arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

30 januari 2017

weekbericht nummer 21

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  21                                 datum: 27-01-2017

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agenda

AGENDA

25 jan – 4 feb    Nationale voorleesdagen

30 jan                  Studiedag, alle kinderen zijn vrij.

13-16 feb            Rapportgesprekken

15 feb                   Presentaties groep 1/2b, 1/2c, 5.

15 feb                  Juffenverjaardag groepen 1-2

16 feb                   Presentaties groep 1/2a, 4 en 8.

17 feb                  Presentaties groep 3a, 3b, 6 en 7
20-24 feb            Voorjaarsvakantie

 

WELKOM OP SCHOOL

Vorige week is Poornima de Waal 4 jaar geworden. Zij komt in groep 1-2A bij juf Cinthia. Van harte gefeliciteerd! We wensen haar veel plezier bij ons op school.

 

KLEUTERGROEPEN

Afgelopen weken is er hard gewerkt om van de tussenruimte een mooi lokaal te maken. We bedanken iedereen hartelijk voor zijn hulp in welke vorm dan ook! Op maandag 13 februari kunnen de ouders van groep 1C onder het genot van een kopje koffie of thee om 8.30 uur kennis maken met juf Stella en het nieuwe lokaal.

Op dinsdag 14 februari gaan de kinderen van de groepen 1 en 2 een kijkje nemen in de nieuwe klas. De kinderen van groep 2 komen deze ochtend meteen naar het lokaal van juf Tineke en juf Janneke. De kinderen van groep 1C zijn deze dag welkom bij juf Stella in het nieuwe lokaal.

 

PBS

Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg.

De regel die komende week centraal staat is “Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg”. We zien maar al te vaak dat mensen zich verschuilen achter het gedrag van een ander, waardoor het eigen gedrag hieraan eigenlijk ondergeschikt wordt gemaakt. “Ja maar hij deed het ook….” is een veelgehoorde kreet op school die hier dan bij past. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg is dan ook duidelijk 1 van de speerpunten van de Jozefschool! Je hebt als mens een keuze om iets wel of niet te doen, waarbij de bijbehorende consequenties dus ook voor jou zelf zijn. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten. Zelfbewust eigen keuzes maken, met de zekerheid dat fouten maken mag.

 

RAPPORT GESPREKKEN

Op maandag 13 en donderdag 16 februari willen we ouders van groep 1 t/m 7 graag in de gelegenheid stellen met de groepsleerkracht van gedachten te wisselen over de vorderingen van hun kind(eren). Voor elk gesprek is 10 minuten uitgetrokken. U krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging. De rapporten worden aan de leerlingen meegegeven op donderdag 9 februari. Neemt u het rapport mee naar de bespreking op school? Voor de leerlingen van groep 8 worden de adviesgesprekken volgens afspraak gehouden.

 

GEVONDEN VOORWERPEN

In het halletje bij de ingang Beatrixlaan staat een houten kist. In deze kist worden voorwerpen gedaan die op school blijven liggen. Op dit moment puilt deze uit en we gaan de inhoud opruimen. Volgende week dinsdag en woensdag leggen we de spullen op het toneel zodat u gemakkelijk kunt zien wat van u(w kind) is. Daarna worden de spullen opgeruimd. Tip; zet namen op bekers/bakjes en in handschoenen; we kunnen ze dan gemakkelijker bij de eigenaar terugbezorgen!

 

JUFFENVERJAARDAG GROEPEN 3
De juffenverjaardag van de groepen 3 was gepland op 17 februari. Wegens omstandigheden kiezen we ervoor de juffenverjaardag te verplaatsen. Datum volgt nog.
 

INGEZONDEN BERICHT KOPGROEP BIBLIOTHEEK

Eilanddichter geeft workshop poëzie voor kinderen

In de Week van de Poëzie – van 26 januari t/m 1 februari 2017 – geeft Eilanddichter Mare van de Mast op 1 februari in de bibliotheek een workshop poëzie voor kinderen.

Zij zal vertellen over hoe zij zelf gedichten schrijft en over poëzie in het algemeen, maar de kinderen maken ook zelf armbandjes met stapelgedichten.

De workshop is bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder. Het begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De entree is gratis en reserveren is niet nodig. Locatie Bibliotheek Texel, Drijverstraat 7, Den Burg.

 

VIERDE KLEUTERGROEP

Zoals we al eerder in het weekbericht hebben vermeld, zullen we met ingang van 27 februari 2017 de vierde kleutergroep gaan starten op de Jozefschool.

 

Om de kinderen zo goed mogelijk te verdelen en zo weinig mogelijk te verschuiven, worden de volgende vier groepen gevormd:

* Groep 1A (jongste kleuters) blijven bij elkaar bij Cinthia Hollenberg (maandag t/m vrijdag)

* Groep 1B (jongste kleuters) blijven bij elkaar bij Edith van Heerwaarden (maandag) en Dorothée Kerner (dinsdag t/m vrijdag)

* Groep 1C (jongste kleuters) blijven bij elkaar en krijgen twee nieuwe leerkrachten, Stella Smit (maandag t/m woensdag) en Francis Poelman (donderdag en vrijdag)

* Groep 2 (oudste kleuters) uit groep 1/2A, 1/2B en 1/2C komen bij elkaar in groep 2 bij Tineke Bakker (maandag t/m woensdag) en Janneke Visser (donderdag en vrijdag)

 

Onze ervaringen met het samenstellen van een groep 2 in deze periode zijn heel positief. Juf Janneke en juf Tineke hebben dit al twee keer eerder gedaan. Deze kinderen zullen in het volgend schooljaar samen groep 3 gaan vormen. Ook kunnen we hierdoor de groepen 1 wat kleiner houden (plm. 20) en is er ruimte voor de nieuwe kinderen die nog gaan komen.

Voor groep 1C komen Stella Smit en Francis Poelman. Juf Francis is een bekend gezicht voor de kleuters, omdat zij nu invalt in groep 1B voor juf Edith. Juf Stella is werkzaam bij Stichting Sarkon en kan ons team komen versterken.

 

 

LEERKRACHT GROEP 1C

Beste ouders/verzorgers, graag stel ik mij even voor!

Mijn naam is Stella Smit en ik kom na de voorjaarsvakantie op de Jozefschool werken in de nieuwe kleutergroep samen met Francis. Maandag, dinsdag en woensdag sta ik voor de groep. Francis werkt op donderdag en vrijdag. Zelf woon ik in Den Helder en kom ik dus met de boot naar Texel!

Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de iPabo in Alkmaar, gespecialiseerd in de onderbouw. Ik vind het erg leuk om samen met de kinderen spelenderwijs en onderzoekend te leren.

Naast het werk dat ik op de Jozefschool ga doen, volg ik een Masteropleiding samen met Claudia en Samantha. Binnen mijn Masteropleiding richt ik mij op het gedrag van kinderen. Francis en ik hebben er erg veel zin in om de nieuwe groep op te starten. We gaan er een leerzame en gezellige tijd van maken, voor de kinderen en ook voor ons!

Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten. Mocht u iets aan mij willen vragen of iets willen weten kom gerust langs!

Met vriendelijke groet,

Stella Smit.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht