arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

01 november 2019

weekbericht nummer 10

Categorie: Weekbericht

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 10  datum: 1 nov 2019

www.jozefschooltexel.nl

 

Datum activiteit
5 november Groepen 1-2 naar het bos
5 november Voorbereiden Sint-atelier in groep 1-2a om 14.30u
6 november Staking primair onderwijs, school is dicht.
11 november Groepen 1-2  Sint Maarten, lichtje mee!!
13 november Studiedag The leader in me, kinderen zijn vrij
18 november Logopedische screening  groepen 1-2

 

PBS regel van de week

De regel voor de komende week is Ik gebruik materiaal waarvoor het bedoeld is. We leren onze kinderen hierbij om zuinig met spullen om te gaan en deze heel te laten. Gaat het onverhoopt toch stuk, dan melden we dat bij de leerkracht. Per ongeluk is geen probleem, expres betekent dat we de kinderen leren om de schade te vergoeden. Het nemen van verantwoordelijkheid bij het gebruik van materiaal is dan ook een belangrijk aspect bij deze regel.

 

De vreedzame school

Afgelopen weer zijn wij gestart met het derde van de vreedzame school; ‘Wij hebben oor voor elkaar’. De manier waarop kinderen communiceren van anderen staat centraal. Een van de reden om veel aandacht te besteden aan communicatie is het feit dat communicatieproblemen vaak ten grondslag liggen aan conflicten. Communicatie vaardigheden vormen ook een voorwaarde om het sociale klimaat op school gezond te houden.

 

Staking primair onderwijs 6 november

Op woensdag 6 november is een nieuwe staking aangekondigd. Het is blijkbaar nog de enige manier om door te dringen tot Den Haag. Nu de regering opnieuw niet thuis geeft (en ons zelfs met een kluitje in het riet stuurt door oud geld als nieuw aan te kondigen) is de maat vol.

Het team van de Jozefschool ondersteunt deze staking en houdt daarom op 6 november de deuren dicht.

Het basisonderwijspersoneel van Texel is uitgenodigd om op woensdag 6 november actie te voeren op de Texelse boot van 09.00 uur. (we varen heen en weer) Door middel van posters, spandoeken etc. laten we weten dat de kinderen voor ons wel TOPprioriteit zijn! U bent samen met uw kind uiteraard welkom om aan te sluiten bij deze actie.

 

Groepen 1-2 gaan Sint Maarten: lichtje mee a.u.b.

Er wordt in de kleutergroepen al hard gewerkt aan de lampionnen!! Op maandag 11 november mogen we naar de Gollards en het Verpleeghuis om te zingen en de lampionnen te laten zien. Wilt u daarom de komende week een lichtje (met naam) en een tasje meegeven?

 

Logopedische screening groepen 1-2
Op maandag 18 november komt logopediste Mieke Wilterdink in de groepen 1-2 een aantal kinderen screenen. Niet alle kinderen zullen gescreend worden. Heeft u bezwaar tegen deze screening, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht.

 

Ateliers Sinterklaas kleutergroepen

Op dinsdag 19 en dinsdag 26 november staan de sint-ateliers gepland voor de kleutergroepen. Wij knutselen, koken, spelen toneel, enz. over Sinterklaas in groepjes van 6 – 8 kinderen met hulp van twee ouders of een ouder en een juf. Het duurt van 13.15 tot 14.15 uur. We werken 2x een uur aan hetzelfde: 19 november beginnen en 26 november afmaken.
We kunnen daarvoor hulp gebruiken! Ouders die mee willen helpen kunnen dat aangeven op het lijstje bij de klas.
We gaan de ateliers voorbereiden op dinsdag 5 november om 14.30 uur in het lokaal van 1/2A, juf Cinthia. Ouders die al een ideetje hebben mogen dit graag meenemen.

 

Incasso ouderbijdrage

Op 1 november 2019 wordt de ouderbijdrage geïncasseerd.

De ouderbijdrage wordt onder andere gebruikt om bij te dragen aan allerlei feestelijke activiteiten op school, zoals het schoolreisje, kerst en sinterklaas.

Indien u in twee termijnen betaalt wordt de eerste termijn op 4 november 2019 geïncasseerd en de tweede termijn in februari 2020.

 

Uni hockey toernooi

Op woensdag 6 november organiseert Sportstichting Texel samen met Young Forever een Uni hockey sporttoernooi, voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Start 13:30 uur TXL sporthal.

Heb je zin om mee te doen?

Maak een team van 3 personen en bedenk een originele naam, je kunt je vanaf maandag inschrijven bij je juf/meester.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht