arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

28 september 2015

Weekbericht Jozefschool Texel nr.6 24 september 2015

Categorie: Weekbericht

AGENDA

·         Vrij 25 sept                      Groepen 3 naar Ecomare, vertrek 10.30 uur

·         Wo 30 sept                       Presentaties groep: 1/2 a, 1/2 b, 1/2 c, 3a, 4

·         Vrij 2 okt                          Presentaties groep: 3b, 5, 6, 7, 8

·         7 t/m 18 okt                      Kinderboekenweek

·         Do 8 okt                           Groepen 5 t/m 8 naar bibliotheek voor Kinderboekenweek

·         Woe 14 okt                      Gr 3 en 4 Kinderboekenweek programma van bibliotheek op school

·         Wo 14 okt                        Tienminutengesprekken

·         19 t/m 23 okt                    Herfstvakantie

NIEUWE LEERLINGEN

Volgende week komt Sjoerd Ran voor het eerst op school. Ook Lobke Teubel zal komende week officieel op de Jozefschool komen. Zowel Sjoerd als Lobke komen in groep 1-2 C. Daarnaast komt volgende week ook Fay Witte op school, Fay komt in groep 1-2 B.

We heten jullie allemaal van harte welkom en wensen jullie een prachtige tijd toe op de Jozefschool!

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staat de regel Ik stop direct als iemand STOP HOUD OP! zegt centraal. Deze regel komt eigenlijk voort uit het programma De Vreedzame school, maar past naadloos in onze afspraken en regels. Het is belangrijk dat ieder kind weet dat Stop houd op! ook echt stoppen betekent. Deze regel garandeert de persoonlijke veiligheid van kinderen, ook als een spelletje toch plotseling wat serieuzer wordt.

KINDERBOEKENWEEK / BOEKENMARKT

Van 7 t/m 18 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Raar maar waar.’

Als afsluiting van de Kinderboekenweek is er zoals elk jaar een boekenmarkt. Dit is gepland op vrijdag 16 oktober en start om 11.30 uur. Hieronder de afspraken die van belang zijn:

* Ouders van kinderen uit groep 1/2 helpen hun eigen kind met het verkopen van de boeken.
* De kinderen van groepen 1 t/m 4 mogen alleen rond lopen en boeken kopen onder begeleiding van een volwassene.
* De kinderen die geen geld mee hebben en geen boeken gaan verkopen blijven in de eigen klas.
* De boeken moeten geprijsd zijn, met een maximumprijs van €1,50.

Om 12.00 uur is de boekenmarkt afgelopen en gaat de bel. Alle kinderen gaan dan nog even terug naar de eigen groep. Om 12.15 uur gaat iedereen naar huis.

SCHOOLREISJE GROEP

Woensdag, donderdag en vrijdag is groep 7 op schoolreis naar Loon op Zand. Naast een bezoek aan het Archeon op woensdag bezoeken de kinderen op donderdag De Efteling en gaan op vrijdag naar een zwembad. Een bonte avond, keten met elkaar en vooral veel plezier maken staan uiteraard ook op het programma. Juf Petronella en meester Sido begeleiden samen met enkele ouders de kinderen

INSPIRATIEDAG TEXELS ONDERWIJS 23 SEPTEMBER

Afgelopen woensdag 23 september hebben ruim 80 leerkrachten, samen met bestuurders en gemeenteambtenaren nagedacht over de toekomst van het basisonderwijs op Texel. Deze dag werd georganiseerd door de Texelse scholen, in samenwerking met de gemeente Texel. Na een presentatie over de stand van zaken tot nu toe werden de uitkomsten van de verschillende enquêtes die de afgelopen periode zijn gehouden onder ouders, leerlingen, leerkrachten en maatschappelijke organisaties gepresenteerd. Vervolgens konden de leerkrachten in verschillende presentaties kennis maken met scholen “van de overkant” die al langere tijd bezig zijn met een bepaalde onderwijsvernieuwing. Hierna kon in groepen gediscussieerd worden over de uitkomsten van de enquête.

Na de lunch werden alle Texelse scholen naar keuze bezocht: eerst gingen de leerkrachten naar de scholen in Den Burg, vervolgens naar de scholen in de buitendorpen. Iedere school presenteerde waar zij mee bezig zijn, waarbij duidelijk werd dat er al veel gebeurt op de Texelse scholen!.

Tijdens de afronding van de dag kwamen de belangrijkste conclusies nog aan bod:

  • We willen met elkaar het onderwijs op Texel sterk houden voor de toekomst.
  • Diversiteit in onderwijs vinden we belangrijk: er moet iets te kiezen blijven.
  • Samenwerking is hierbij van essentieel belang, waarbij de wil om dit ook te doen zeker aanwezig is.
  • Een gezamenlijke onderwijshuisvesting in Den Burg (onderwijscentrum Den Burg) biedt duidelijk kansen, maar vraagt ook zeker nog afstemming tussen scholen onderling en mogelijke maatschappelijke organisaties.

Deze week vinden nog gesprekken plaats in denktanks van ouders, leerlingen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, waarin dieper wordt ingegaan op de uitkomsten van de enquêtes. Vervolgens zal al deze informatie uitmonden in een zogenaamde contourennota, waarin wordt beschreven hoe we concreet verder kunnen met de ontwikkeling van het onderwijs op Texel

OPROEP!

(Ingezonden bericht)

Heb jij talent? Dan zijn wij opzoek naar jou! Voor de nieuwe talentenjacht “Texels Toekomstig Talent” zijn wij opzoek naar Texelse talenten die op zaterdag 3 oktober hun talenten willen tonen in de Toekomst. Ben je muzikaal, kun je onwijs goed dansen, zingen, jongleren, hooghouden, turnen, playbacken en noem maar op? Dan is dit iets voor jou! Geef je snel op, in je eentje of met de hele klas, en wie weet win jij één van de mooie prijzen en wordt jij “Texels Toekomstig Talent 2015″.
Inschrijven kan tot dinsdag 29 september via www.islandaffairs.nl
Het evenement zal plaats vinden vanaf 15:00 uur in de Toekomst in De Koog.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht