arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

04 september 2015

Weekbericht nr.3 3 september 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

 

·         Ma 7 sept                         Informatieavond alle groepen, jaarvergadering OR en MR

·         Di 8 sept                           Groep 1/2A gaat naar het strand paal 17, vertrek 9.55 uur.

·         Di 8 sept                           Schoolfotograaf komt op school

·         Wo 9 sept                         Groep 1/2B gaat naar het strand paal 17, vertrek 9.55 uur

·         Do 10 sept                       Groep 1/2c gaat naar het strand paal 17, vertrek 9.55 uur

·         Do 17 sept                         Informatieavond PBS, Positive Behaviour Support

·         Wo 23 sept                       Studiedag team, alle kinderen zijn dan vrij!

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel die komende week centraal staat is “Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg”. We zien maar al te vaak dat mensen zich verschuilen achter het gedrag van een ander, waardoor het eigen gedrag hieraan eigenlijk ondergeschikt wordt gemaakt. “Ja maar hij deed het ook….” is een veelgehoorde kreet op school die hier dan bij past. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg is dan ook duidelijk 1 van de speerpunten van de Jozefschool! Je hebt als mens een keuze om iets wel of niet te doen, waarbij de bijbehorende consequenties dus ook voor jou zelf zijn. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten. Zelfbewust eigen keuzes maken, met de zekerheid dat fouten maken mag!

 

INFORMATIEAVOND 7 SEPTEMBER  / JAARVERGADERING OUDERRAAD EN MR

Op maandag 7 september staat de jaarlijkse informatieavond gepland. U kunt kennismaken met de leerkracht van uw kind(eren), die toelichten wat er komend jaar allemaal staat te gebeuren in de groep. Ook kunt u terecht voor al uw vragen over het schooljaar en kunt u zich opgeven voor ouderhulp bij de verschillende activiteiten. Tussen de informatierondes door vindt de jaarvergadering plaats van de ouderraad en de medezeggenschapsraad.

Het programma van de avond is als volgt:

  • 19.30 uur        informatieavond voor de groepen 1-2, 4 en 6
  • 20.15 uur        korte pauze met koffie en T
  • 20.30 uur        jaarvergadering ouderraad en medezeggenschapsraad
  • 21.00 uur        informatieavond voor de groepen 3, 5, 7 en 8
  • 21.45 uur        afsluiting

 

SCHOOLFOTOGRAAF 8 SEPTEMBER

 

Op dinsdag 8 september zal de schoolfotograaf onze school weer gaan bezoeken. Dit keer kunnen naast de reguliere foto’s van de kinderen ook de broertjes en zusjes op de foto gezet worden. Dit gebeurt na schooltijd vanaf 14.30 uur.

ONTRUIMINGSOEFENING DINSDAG 1 SEPTEMBER

 

Afgelopen dinsdag hebben we een aangekondigde de ontruimingsoefening gehad. De kinderen waren alert en stonden binnen een minuut allemaal rustig buiten. Een compliment aan iedereen dus! De volgende oefening vindt plaats in april en is onaangekondigd.

 

KLUSSERS GEZOCHT

 

Voor enkele klussen op school zoeken we op korte termijn een aantal klussers (m/v) die de school verder willen helpen verfraaien en verbeteren. Het gaat hierbij om het schilderen van een aantal muren met de roller, het in elkaar zetten van enkele meubeltjes en het wegwerken van kleinere klusjes. Het is de bedoeling dat we hiervoor op een avond bijeen komen, we kijken nog welke hierbij het beste past. Heeft u zin om u een aantal uurtjes in te zetten voor de school? Graag een mailtje met uw naam, telefoonnummer en voorkeursavond naar directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl. Alvast bedankt!

 

INFORMATIEAVOND POSITIVE BEHAVIOUR SUPPORT (PBS)

 

Op donderdagavond 17 september organiseert de school een informatieavond over PBS, onze manier van werken om kinderen op een positieve manier te benaderen en gewenst gedrag te bevorderen. De avond is vooral bedoeld voor onze nieuwe ouders en is een goede manier om hiermee kennis te maken. Daarnaast is de avond ook bestemd voor –kritische!- ouders die graag dit aspect verder willen bespreken en ons hierover willen bevragen. Aanmelden is gewenst en kan via directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl, maar ook door uw naam te noteren bij de ingangen van de school. Ook belangstellenden van buiten de school zijn van harte welkom!

BEZOEK GERT JAN VEETER AAN DE SCHOOL

 

Donderdag 3 september heeft Gert Jan Veeter, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Sarkon een bezoekje gebracht aan de school. Gert Jan bezocht 4 groepen en bekeek hoe we ons onderwijs op school invullen. Tijdens de terugkoppeling gaf Gert Jan aan erg onder de indruk te zijn van onze school. Duidelijke doorgaande lijnen, een goede structuur, een zeer positieve sfeer in de klas, waarbij PBS hierbij duidelijk aan de basis stond en niet te vergeten goed voorbereide en goed gegeven lessen. Een compliment aan het gehele team is dan ook zeer op zijn plaats!

ENQUETE ONDERWIJS ONTWIKKELING TEXEL

Afgelopen week heeft u een mail ontvangen waarin u werd uitgenodigd om een enquête over de toekomst van het onderwijs op Texel in te vullen. Daarnaast kunt u zich opgeven om mee te denken in een zogenaamde denktank, waarin u met andere betrokken ouders kunt meepraten over de uitkomsten van de enquête en informatie aan te leveren aan de werkgroep die hiermee bezig is.

 

We hopend at u deze enquête inmiddels heeft ingevuld. Zo niet: dit kan via onderstaande link tot 9 september aanstaande. Alvast bedankt!    http://oot-ouders.questionpro.com 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht