arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

07 oktober 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.7 1 oktober 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Vrij 2 okt                          Presentaties groep: 3b, 5, 6, 7, 8
  • Di 6 okt                           Groep 1/2B boeken ruilen in de bibliotheek
  • 7 t/m 18 okt                      Kinderboekenweek
  • Woe 7 okt                        Groep 1/2C boeken ruilen in de bibliotheek
  • Do 8 okt                           Groep 1/2A boeken ruilen in de bibliotheek
  • Do 8 okt                           Groepen 5 t/m 8 naar bibliotheek voor Kinderboekenweek
  • Woe 14 okt                      Gr 3 en 4 Kinderboekenweek programma van bibliotheek op school
  • Wo 14 okt                        Tienminutengesprekken
  • 16 oktober                        Boekenmarkt
  • 19 t/m 23 okt                    Herfstvakantie

TIEN MINUTENGESPREKKEN 14 OKTOBER

Over twee weken vinden de 10-,minutengesprekken plaats op school. Wanneer u iets wilt bespreken met de leerkracht over uw kind, dan kunt u zich opgeven voor een gesprek van 10 minuten op school. Daarnaast kan het zijn dat de leerkracht u uitnodigt voor een gesprek. In alle gevallen betreft het geen “zware” onderwerpen, mocht er iets aan de hand zijn met uw kind, dan nemen we langer de tijd om hierover met u in gesprek te gaan. Uw aanwezigheid is dus niet verplicht, tegelijkerijd bent u van harte welkom om langs te komen!U kunt zich opgeven via de lijsten naast de groep van uw kind(eren), deze komen vanaf maandag op het bord naast de deur te hangen

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel voor de periode 5 tot en met 9 oktober is Ik gebruik materiaal waarvoor het bedoeld is. We leren onze kinderen hierbij om zuinig met spullen om te gaan en deze heel te laten. Gaat het onverhoopt toch stuk, dan melden we dat bij de leerkracht. Per ongeluk is geen probleem, expres stukmaken betekent dat we de kinderen leren om de schade te vergoeden. Het nemen van verantwoordelijkheid bij het gebruik van materiaal is dan ook een belangrijk aspect bij deze regel.

In dat kader merken we met enige regelmaat dat ouders de tassen van hun kinderen mee naar school dragen. Niets mis mee, zeker als uw kind de handen al vol heeft. Tegelijkertijd betekent verantwoordelijkheid nemen voor het eigen materiaal ook dat kinderen leren om dit zelf mee naar school te nemen en hiervoor te zorgen. Misschien ook een tip voor thuis: Je zorgt zelf voor je eigen spulletjes en neemt die zelf mee naar school… ?! Helpen wij mee door te benadrukken dat alle spulletjes op school ook zelf weer mee naar huis genomen moeten worden. Scheelt u weer zoeken in de kist met gevonden voorwerpen…J. Samen komen we er wel uit!

SCHOOLREIS GROEP 7.

Afgelopen week is groep 7 op schoolreis geweest. De reis begon bij het Archeon, waar we in twee groepen uitleg kregen over de Romeinen en de Middeleeuwen. Vervolgens reden we naar de Suikerberg in Loon op Zand, waar we 2 nachten sliepen. De eerste avond hadden we een spetterende bonte avond met veel verschillende optredens. De volgende dag gingen we naar de Efteling, waar iedereen zich naar hartenlust in de verschillende attracties kon vermaken. Als afsluiting gingen we met de hele groep kijken naar de voorstelling van “Ravelijn”. Daarna weer terug naar de Suikerberg voor het avondspel. Op de laatste dag gingen we op de terugweg nog naar het zwembad “de Hoornse vaart” in Alkmaar. We willen nogmaals de begeleiding bedanken voor alle hand- en spandiensten en natuurlijk de kinderen voor een geweldig fijn schoolreisje.

Meester Sido en Juf Petronella.

VERF- EN KLUSJESAVOND

Op maandagavond 12 oktober organiseren we een verf- en klusjesavond in de school. We gaan enkele muren van een witte laag voorzien, waarbij we tevens enkele lopende klusjes oppakken. Voor materialen wordt gezorgd, een vaste hand en zin om de handen te laten wapperen is voldoende om mee te doen! We starten om 19.30 uur en eindigen rond 21.00 uur. Wilt u hierbij assisteren, dan kunt u zich opgeven bij meester Andre fo door deze mail te beantwoorden. Alvast bedankt!

GROEP 3; BOEK & KOEK

We merken dat de kinderen uit groep 3 graag een boek van thuis meenemen om te laten zien en voor te lezen. Vanwege de Kinderboekenweek gaan we allemaal opzoek naar ons eigen ‘top’ boek. Kinderen mogen zelf een boek kiezen dat zij erg leuk vinden, dit mee naar school nemen en er iets over vertellen. Wat voor een soort boek het is, maakt niet uit. Het kan dus een prentenboek zijn, een informatief boek, voorleesboek etc. Er mag ook een stukje uit worden voorgelezen in de kring. Dit mag het kind zelf doen, maar als het te moeilijk is, kan de juf een stukje voorlezen. Samen met uw kind kunt u het voorbereidingsformulier invullen en voorbereiden. Dit formulier neemt het kind op de dag van de presentatie mee naar school. Om te voorkomen dat dezelfde lievelingsboeken worden gekozen, hangt op het magneetbord bij de klas een lijst waarop u kunt aangeven welk lievelingsboek uw kind gaat presenteren.

Over twee weken leert groep 3 het woord ‘koek’. We willen op donderdag 15 oktober graag zelf ontdekken hoe je koekjes bakt. We gaan het recept lezen, ingrediënten bekijken en leren over het bakproces. Wij zijn nog op zoek naar ouders die hierbij willen helpen. Het zou ook fijn zijn als jullie dan een beslagkom, deegroller en uitsteekvormpjes mee kunnen nemen. Inschrijven kan op het bord bij de klassen.

NETEN / HOOFDLUIS GECOINSTATEERD

In een kleutergroep zijn neten geconstateerd in een wat verder gevorderd stadium. Geen reden tot paniek dus, maar wel het verzoek om uw kind goed in de gaten te houden en bij opkomende hoofdluis uw kind te behandelen en ons te waarschuwen. Bedankt hiervoor!

VIDEO-OBSERVATIE GYMNASTIEKLESSEN

Af en toe gebruiken leerkrachten een videocamera om hun eigen lessen op te nemen en deze later te bekijken. Leerkrachten kunnen hierdoor goed reflecteren op hun eigen leerkrachtgedrag en hun onderwijsvaardigheden verbeteren. Dit geldt zowel voor de lessen in de school als in de gymzaal. We gaan hier zeer zorgvuldig mee om, gebruiken deze opnames alleen intern en wissen de opnames na gebruik. Er worden dus nooit zomaar opnames gemaakt van uw kind(eren), zonder dat u hiervan op de hoogte bent.

DE SCHOLIERENVELDLOOP; LEKKER BEWEGEN IN EEN SPORTIEVE OMGEVING

(Ingezonden bericht)

Woensdag 14 oktober 2015 (de woensdag voor de herfstvakantie) wordt voor de 13e  keer de Scholierenveldloop georganiseerd door Sportservice Texel in samenwerking met de AV Texel. Vorig jaar hebben ongeveer 175 kinderen meegedaan met de scholierenveldloop, dit jaar hopen we op hetzelfde aantal of zelfs meer deelnemers.  De afstand van de scholierenveldloop is 1000 meter. Deze scholierenveldloop vindt plaats op en rond de kunststof atletiekbaan van de AVT op sportpark Zuid in Den Burg. De scholierenveldloop staat open voor leerlingen vanaf groep 3 en er wordt gelopen in zes leeftijdsklassen.  De loop wordt gehouden op en rond de kunststofatletiekbaan op het Sportpark Zuid in Den Burg. De deelname aan het evenement is gratis. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering en er zijn 3 prijzen per leeftijdscategorie. Kinderen die mee willen doen kunnen een inschrijfformulier ophalen bij de leerkracht van hun klas.

Voor meer informatie: Sportservice Texel en Atletiekvereniging AVT, Connie Joling , www.sportservicetexel.nl, Tel. 0222-322815 .

SPOKENTOCHT IN DE HERFSTVAKANTIE

(Ingezonden bericht)

In de herfstvakantie, op vrijdag  30 oktober  organiseert Young 4 Ever in samenwerking met jongeren en jeugdvrijwilligers van de jeugdclubs uit de dorpen een spannende spokentocht in het bos. Het startpunt is bij speelweide  Het Vierkante Stuk in het bos. Deelname kost €5,- incl. patat en drinken na afloop. Betaling geschiedt bij de start van de griezeltocht. De griezeltocht is vanaf 17:30 uur voor kinderen van groep 8 van de basisscholen en vanaf 18:30 uur voor alle tieners en jongeren van de brugklas tot laatste klas voortgezet onderwijs. Van te voren opgeven is verplicht. Je kunt je groep van maximaal 7 teamleden opgeven via de website www.young4ever.nl . De deelnemers mogen bepalen of ze een begeleider mee willen. Als je je groepje hebt opgegeven ontvang je een startbewijs met daarop meer informatie en de spelregels. Dus geef je nu op als je durft!!!!!!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht