij aankomst liepen de kinderen over een rode loper en werden er prachtige foto’s gemaakt. Na de rode loper verdeelden we de groep en mocht elke groep een ritje in de limousine maken, met liedje naar keuze. Daarna mocht iedereen even kletsen en foto’s laten maken daarna begon de eerste activiteit. De leerkrachten hebben aan de ouders van groep 8 een babyfoto gevraagd. Van deze foto’s is een poster gemaakt met van ieder kind uit groep 8 (en zelfs de juf en de meester van groep 8) haar of zijn babyfoto. Tijdens de activiteit moesten de kinderen raden welke babyfoto bij welk persoon hoorde. Dit was erg leuk om te doen, hierna kregen de kinderen weer wat vrije tijd, daarna kwam nog een activiteit. Hierbij moest er een ballon aan de rug van een leerling geknoopt worden, daarna moest de groep in tweeën gesplitst worden en in een lange rij staan. De kinderen moesten de ballon van de voorganger kapot zien te krijgen. Hierna kregen de kinderen weer wat vrije tijd om gezellig te dansen. Daarna begon het derde activiteit hierbij hebben de kinderen in de middag ervoor aan moeten geven wat ieder kind leuk vindt. De punten werden door de hulpouders bij elkaar geteld en kwam er een winnaar uit! Toen begon het einde in zicht te komen en werd er nog erg fanatiek gedanst. Om 22.00 werden de kinderen weer opgehaald door de ouders, het was een geslaagd gala!!!

Geschreven door Anouk en Fiby uit groep 8!

Het team van de Jozefschool wil alle ouders ontzettend bedanken voor hun hulp rondom dit gala, zonder hen was dit gala nooit zo’n groot succes geworden!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht