Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

07 juli 2016

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr. 41                                      7 juli  2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

Ma 11 juli                               Schoonmaakavond alle groepen

Ma 11 juli                               Afscheidsmusical groep 8 13.00 (opa’s & oma’s)

Di 12 juli                                Afscheidsmusical groep 8 20.00 (ouders/verzorgers/team)

Woe 13 juli                             Speelgoeddag groepen 1, 2 en 3

Vr 15 juli                                Vakantie om 12.15 uur!

Ma 29 aug                               Eerste schooldag, we beginnen weer om 8.30 uur

FORMATIEWIJZIGINGEN SCHOOLJAAR 2016-2017

Gedurende de laatste weken hebben er enkele wijzigen plaatsgevonden in de groepsbezetting voor komende schooljaar. E.e.a. heeft te maken met een studie master SEN, die zowel Claudia de Wit en Samantha Kooger gaan volgen. Hierdoor zijn er 2 dagen extra ruimte gekomen voor een extra leerkracht.

De groepsbezetting is nu als volgt:

 • Groep 1-2 A: juf Cinthia Hollenberg (ma-vr)
 • Groep 1-2 B: juf Edith van Heerwaarden (ma-di*), juf Els Blom (di*-vr) * di wisselende dagen
 • Groep 1-2 C: juf Tineke Bakker (ma-wo), juf Janneke Visser (do-vr)
 • Groep 3A: juf Claudia de Wit (ma), juf Marise Barhorst (di-vr)
 • Groep 3B: juf Tamara Huizinga (ma-di*), juf Claudia de Wit (wo*-vr) *vanaf febr. Tamara ma-wo
 • Groep 4: juf
 • +3 Dorothee Kerner (ma, di*), Manon Boogaard (di*-vr), * ieder 20 dinsdagen
 • Groep 5: meester Sido Overdijk (ma-wo), juf Danielle van Zundert (do-vr)
 • Groep 6: juf Kimberly Houwing (ma-wo), juf Astrid Wijker (do-vr)
 • Groep 7: juf Petronella Alkema (ma-di-do-vr), juf Dorothee Kerner (wo)
 • Groep 8: juf Samantha Kooger (ma), meester Remco van Rijn (di-vr)

WAT EEN VERRASSING….!

“Andre, zorg je dat je om 2 uur op school bent, dan komen de eerste ouders afscheid van je nemen…”

Zo gezegd zo gedaan, waarbij ik even over 2 de eerste ouders inderdaad de hand mocht schudden wegens mijn naderende afscheid. Een kwartiertje later kwam het verzoek of ik even op het plein wilde komen. Alle kinderen van de school zaten op het plein, met veel ouders hier om heen en 4 kinderen in het midden van het plein.

Wat toen gebeurde was fantastisch: een flashmob met alle kinderen van de school, die groep voor groep met elkaar een geweldige dans opvoerden! Wat een prachtig gezicht, ruim 270 kinderen en leerkrachten aan het dansen op het schoolplein en dat in het teken van mijn afscheid… Ik hoef dan ook niet uit te leggen wat een geweldig gevoel dat geeft… Iedereen enorm bedankt voor jullie inspanningen en prachtige opvoering!

Daarnaast vond ik het erg leuk om ’s middags veel ouders de hand te schudden tijdens de informele borrel, die zoals gebruikelijk weer perfect door de ouderraad was georganiseerd.

Ook de opbrengst van de donaties voor het Lejofonds was boven verwachting, mede door een mooie bijdrage van de ouderraad. Overigens blijft deze box de komende week nog steeds geopend voor donaties. De presentatie van de activiteiten van het Lejofonds in de aula geeft aan dat er geweldig werk wordt verricht door Leo en Herma Annyas, de naamgevers van het fonds. Hoe goed hebben we het hier en hoeveel goeds kunnen we doen met slechts een kleine bijdrage aan het fonds. U doet mij en het Lejofonds dan ook een groot plezier als u nog een donatie wilt doen, ter ere van onze prachtige school en het werk van het Lejofonds..

Tenslotte nog een verzoek van het organisatiecomité: heeft u goede foto’s of films van de flashmob, dan kunt u ze doorsturen aan Rositha Beumkes via beum47@hetnet.nl. Alvast bedankt!

NIEUWE DIRECTEUR??

Momenteel is de sollicitatiecommissie druk bezig om een nieuwe directeur aan te stellen voor het komende schooljaar. Op dit moment is nog niet bekend wie dit gaat worden. Zodra er meer bekend is, dan laten we dit uiteraard direct weten.

SCHOONMAAKHULP GEVRAAGD!!

Voor de schoonmaakavond van aanstaande maandag zoeken we nog ouders die ons willen helpen om de klassen en het speelgoed van de kinderen schoon te maken. Hoe meer mensen, hoe gezelliger en hoe eerder we klaar zijn! We beginnen om 19.00 en eindigen rond 21.00 uur maximaal. U kunt zich opgeven via de borden bij de klas, via de leerkracht of via directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl. Alvast bedankt, we rekenen op uw hulp!

HOOFDLUIS IN GROEP 5

Aan het einde van het schooljaar zijn we toch nog verblijd met een aantal extra gasten in groep 5… IN verband met de naderende vakantie houden we geen nacontroles meer, we verzoeken u dan ook om uw kind zelf nog goed te controleren.

Tevens willen we hierbij alle hoofdluismoeders van harte bedanken voor al hun zoektochten dit jaar, we zijn er erg blij mee! (al kennen we enkele  levende wezentjes die het hier niet heel erg mee eens zijn…)

SCHOOLREIS GROEP 5

Dinsdag is groep 5 op schoolreis geweest. We gingen met de bus naar Het Speelkasteel in Hoofddorp waar

we heerlijk gespeeld hebben en patatjes, limonade en een ijsje kregen. Daarna bezochten we Nemo in Amsterdam.  Om zes uur kwamen we, moe maar voldaan zoals dat heet, weer bij school terug.  Ouders bedankt voor de begeleiding en Albert Heijn voor de appels en bananen.

KERMIS IN DEN BURG!

(Ingezonden bericht)

Van 13 t/m 17 juli is er kermis in De Burg. De attracties staan op de Groeneplaats. Voor de kermisliefhebbers zijn er kortingsbonnen beschikbaar via de site www.kermiskorting.nl .

IN DE VAKANTIE: WEKELIJKS ACTIVITEIT IN DE BIEB VOOR KINDEREN

(Ingezonden bericht)

 Niet alle Texelse kinderen gaan op vakantie, daarom organiseert de bibliotheek in de Drijverstraat elke woensdagmiddag in de schoolvakantie een leuke activiteit. Deze middagen zijn gratis toegankelijk voor leden en niet leden van de bibliotheek, dus ook voor kinderen van toeristen.

Het programma:

20 juli 14.30 – 16.00 uur: voorlezen en knutselen

27 juli 14.30 – 16.00 uur: Spreekuur van knuffeldokter Femke. Kinderen mogen met hun zieke of gewonde knuffels en poppen langskomen. Dokter Femke luistert naar de patiënt, schrijft een recept, legt een verband aan, plakt pleisters, geeft advies en doet alles om de zieke weer beter te maken. Een boek voorlezen helpt ook altijd, dat geeft rust en gezelligheid.

3 augustus 14.30 – 16.00 uur: voorlezen en knutselen

10 augustus 14.30 – 16.00 uur: Striptekenaar Alex van Koten geeft een workshop striptekenen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. De toegang is gratis, maar i.v.m. de ruimte is van tevoren opgeven gewenst.

17 augustus 14.30 – 16.00 uur: voorlezen en toverstafjes knutselen.

Dinsdagochtend 23 augustus sluit het Zoldertheater de zomerbieb af van 11.00 – 12.00 uur. Geert en Lia van Het Zoldertheater uit Sint Pancras treden elk jaar met veel succes op in de bibliotheek tijdens de Voorleesdagen. Deze keer hebben ze een nieuwe voorstelling, gebaseerd op de boeken van Agent en Boef. De entree is gratis, maar i.v.m. de ruimte is reserveren gewenst. Per kind mag er één volwassen begeleider mee.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht