arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

01 maart 2019

weekbericht nummer 23

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 23         datum:  01-03-2019

 

Datum Activiteit
Woensdag 20 maart Jozeffeest
Vrijdag 22 maart

Groep 1-2A doet mee met de

Nationale Pannenkoekdag

Maandag 25 maart Studiedag, alle kinderen zijn vrij!

Maandag 1 april

Dinsdag 2 april

Schoolfotograaf
Vrijdag 19 april t/m 5 mei Mei vakantie

 

Nieuw op de website

 

Regel van de week

Komende week staat de regel “Ik accepteer de ander zoals hij is” centraal in de groepen. De regel refereert aan het aspect “veiligheid”,  waarbij ieder kind zich zichzelf kan zijn op school. Ieder kind heeft zijn of haar eigenheid die gezien mag worden,. Kinderen mogen zich niet bedreigd voelen als ze anders zijn dan een ander kind. Anders zijn dan anderen kan leiden tot buitensluiten of pestgedrag. Pestpreventie is hierbij ook een belangrijk aspect bij het bespreken en naleven van deze regel.

 

Jozeffeest 2019

Woensdag 20 maart vieren we met de hele school het Jozeffeest. Dit houdt in dat de kinderen in gemixte groepjes, onder begeleiding van een leerling uit groep  8, leuke activiteiten gaan doen in verschillende lokalen en op het plein. De school zorgt deze dag voor eten en drinken, dit hoeven de kinderen dus niet mee te nemen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind. We gaan er een gezellige dag van maken met z’n allen!

 

De vreedzame school

Afgelopen week zijn wij gestart met een nieuw blok van de vreedzame school; ‘Wij dragen allemaal ons steentje bij’. Met de lessen van de vreedzame school willen we de verantwoordelijkheid van kinderen voor het sociale klimaat in de klas en school vergroten. Door kinderen taken en verantwoordelijkheden te geven werken we aan het bevorderen van gemeenschapszin. De klas en de school zijn bij uitstek geschikt als ‘oefenplaats’, waarin leerlingen betekenisvolle ervaringen op kunnen doen waarmee ze zich vaardigheden eigen maken die passen bij actie en betrokken democratisch burgerschap.

 

Sponsorloop

De sponsorloop die gehouden werd op donderdag 14 februari is een enorm succes geweest! De opbrengst is werkelijk gigantisch! Er is (tot nu toe) in totaal € 4943,95 opgehaald. We willen alle kinderen en sponsoren van harte bedanken voor deze fantastische prestatie. Het geld wordt gedoneerd aan de actie support Rob.

 

Afscheid

Al geruime tijd lukt het mij door gezondheidsklachten niet meer om als juf te werken op de Jozefschool. Hierdoor is vandaag mijn contract bij Sarkon na ruim 14 jaar beëindigd. Ik heb altijd met heel veel plezier op de Jozefschool gewerkt en vind het ontzettend jammer dat dit nu niet maar gaat lukken. Ik wil alle kinderen, ouders/verzorgers en mijn collega’s bedanken voor de vele lieve kaartjes, tekeningen, woorden en knuffels die ik heb mogen ontvangen in de afgelopen tijd!

Tamara Huizinga

 

Petitie voor goed onderwijs

Het team van de Jozefschool ondersteunt de actie voor een betere onderwijskwaliteit, een lagere werkdruk en een eerlijk salaris. Ook moet er een plan komen om het lerarentekort op te lossen en te voorkomen dat onze leerlingen straks geen leerkracht meer hebben voor de klas. Steun deze actie en teken de petitie op www.investeer-in-onderwijs.nl/petitie/443734

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht