arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

11 september 2015

Weekbericht nr.4 10 september 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

 

  • Do 17 sept                        Informatieavond PBS, Positive Behaviour Support, aanvang 19.30 uur
  • Wo 23 sept                       Studiedag team, alle kinderen zijn dan vrij!

 

PBS REGEL VAN DE WEEK

 

De regel die we komende week bespreken met de kinderen is Ik los mijn problemen zelf op, ik kan ook hulp vragen. Hiermee doen we een duidelijk beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de kinderen: jij bepaalt wat je doet, je lost iets op of je vraagt hulp. Daarbij geven we ook impliciet aan dat afwachten tot een ander iets onderneemt dus niet aan de orde is! Pro-actief handelen is dus het devies. Tenslotte geeft dit ook ruimte aan kinderen: niet alles hoef je zelf op te lossen, het is niet erg om hulp te vragen aan en ander. Ook thuis is het leuk om deze regel met uw kind bespreekbar te maken.

 

INFORMATIEAVOND POSITIVE BEHAVIOUR SUPPORT (PBS)

 

Op donderdagavond 17 september organiseert de school een informatieavond over PBS, dit is onze manier van werken om kinderen op een positieve manier te benaderen en gewenst gedrag te bevorderen. De avond is vooral bedoeld voor onze nieuwe ouders en is een goede manier om hiermee kennis te maken. Daarnaast is de avond ook bestemd voor –kritische!- ouders die graag dit aspect verder willen bespreken en ons hierover willen bevragen.

Aanmelden is gewenst en kan via directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl, maar ook door uw naam te noteren bij de ingangen van de school. Ook belangstellenden van buiten de school zijn van harte welkom! De avond begint om 19.30 en duurt tot maximaal 21.00 uur.

 

WEBSITE ACTIEF!

 

Na een aantal weken uitproberen is onze nieuwe website actief. We hebben een nieuwe website, omdat we hiermee aansluiten bij de websites van ons schoolbestuur stichting Sarkon. U bent van harte welkom om hier een kijkje te nemen, vanaf heden staat alle informatie over de school op de site vermeld: huiswerk vanaf groep 5, weekberichten, informatie voor ouders, foto’s en nog veel meer.

We willen VM Websites uit Oudeschild hierbij bedanken voor het verzorgen van de website in de afgelopen jaren en de prima ondersteuning bij het onderhouden van de site.

 

GROEP 3

 

Wij zijn de afgelopen weken bezig geweest met het thema kriebelbeestjes, we hebben vooral veel geleerd over bijen. Meester Andre is imker en heeft ons alles uitgelegd over dit werk.

Vanaf maandag starten wij met het thema; het menselijk lichaam. Met de kinderen willen wij in het tussenlokaal een dokterspraktijk inrichten. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar doktersspullen. Bijv. stethoscoop, spuitjes, medicijnen, potjes, mitella etc. Heeft u nog iets liggen en mogen wij dit gebruiken? Wij horen het graag!

 

SCHOOLFOTOGRAAF

 

Na een enerverende dag staan alle kinderen, soms ook met broertjes en zusjes, weer op de foto. Over enkele weken ontvangt u de foto’s via school, welke u dan kunt bestellen. We willen Maya, Dorien en Annemiek hartelijk danken voor hun assistentie deze dag!

 

KLEDINGACTIE VLUCHTELINGEN

 

Deze week heeft iedere oudste kind een brief ontvangen waarin we oproepen om warme kleding in te leveren tbv de vluchtelingen die Europa binnenkomen. In het kort: warme, schonen kleding, schoeisel kunt u neerleggen in de grote hal in de vakken voor de verschillende maten. Ook zijn we op zoek naar dozen voor verzending (maat ongeveer 80x80x40) en kunt u geld doneren om de verzendkosten te kunnen betalen.

Inmiddels staat al een flinke hoeveelheid kleding gereed in de aula voor verzending, waarvoor dank! De actie loopt nog tot en met maandagochtend tussen 8.30 en 9.30, dan zullen we de dozen gaan vullen en gereed maken voor verzending. Wanneer u maandag 14 september ’s ochtends wilt helpen met inpakken, dan kunt u zich opgeven bij Lottie Lugtmeijer, die in samenwerking met de school deze actie heeft opgezet. Haar gegevens zijn 06-13134183 of mailadres info@weversend.nl.

Alvast bedankt voor uw bijdragen!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht