arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

19 januari 2018

weekbericht nummer 18

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 18 datum: 19 januari 2018
Weekbericht+ agenda: www.jozefschooltexel.nl
AGENDA
Woensdag 24 januari Juffenverjaardag groep 1-2
Maandag 29 januari 19.00 uur Algemene informatie over de procedure adviezen VO voor ouders groep 8 (Nb de adviesgesprekken zijn pas in februari)
Woensdag 31 januari Presentaties groep 1/2b, ½ d en 8
We vieren dat Meester Sido en meester Remco 25 jaar in het onderwijs werkzaam zijn.
Donderdag 1 februari Presentaties groep ½ c, 3, 5 en 7
Vrijdag 2 februari Presentaties groep ½ a, 4a, 4b en 6
Donderdag 8 februari 1e rapport mee
Week van 12 t/m 16 februari Rapportgesprekken na schooltijd
24 februari t/m 4 maart voorjaarvakantie
8 maart gezondheidsbeurs

PBS regel van de week
De aankomende week praten we met de kinderen over het toiletgebruik.
Daarbij bespreken we dat de kinderen hun handen wassen als ze klaar zijn en dat je het toilet netjes en schoon achter laat.

Nieuws vanuit het team
Juf Dorothee heeft deze week kenbaar gemaakt dat ze in blijde verwachting is van haar tweede kindje! Ze is vlak voor de zomervakantie uitgerekend. We wensen haar een fijne zwangerschap toe.

Nieuw op de website
Meerdere onderwerpen groep 4A: https://jozefschooltexel.nl/groepen/groep-3b-2/leerlingwerk/

Durfal gevraagd
Door de storm van afgelopen donderdag is er een dakpan van het dak gewaaid, aan de zijkant bij
groep 6. Welke vader/moeder ziet het zitten om een nieuwe dakpan op het dak neer te leggen?
We horen het graag!

Voorlichtingsbijeenkomst VO
Op maandag 29 januari om 19.00 is er in het lokaal van groep 8 een voorlichtingsbijeenkomst voor ouders over de procedure rondom de adviezen Voortgezet Onderwijs (VO).

Rapportgesprekken
De rapport gesprekken vinden plaats in de week van 12 t/m 16 februari, na schooltijd. Uw kind hoeft niet aanwezig te zijn bij deze gesprekken. Voor groep 7 en 8 hebben de gesprekken een andere inhoud. In groep 7 worden de resultaten van de NSCCT test besproken, met ouders en leerlingen. De leerkracht van groep 8 heeft adviesgesprekken voor het voortgezet onderwijs samen met de ouders en de leerlingen.

U krijgt op maandag 29 januari via digiDuif een uitnodiging voor deze gesprekken, u kunt dan zelf inschrijven op een tijdstip dat u het beste uitkomt.

Thema ruimtevaart
Na de kerstvakantie zijn veel groepen gestart met het thema ruimtevaart. In een aantal klassen hangen de planeten aan het plafond en bij de kleuters wordt er druk gespeeld met de astronautenpakken in de speelhoeken. Groep 4 gaat een bezoek brengen aan Ecomare, daar gaan ze een sterren programma volgen. U bent van harte welkom om na schooltijd eens in de klassen te komen kijken naar alle mooie themahoeken en werkjes van de leerlingen.

Gezondheidsweek 2018

Stichting “Hoera ‘t is van vandaag” is in samenwerking met een werkgroep bestaande uit Texelse professionals al enige tijd bezig om de gezondheidsweek en beurs dit jaar weer tot een groot succes te maken. In de week van 5 t/m 9 maart vindt er op Texel weer de Gezondheidsweek plaats. Deze hele week staat in het teken van gezondheid voor alle kinderen van de basisschool met als hoogtepunt op donderdag 8 maart de Gezondheidsbeurs voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8. Op de beurs zijn diverse stands, activiteiten, workshops etc. waarin aandacht wordt besteed aan: voeding, beweging, het brein en je lichaam. Na het grote succes in 2016 zal in maart 2018 deze beurs voor de schoolgaande jeugd dus voor de tweede maal worden georganiseerd in sporthal Ons Genoegen. Wil je de beurs ook bezoeken, maar zit je niet in groep 5 t/m 8? Dat kan want dit jaar mogen ook alle ouders en andere belangstellenden de beurs gratis bezoeken van 14.30 – 16.30 uur.

Inzet van personeel
De zwangerschapsverloven van juf Samantha en juf Manon lopen alweer bijna ten einde.
Helaas kunnen juf Samantha en juf Manon beiden door gezondheidsredenen nog niet gelijk aan het werk in hun eigen groep 4b. Dit houdt in dat juf Mariska voorlopig in groep 4b aan het werk blijft, totdat er meer duidelijkheid is over de terugkeer van juf Samantha en juf Manon.

Juf Cinthia gaat per 31 januari met zwangerschapsverlof, we wensen haar alvast een fijne tijd toe!
Juf Mariska zou in principe de vervanging op zich nemen voor groep ½ a maar zij is door de omstandigheden voorlopig nog nodig in groep 4b. Op dit moment zijn we druk aan het zoeken naar een geschikte invaller voor groep ½ a. Indien er op korte termijn geen invaller gevonden kan worden lossen we de vervanging in ieder geval tot de voorjaarsvakantie intern op met de inzet van juf Marga. De zorgtaken worden dan overgenomen door de intern begeleider. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de vervanging van groep ½ a. We rekenen op uw begrip en gaan ervan uit dat we een geschikte oplossing zullen vinden.

Meester Sido en meester Remco 25 jaar in het onderwijs!
Met trots kunnen we melden dat Meester Sido op 1 februari aanstaande 25 jaar aan het werk is in het onderwijs. Ook meester Remco is dit schooljaar al 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Een hele prestatie waar we als team van de Jozefschool ontzettend trots op mogen zijn. We hopen dat deze kanjers van meesters nog heel lang op de Jozefschool blijven lesgeven.
We gaan deze meesters op woensdag 31 januari even met alle kinderen in het zonnetje zetten, want dit mag natuurlijk gevierd worden!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht