arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

02 december 2016

weekbericht nummer 14

Categorie: Algemeen nieuws

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  14                                 datum: 25-11-2016

Weekbericht: www.jozefschooltexel.nl  planner: klik hier voor de agendaAGENDA

28 nov.            Schoen zetten in de klas groep 1 t/m 4.

29 nov.            Tweede van twee sint-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur

29 nov.            Voorbereiding atelier Kerst groepen 1-2 in groep 1-2a om 14.30 uur.

5 dec.              Sinterklaasviering op school

8 dec.              M.R. vergadering

13 dec.            Eerste van de twee kerst-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur

20 dec.            Tweede van de twee kerst-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur

24 dec.            MR/OR vergadering

 

MEDEDELING

Voortaan verschijnt het weekbericht op vrijdag, zodat we er zeker van zijn dat alle nieuwtjes vanuit de groepen in het weekbericht geplaatst kunnen worden. Vandaag een extra weekbericht in verband met een aantal belangrijke mededelingen, onder andere over de Medezeggenschapsraad en over het sinterklaasfeest op de Jozefschool.

WELKOM OP SCHOOL

Vorige week is Jilles Krüger 4 jaar geworden. Hij is in groep 1/2C gekomen bij juf Janneke en juf Tineke. Hartelijk welkom, Jilles en veel plezier bij ons op school! Ook Mitchel Woerlee is 4 jaar geworden. Hij komt in groep 1/2A bij juf Cinthia. Wij wensen jullie een prachtige tijd toe op de Jozefschool!

SCHOEN ZETTEN

Groep 1 t/m 4 heeft een brief van sinterklaas gekregen waarin staat dat ze maandag 28 november op school hun schoen mogen zetten. Die dag heeft sinterklaas met zijn pieten wel tijd om de schoenen op school te komen vullen. Alle leerlingen mogen dus maandag een schoen/laars mee naar school!

 

SURPRISES GROEPEN 5 T/M 8

Vanaf maandag 28 november mogen surprises op school staan. Gr. 5, 6, 7 kunnen deze in de hal neerzetten (of ingang gr. 6) en gr. 8 boven in het halletje.

 

SINTBEZOEK 5 DECEMBER

Op 5 december vieren we op school het sinterklaasfeest. Rond half 9 zal Sint met zijn pieten op het plein arriveren. Het is de bedoeling dat de kinderen buiten bij hun eigen juf/meester wachten. De kleuters staan bij de bankjes voor de kleuterlokalen. De andere groepen staan aan de kant van het volleybalnet. Wanneer Sinterklaas gaat beginnen met de bezoeken in de klas gaat iedereen naar zijn/haar eigen klas.

 

HELEEN LANDMAN VOORLEESKAMPIOEN VAN DE JOZEFSCHOOL
Wat was het spannend tijdens de grote finale van onze jaarlijkse voorleeswedstrijd in de hal van de school.

Na voorrondes in de groepen bleven er vorige week nog zes kandidaten over. Omar Mevius, Frederique Witte, Heleen Landman, Alissa Lamers, Resa Keijser en Wienke Komdeur. Zij mochten naar de schoolfinale!

Dinsdagmiddag was het zover. Alle kandidaten lazen een mooi stukje voor uit hun favoriete boek, voor een ademloos publiek. De jury, Vivianne Neeteson, Edith Mesman en Albert Schol, hadden het maar moeilijk. Ze kozen uiteindelijk voor Heleen Landman uit groep 8.

Heleen las prachtig voor uit haar boek “Wij zijn allemaal moleculen” van Susin Nielsen. Zij is een jaar lang onze voorleeskampioen en mag meedoen aan de Texelse finale. Gefeliciteerd en heel veel succes straks Heleen!

 

ATELIER KERST
Op dinsdag 13 en 20 december van 13.15 tot 14.15 uur gaan we met de kleutergroepen ateliers van kerst doen: in kleine groepjes knutselen, koken o.i.d. met hulp van ouders.

Op dinsdag 29 november om 14.30 uur willen we even bij elkaar komen om de activiteiten te plannen, in het lokaal van groep 1/2A bij juf Cinthia. Wie een idee heeft om te maken/doen, mag dit graag meenemen naar de bespreking. We werken net als bij de sinterklaasateliers twee keer aan dezelfde knutsel.

We kunnen nog veel hulp gebruiken! Ouders, opa’s, oma’s etc., iedereen is van harte welkom!
Je kunt je inschrijven op het memobord bij de groepen 1-2.
OVERBLIJVEN

Voor het overblijven hebben we gelukkig weer een paar extra invalkrachten gevonden. Dit zijn Patricia Rouwenhorst en Monique Pronk, we zijn hier erg blij mee en kunnen hun hulp goed gebruiken. Wie van de ouders zou ook af en toe willen invallen bij het overblijven? Voor informatie kunt u terecht bij Daisy Huizinga.

 

VERSIERING VAN DE SCHOOL
De ouderraad heeft de school weer prachtig versierd, het ziet er heel gezellig uit en er is een echte sinterklaas sfeer. Ontzettend bedankt hiervoor!

We zoeken ouders die mee willen helpen om de school weer in kerstsfeer te brengen, dit is altijd een hele klus met een groep mensen is dit goed te doen. We gaan versieren op vrijdagmiddag 9 december vanaf 12.30 uur (later aansluiten kan ook) en vrijdagavond 9 december vanaf 19.30 uur.

We willen aan alle ouders, die helpen in de groepen bij de kerstviering op vrijdagochtend 23 december, vragen om met ons samen de kerstversiering weer op te ruimen. Vele handen maken licht werk!

De ouderraad

JUF EDITH
De werkdagen van juf Edith worden de komende periode (waarschijnlijk tot aan de voorjaarsvakantie) vervangen door Francis Poelman. Edith heeft zodanig last van haar heup dat ze helaas niet meer voor de kleutergroep kan staan. Ze wordt zeer binnenkort geopereerd en zal na deze operatie flink wat tijd nodig hebben om weer te herstellen. U zult Edith de komende tijd nog wel op school treffen voor haar werk als adjunct-directeur. We wensen Edith uiteraard veel sterkte toe in dit proces.

 

JUF TAMARA

Juf Tamara heeft de afgelopen periode helaas veel problemen met haar gezondheid waardoor ze niet in staat is geweest om alle dagen te werken voor groep 3b. Om de continuïteit in beide groepen 3 te waarborgen hebben we ervoor gekozen om juf Claudia op maandag in groep 3b te laten werken, zodat in beide groepen 3 in ieder geval vier dagen in de week dezelfde leerkracht voor de groep staat. Indien haar gezondheid het toelaat zal juf Tamara zelf weer aan het werk gaan, tot die tijd zullen er voor de maandag en dinsdag geschikte invallers voor beide groepen 3 staan.

 

VOORLICHTING JEUGCRIMINALITEIT IN GROEP 8

Dinsdagmiddag 29 november hebben de leerlingen van groep 8 een voorlichtingsmiddag over jeugdcriminaliteit, verzorgt door bureau Halt.

Kinderen gaan uitzoeken wat criminaliteit nu eigenlijk is. We bespreken een aantal waargebeurde verhalen van jongeren die bij Halt zijn geweest. Waarom hebben ze de stafbare feiten gepleegd? Stoer doen, verveling en boosheid? Wat waren de gevolgen voor de kinderen?

De kinderen van groep 8 nemen vrijdag een informatiebrief voor de ouders mee naar huis, uw aandacht waard! Voor meer informatie kun u ook terecht op www.halt.nl/opvoeders

 

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht