arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

17 november 2017

weekbericht nummer 11

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr.  11                         datum: 17 november 2017

Weekbericht+ agenda: www.jozefschooltexel.nl

AGENDA  
Dinsdag 21 november Eerste van twee sint-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur
Donderdag 23 november Voorleeswedstrijd Jozefschool voorronde
Woensdag 29 november Presentaties 3, 4a , 6 en 7
Donderdag 30 november Presentaties 1/2a, 1/2b , 4b en 8
Vrijdag 1 december Presentaties 1/2c, 1/2 d en 5
Dinsdag 28 november Tweede van twee sint-ateliers in de kleutergroepen 13.15-14.15 uur
Dinsdag 5 december Sinterklaas viering, de kinderen zijn deze dag om half 2 uit!
Woensdag 6 december Speelgoeddag groep 1-2 en 3
Dinsdag 12 december Mogelijke stakingsdag Po in actie!

Kerst atelier groep 1 en 2

Dinsdag 19 december Kerst atelier groep 1 en 2

 

PBS regel van de week

De regel voor de komende week is: Ik houd mijn handen en voeten bij mezelf. Kern van deze regel is dat kinderen conflicten oplossen door te praten en hun handen en voeten dus bij zichzelf te houden. Deze regel past ook binnen ons anti-pest protocol.

 

Schoolfoto’s

De schoolfoto’s zijn vandaag afgeleverd. Fotograaf Leo Moerkerken heeft weer prachtige foto’s gemaakt van de kinderen. Mede dankzij de hulp van de ouderraad is het weer gelukt om iedereen weer van zijn beste kant op de foto te zetten. We willen de ouderraad nogmaals bedanken voor hun hulp!

Uw kind krijgt vandaag de bestel envelop mee naar huis. Als u de foto’s wilt bestellen dan kunt u dit zakje ,ingevuld met uw bestelling, de naam van uw kind en het geld, uiterlijk woensdag 29 november inleveren op school.

 

Voorleeswedstrijd Jozefschool voorronde

Aanstaande donderdag 23 november vindt de voorronde plaats van de nationale voorleeswedstrijd.

Leerlingen van groep 6,7 en 8 gaan strijden om mee te kunnen doen aan het Nationale Voorlees- kampioenschap. Vorig jaar gooide de Jozefschool hoge ogen en onze kandidaat belandde toen zelfs in de halve finale. Ook dit jaar hopen wij op groot succes. Net als ieder jaar is er een deskundige jury die de kandidaat selecteert die gaat meedoen aan de Texelse voorronde.

Deze interne voorronde wordt bijgewoond door de leerlingen van groep 6,7 en 8.

 

PO in actie gaat door

Zoals u wellicht in het nieuws heeft kunnen vernemen, gaat de PO-in-actie campagne door.

De bonden, AVS en de PO-raad leggen zich niet neer bij de huidige toezeggingen van de regering

(zie bijlage). Minister Slob heeft al aangegeven, dat “de leraren al op de eerste rij zaten tijdens de

onderhandelingen over het regeerakkoord”. Dat belooft dus niet heel veel goeds. Er wordt ook weer

gesproken over een staking op 12 december. Het bestuur van stichting Sarkon en de directies van de Sarkon scholen moeten nog een besluit nemen hoe met deze staking om wordt gegaan. We houden u op de hoogte.

 

Kunstwerken op het schoolplein

Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe kunstwerken op het schoolplein feestelijk onthuld. Van iedere klas mochten een aantal leerlingen het kunstwerk onthullen en er iets over vertellen. Er zijn kunstwerken gemaakt die gebaseerd zijn op het werk van grote kunstenaars zoals van Gogh, Jan Wolkers en Picasso. De kinderen en leerkrachten hebben heel enthousiast gewerkt de afgelopen weken.

We zijn allemaal heel trots op deze mooie kunstwerken op het schoolplein, we willen kunstenaar Maurice Christo van Meijel nogmaals bedanken voor zijn enthousiaste begeleiding in de groepen.

 

Sinterklaas

Vanaf komende maandag zullen er in de groepen 5 tot en met 8 lootjes getrokken worden. Het is de bedoeling dat uw kind een surprise verzorgt met daarbij een gedicht. In de surprise wordt een cadeau (of meerdere kleinere cadeaus) verstopt dat een waarde heeft van €5,-. De leerkracht brengt de kinderen op de hoogte van de precieze regels en afspraken m.b.t. de surprises. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan de leerkracht van uw kind.

Vanaf maandag 27 november kunnen de surprises worden tentoongesteld. Groep 8 doet dat boven. Groep 6 richt een hoek in bij het eigen lokaal. Groep 7 en groep 5 stallen de surprises uit in de ‘hoek’ aan de achterkant van het podium.

Maak er iets moois van en alvast veel plezier! We merken nu al dat het sinterklaasverhaal erg leeft op school, er zijn al veel pakjes op Texel aangespoeld!

 

Ontwikkelingen onderwijscentrum Texel (OCT)

Hierbij willen wij u informeren over het proces van het onderwijscentrum Texel.

Voor de herfstvakantie hebben de stuurgroep en projectgroep een dag gehad waar verschillende architecten een presentatie hebben gehouden voor het onderwijscentrum Texel. Hieruit is ook een keuze gemaakt, namelijk architectenbureau GeO uit Schagen.

Dit betekent dat wij in de volgende fase van dit project zijn gekomen, namelijk het maken van een voorlopig ontwerp (VO). Hiervoor zijn in de periode van de herfstvakantie tot de kerstvakantie momenten ingepland met de projectgroep en teams van de scholen in Den Burg. We houden u op de hoogte.

 

Denk mee over de kwaliteit van het Texelse leven (ingezonden brief)

Ieder mens ervaart gezondheid op z’n eigen manier. Het is veel meer dan “niet ziek” zijn. De

manier waarop mensen omgaan met en kunnen beslissen over de eigen lichamelijke en geestelijke

gezondheid, heeft ook invloed op zijn gezondheidservaring.

De gemeente Texel organiseert in samenwerking met maatschappelijke partners op donderdag 30 november een meedenkavond over het gezondheidsbeleid. Voelt u zich als inwoner of professional betrokken bij het thema gezondheid of bent u geïnteresseerd hoe we samen de kwaliteit van leven op Texel kunnen verbeteren? Dan bent u van harte uitgenodigd om mee te praten, mee te denken en mee te doen.

Kom op donderdag 30 november om 19.15

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht