Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

04 maart 2018

weekbericht nummer 23

Categorie: Weekbericht

                                         

Weekbericht Jozefschool Texel  nummer 23                  datum: 23 februari 2018

www.jozefschooltexel.nl 

AGENDA  
24 februari t/m 4 maart voorjaarvakantie
Dinsdag 6 maart MR vergadering
Donderdag 8 maart Gezondheidsbeurs
Vrijdag 9 maart Juffenverjaardag groep 4A

Woensdag 14 maart

(19.00-12.00 uur)

Inschrijfavond OSG, groep 8

Stakingsdag basisonderwijs

Donderdag 15 maart Studiedag, alle kinderen zijn vrij
Vrijdag 16 maart

Jozefffeest

Naschoolse sportactiviteiten van Young Forever

 

PBS regel van de week

1.Ik houd rekening met een ander en help anderen als dat nodig is.

Na de voorjaarsvakantie starten we met de eerste schoolregel: ‘Ik houd rekening met een ander en help anderen als dat nodig is’. Op de Jozefschool willen we de leerlingen leren dat zij rekening met elkaar moeten houden. Dit is belangrijk voor nu in de klas, maar ook in de maatschappij. In de lessen wordt aandacht besteed aan het aanleren van deze regel. Wellicht is het een mooie toevoeging om deze regel thuis te bespreken en te bedenken hoe je hier invulling aan kunt geven.

 

De vreedzame school

Na de voorjaarsvakantie starten wij met een nieuw blok van de vreedzame school; ‘Wij dragen allemaal ons steentje bij’. Met de lessen van de vreedzame school willen we de verantwoordelijkheid van kinderen voor het sociale klimaat in de klas en school vergroten. Door kinderen taken en verantwoordelijkheden te geven werken we aan het bevorderen van gemeenschapszin. De klas en de school zijn bij uitstek geschikt als ‘oefenplaats’, waarin leerlingen betekenisvolle ervaringen op kunnen doen waarmee ze zich vaardigheden eigen maken die passen bij actie en betrokken democratisch burgerschap.

 

Nieuw op de website

Groep 1/2c: De ruimte en dag Robot: https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-12c-2/leerlingwerk/

 

Oudertevredenheidsonderzoek

Heeft u de enquête al ingevuld? Tot nu toe hebben 40 ouders de enquête ingevuld. Om tot een betrouwbaar resultaat te komen hebben we 100 ingevulde enquêtes nodig.

We willen u dus nadrukkelijk vragen om de enquête voor ons in te vullen, indien u het blaadje kwijt bent dan kunt u na de vakantie bij de directie een nieuw blad halen.

 

Daily mile

In de gezondheidsweek organiseren 4 scholieren van de OSG een sponsor mile loop voor Day For change. Elke dag loopt één bovenbouwgroep (5 t/m 8) 1 mile (1,6 km). Het geld wat ze hiermee ophalen gaat naar toiletten voor vrouwen en kinderen in India. In afgelegen gebieden zijn mensen vaak toegewezen  aan de open natuur. Dit brengt een risico met zich mee op infecties, slangenbeten en seksuele intimidatie.

De leerlingen uit groep 5 t/m 8 hebben een sponsorformulier ontvangen en is gevraagd om sponsors te zoeken die hun voor één mile willen sponsoren. In elke klas komt een potje te staan voor het sponsorgeld. Op 9 maart wordt het geld opgehaald.

 

Staking

Woensdag 14 februari hebben veel  collega’s van de scholen in Friesland, Groningen en Drenthe opnieuw een dag gestaakt. De eerste stap is door de regering gemaakt om iets te investeren in de werkdruk. De salariseisen, waarbij we gelijk willen worden beloond met het VO worden nog steeds niet ingewilligd.

De staking is een estafettestaking waarbij er steeds weer een regio gaat staken. Noord Holland is op 14 maart aan de beurt. De meerderheid van de collega’s van de Jozefschool is bereid om deze dag te gaan staken. Dit betekent dat de school op 14 maart dicht blijft.

 

Vakantie Kidsclub (ingezonden stuk)

Zit jij op de basisschool? Kom dan naar de vakantie kidsclub op 26,27 of 28 februari.

De vakantie kidsclub is een initiatief van de Baptisten gemeente Texel

Info: Sandra de Vries tel: 315195

Thema: Je bent een held!

Tijd: van 09.30 tot 12.00 uur

Adres: De Fontein / Burdetstraat / Den Burg

Toegang gratis!

 

MR vergadering

In de komende MR vergadering gaan we het onder andere hebben over de ontwikkelingen omtrent het OCT, de leerling ontwikkeling en de formatie voor volgend jaar. Mocht u vragen voor de MR hebben of iets willen inbrengen dan kunt u ons mailen: mr.jozefschooltexel@sarkon.nl

 

Steven Pont (ingezonden stuk)

Een avondje “out of the box” praten over de opvoeding? Wat moet je je daar bij voorstellen? In elk geval wordt het geen avond, waar je twee uur lang hoeft te luisteren! De avond is bedoeld om op ontspannen, grappige manier met elkaar te praten over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. info@kinderopvangdepepermolen.nl

https://www.ticketjames.com/nl/tickets/1179-steven-pont-bij-kinderopvang-de-pepermolen

 

Vastenactie

Zoals ieder jaar zetten we ons weer in voor het Lejofonds. Het Lejofonds helpt mensen in Oeganda bij hun strijd tegen armoede. Ze willen onderwijs mogelijk maken voor kansarme kinderen en hen een hoopvolle toekomst bieden.

We sparen dit jaar voor toiletgebouwen bij school. Nu moeten veel leerlingen een behoorlijk stuk lopen om hun behoeften te kunnen doen.

De kinderen kunnen geld ophalen/sparen door thuis klusjes te doen, lege flessen in te zamelen e.d. We starten deze week met de vastenactie. We sparen dan vier weken lang, elke week zal het geld uit de klassen worden opgehaald en maken we een tussenstand bekend. Tijdens de paasviering op 29 maart zal het totaalbedrag bekend gemaakt worden.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht