arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

16 november 2018

weekbericht nummer 11

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 11
datum: 16 november 2018
www.jozefschooltexel.nl

Datum activiteit
Dinsdag 20 november 13.15 – 14.15 1e atelier sint in de kleutergroepen
Dinsdag 27 november 13.15 – 14.15 2e atelier sint in de kleutergroepen
Woensdag 5 december Sinterklaasfeest op school

De elf van jezelf
De regel voor de komende week is: Ik houd mijn handen en voeten bij mezelf. Kern van deze regel is dat kinderen conflicten oplossen door te praten en hun handen en voeten dus bij zichzelf te houden. Deze regel past ook binnen ons anti-pest protocol.

Bloem voorleeskampioen 2018 van de Jozefschool!
Wat was het spannend afgelopen dinsdag! Zes supergoeie kandidaten deden mee aan het voorleeskampioenschap van onze school. Wat lazen ze allemaal knap voor!
De jury (Emmy Bakker, Edith Mesman, Marieke Hidding en junior jurylid Gijs Kuip) hadden het maar moeilijk. Ze kozen Bloem van der Velde als winnaar. Zij mag namens onze school meedoen aan de Texelse voorleeswedstrijd. Gefeliciteerd Bloem!

Vacature oudergeleding MR
Op dit moment is er een vacature voor de oudergeleding van de MR. Floortje Zijm is recentelijk afgetreden als MR lid. Zij heeft elders een andere baan aangenomen waardoor zij haar functie als MR lid van de Jozefschool niet meer kan uitoefenen. We willen Floortje hartelijk danken voor haar inzet.
De medezeggenschapsraad geeft ouders en leerkrachten die bij de school betrokken zijn de mogelijkheid mee te praten over alles wat er in en rond de school gebeurt. Door medezeggenschap kunnen ouders en leerkrachten zich samen inzetten voor de school en het onderwijs. Wij zijn opzoek naar een enthousiaste ouder die per direct beschikbaar is voor een termijn van 3 jaar. We vergaderen ongeveer één keer per maand.
Bent u geïnteresseerd? Meldt u zich dan als kandidaat aan via een e-mail naar mr.jozefschooltexel@sarkon.nl. Voeg een korte motivatie toe waarin u zichzelf voorstelt als kandidaat en welke bijdrage u kunt leveren aan de medezeggenschapsraad. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 30 november.

Sinterklaas:
Als u dit leest, is het nog één nachtje slapen voordat sinterklaas eindelijk weer in Nederland aankomt! Deze week keken de leerkrachten van de onder- en middenbouw het sinterklaasjournaal al in de klas. Ook zijn er al mysterieuze enveloppen met leuke kaartjes van sint, piet en andere afbeeldingen op de Jozefschool bezorgd. We hopen er binnenkort achter te komen wie die enveloppen heeft opgestuurd! In de tussentijd gebruiken we deze voor bijvoorbeeld een spelletje memory of om er woorden bij te schrijven. In groep 5, 6, 7, 8 zullen volgende week vrijdag 23 november lootjes worden getrokken. Het is de bedoeling dat de leerlingen zelf voor 5 euro een kadootje kopen en dit verstoppen in een leuke surprise.
Groep 5 in de combinatiegroep 4/5 doet mee met de onderbouw, zij trekken daarom geen lootjes!

Over het schoen zetten hopen wij zeer binnenkort bericht te krijgen van sinterklaas. We hebben een vermoeden dat sinterklaas ons gaat adviseren om in de week van donderdag 29 november allemaal de schoen te gaan zetten. We wachten het nog even af ?

Atelier Kerst voor de kleutergroepen
Op dinsdag 11 en dinsdag 18 december van 13.15 tot 14.15 uur hebben we in de groepen 1/2 kerst-atelier. In groepjes van 6-8 kinderen wordt geknutseld, of misschien wel gekookt, toneel gespeeld of muziek gemaakt. Bij elk groepje helpen twee ouders of een ouder en een juf. We werken twee keer aan hetzelfde: 11 december beginnen, 18 december afmaken.
Aankomende maandag 19 november wordt het inschrijfformulier opgehangen op het mededelingenbord bij de klassen. U kunt zich op dit formulier inschrijven.
Misschien heb je zelf een leuk idee om te maken of te doen. Dan neem je dat mee naar de voorbereiding en kijken we of het kan en wat ervoor nodig is. Zo niet, dan zoeken we samen een activiteitDe voorbereiding is op dinsdag 27 november om 14.40 uur in het lokaal van juf Mariska. Kinderen kunnen dan even in de klas of buiten blijven spelen. Kun je niet bij de voorbereiding zijn, maar wil je wel helpen bij het atelier, geef het dan even door aan juf Mariska.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht