arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

01 september 2016

weekbericht nr 2. 1 september 2016

Categorie: Weekbericht

 

 

AGENDA

Di 13 sept.          Informatie avond voor de ouders, nadere informatie volgt.

Wo 16 nov.         Studiedag, kinderen zijn vrij.

 

GEBOREN!

In de zomervakantie zijn er verschillende broertjes en zusjes geboren:

  • Jon en Melanie van Dorsten, de ouders van Milena hebben op 27 juli een zoon gekregen. Zijn naam is Milo Jan.
  • De ouders van Guusje en Denne Boeijen hebben een dochtertje gekregen, haar naam is Beau.

We wensen alle papa’s en mama’s, broertjes en zusjes en andere familieleden van harte geluk met hun nieuwe aanwinst!

 

OPENINGSVIERING

Vrijdagochtend 1 september hebben we het schooljaar geopend met een openingsviering. De leerlingen hebben een mooie bloem geknutseld in de klas met daarop mooie wensen voor een nieuw schooljaar. Een bloem begint als een zaadje, nog maar heel klein, dat uitgroeit tot een prachtige bloem. Met behulp van de bijen kunnen er weer nieuwe bloemen groeien. Het Jozefschool lied werd ook nog prachtig gezongen door de kinderen. We hebben elkaar een mooi nieuw schooljaar toegewenst!

 

SCHOOLTIJDEN

 

Denkt u nog even aan de nieuwe schooltijden op woensdag en vrijdag zijn de kinderen om 12.30 uur uit.

 

GYMROOSTER

 

Het gymrooster van dit schooljaar kunt u terugvinden op onze website:https://jozefschooltexel.nl/ouders/algemene-informatie-ouders/gymrooster/

 

CALAMITEITENLIJST

Deze week hebben de kinderen een calamiteitenformulier meegekregen naar huis. Ik wil u vragen om deze lijst zorgvuldig in te vullen en weer in te leveren bij de leerkracht. Daarnaast heeft uw kind ook de schoolgids en de klassenlijst meegekregen. Indien de gegevens op de klassenlijst niet kloppen graag even aangeven bij de leerkracht.

 

VOORAANKONDIGING DYSLEXIEMARKT (Ingezonden bericht)
Om alvast in de agenda te noteren! Op woensdagmiddag 26 oktober is er een dyslexiemarkt in School 7 in Den Helder (bibliotheek). Voor professionals en ouders die ondersteuning en informatie zoeken voor kinderen met dyslexie. Het is een aanbod van lezingen, programma’s, oefenmaterialen, hulpmiddelen en voorlichting van verschillende aanbieders. Als spreker is prof. dr. Aryan van der Leij te gast.

Meer informatie volgt.

AVI LEZEN EN SCHRIJVEN (Ingezonden bericht)

In september beginnen weer veel zesjarigen in groep 3 met leren lezen en schrijven. De eerste schreden op leesgebied zetten de kinderen aan de hand van boekjes op AVI niveau. AVI geeft het technisch leesniveau aan. Deze allereerste boekjes bestaan uit heel simpele woordjes met veel illustraties. Na een paar maanden hebben de kinderen al iets meer geleerd, maar alleen nog woorden met één lettergreep. Aan het eind van groep 3 kennen ze meestal alle letters en kunnen ze eenvoudige tweelettergrepige woorden aan.

Boeken lezen is voor de beginnende lezertjes al een hele klus, maar het schrijven van deze AVI boeken is een kunst apart. De auteur dient zich precies te houden aan wat de kinderen op welk niveau net geleerd hebben. Vooral de laagste AVI niveaus zijn lastig. Want hoe schrijf je met alleen eenlettergrepige woorden een leuk, spannend en aansprekend verhaal voor een zesjarige?

De bibliotheek heeft de Texelse schrijfster Marianne Witte uitgenodigd voor een lezing over de kunst van het AVI boeken schrijven. Daarvoor waren de afspraken snel gemaakt, want de auteur is ook werkzaam in de bibliotheek. Witte schrijft al jarenlang kinderboeken, o.a. op AVI niveau, zoals de populaire serie over Fee Fleur en de serie over Poes Moos. Deze boekjes worden uitgegeven door uitgeverij Kluitman in Alkmaar.

De lezing is bedoeld voor ouders, leerkrachten en andere belangstellenden. Na afloop is er gelegenheid haar boeken te kopen en te laten signeren.

In de bibliotheek wordt in september en oktober een ruime collectie AVI boekjes uitgestald om te lenen. Voor kinderen tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis.

Datum:                28 september 2016

Locatie:                               Bibliotheek Texel, Drijverstraat 7, Den Burg

Aanvang:            20.00 uur

Entree:                € 3.50 voor bibliotheekleden, € 5.00 voor niet leden

 

WERK AAN DE WATERLEIDING

Maandag  5 september wordt er gewerkt aan de waterleiding in de omgeving rondom school. De  school kan daar hinder van ondervinden. We zijn nog bezig met een passende oplossing.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht