arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

02 juni 2016

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr. 36                                      2 juni 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

 • Vr 10 t/m ma 13 juni              Lang weekend: alle kinderen zijn vrij! (Leerkrachten gaan ma studeren…)
 • Vr 10 juni                               Kennismakingmiddag OSG voor groep 8 (aanvang 13.20)
 • Ma 13 t/m do 16 juni              Avond 4-daagse
 • Wo 15 juni                              Atletiek sportdag groepen 3 en 4
 • Vr 17 juni                               Schoolreisje groepen 1-2
 • Ma 20 juni                              MR/OR vergadering
 • Wo 22 juni                              Wen-dag nieuwe groepen: alle kinderen gaan naar hun nieuwe leerkracht.
 • Wo 29 juni                              Schoolreisje groepen 3
 • Do & Vr 23/24 juni                Schoolreisje groep 6
 • Ma & Do 27/30 juni               Rapportgesprekken

NIEUW OP SCHOOL

Deze week is Jenthe Zwierenga 4 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd! Zij komt in groep 1-2A bij juf Cinthia. Wij wensen Jenthe een fijne tijd bij ons op school.

HOERA!!

Fay en Zoë Saal hebben er sinds 25 mei een zusje bij… Ze heet Lou en is heeeeel erg lief! We wensen Zoë en Fay, alsmede hun ouders Marijn Witte en Nelleke Saal heel veel geluk en gezondheid toe in de toekomst!

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staan de volgende regels wederom centraal in de groepen: Ik los mijn problemen zelf op, ik mag ook hulp vragen . De tweede regel is Ik volg de aanwijzingen van alle leerkrachten op. Twee belangrijke regels die vooral duidelijkheid scheppen en inspelen op de eigen verantwoordelijkheid van kinderen.

TERUGKEER REMKO SPELDE

Volgende week zal meester Remko zijn werkzaamheden weer op de Jozefschool gaan hervatten. U ontvangt bij deze mail een brief van het bestuur waarin e.e.a. verder wordt toegelicht. Deze brief wordt morgen aan alle leerlingen van de school op papier meegegeven.

We zijn blij dat Remko weer terug keert op school en wensen hem heel veel succes en plezier toe bij het geven van de gymlessen! Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard altijd contact met de directie opnemen.

THEMA GROEPEN 3

De groepen 3 zijn begin met het thema van Texelse Tim, het gaat over Texel, de akkers, weilanden en Texelse producten. In de speelhoek maken we een restaurant. Hebben jullie thuis nog dingen die we mogen gebruiken in ons restaurant, neem ze dan mee! We zoeken bijv. nog een tafelkleed, spullen/keukengerei voor in de keuken, een dienblad en een telefoon om mee te spelen

VADERDAGCADEAU GROEP 3B

Voor het maken van ons vaderdag cadeau hebben alle kinderen een hamer nodig. Wilt u uw kind een hamer meegeven (uiterlijk dinsdag)? Het is handig deze te voorzien van een naam of stickertje, zodat de eigen hamer weer mee naar huis gaat.

FORMATIE SCHOOLJAAR 2016-2017

De bezetting van de groepen voor komend jaar is momenteel op een haar na gevild. Er zijn gesprekken geweest met leerkrachten en in goed overleg met het bestuurskantoor van Sarkon hebben we gekeken welke collega’s ons team kunnen versterken. We hopen op korte termijn u hierover meer te kunnen vertellen.

Daarnaast verzoeken we u dringend om uw kinderen die u nog niet heeft ingeschreven op school aan te melden. We kunnen hiermee een goede planning maken voor de groepsverdelingen voor komend jaar. Ook kunt u, als u mensen kent die belangstelling hebben voor de Jozefschool, hen verzoeken om contact met ons op te nemen. Inschrijfformulieren kunnen worden opgehaald op school. Alvast bedankt hiervoor!

VASTSTELLING VAKANTIEROOSTER

Afgelopen maandag heeft ook de MR na een positief advies nu formeel ingestemd met het voorstel om de schooltijden op woensdag en vrijdag met een kwartier te verlengen. Hierdoor ontstaat er ruimte om een goed afgewogen vakantierooster voor de kinderen te kunnen samenstellen. Het vakantierooster voor het schooljaar 2016-2017 ziet er als volgt uit:

 • Eerste schooldag: maandag 29 augustus 2016
 • Herfstvakantie: 17 tot en met 21 oktober 2016
 • Kerstvakantie: 26 december 2016 tot en met 6 januari 2017
 • Voorjaarsvakantie: 20 tot en met 24 februari 2017
 • Paasvakantie: 14 tot en met 17 april 2017
 • Meivakantie: 24 tot en met 28 april 2017
 • Bevrijdingsdag: 5 mei 2017
 • Hemelvaartvakantie: 25 en 26 mei 2017
 • Pinkstervakantie: 5 tot en met 9 juni 2017
 • Zomervakantie: 24 juli  tot en met 1 september 2017.

Naast deze vakanties zullen er nog enkele studiedagen worden gepland, u wordt hierover nog verder geïnformeerd.

KOPKRANT SAMENWERKINGSVERBAND

Regelmatig brengt het Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland een krant uit waarin de stand van zaken rondom de ondersteuning van kinderen wordt beschreven. Een handzame en leesbare krant, boordevol informatie over  onderwijs met een plus. Bij de ingang van de school liggen exemplaren voor u als ouders, die u mee kunt nemen. We bevelen de krant van harte aan!

FIETSENSTALLING

Kinderen die niet dichtbij de school wonen, mogen op de fiets naar school. De kinderen mogen zelf een plekje zoeken in de fietsenstalling. Kinderen van groep 1 tot en met 4 mogen hun fiets parkeren in het fietsenhok, kinderen van groep 5 tot en met 8 aan de zijkant van de school in de rekken. Wanneer groepen bepaalde activiteiten hebben waarbij de kinderen op de fiets moeten komen, dan kunnen de kinderen hun fiets naast de fietsenstalling parkeren. Alle fietsen dienen voorzien te zijn van een degelijk slot en een goede standaard. Er is afgesproken dat kinderen en hun begeleiders altijd op het speelterrein met de fiets aan de hand lopen, er mag op het schoolplein dus niet worden gefietst! We verzoeken de ouders / verzorgers van vooral de jongere kinderen te helpen met het netjes parkeren van de fietsen in het fietsenhok. Hierdoor kunnen we beschadigingen aan fietsen zoveel mogelijk voorkomen. De school is niet aansprakelijk voor vernieling en/of diefstal van fietsen

FIETSSPONSORTOCHT: dringende oproep!

De vaste groep fietsers kan dit jaar helaas niet meedoen aan de Fietssponsortocht. Daarom zijn we dringend op zoek naar een groep van 4 ouders/kinderen die willen fietsen. De tocht wordt gehouden op zaterdag 11 juni, de start is om 09:30 uur en je fietst ongeveer 30 kilometer. Je hoeft geen connectie met de Jozefschool te hebben, iedereen mag meefietsen. We hopen echt op een aantal reacties, het levert een flink bedrag op waarmee we weer leuke dingen kunnen organiseren voor de kinderen! Aanmelden kan via ouderraad.jozefschooltexel@sarkon.nl. Alvast hartelijk bedankt!  De ouderraad.

ENQUETE TEXEL SAMEN BETER

(Ingezonden bericht)

Zorgcoöperatie Texel Samen Beter (http://www.texelsamenbeter.nl) is een initiatief van een groep Texelaars die zich in wil zetten voor goede zorg op Texel. Om een goed beeld te krijgen van wat er leeft onder de Texelaars met betrekking tot ervaringen, vragen en zorgen over de zorg hebben wij een enquête samengesteld. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen proberen wij daarom zo veel mogelijk mensen te bereiken. Naast de gezondheidservaringen van ouderen is Texel Samen Beter ook erg geïnteresseerd in de ervaringen van jonge Texelse families. We hopen dat u bereid bent om ons te helpen door onze enquête in te vullen. Er liggen meerdere papieren exemplaren van onze enquête bij school, en anders kunt u deze ook online invullen via de volgende link: https://erasmusrim.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5C2DQFWtwVpZ3SZ. Deze link staat overigens ook op de website van Texel Samen Beter.

Alvast bedankt voor uw hulp!

Met vriendelijke groeten, namens Texel Samen Beter

Rikus Kieft, Tine Visser, Joost van de Veer, Marijke Bakker, Ingrid Witte, Adriaan van Rijsselberghe, Tjitske Engelvaart.

BOUWDORP 2016

(ingekomen bericht)

In de weken van 18 & 25 juli 2016 worden op het bouwdorp terrein achter zwembad Molenkoog  2 weken bouwdorp georganiseerd door stichting Young 4 Ever. Bouwdorp is voor Texelse kinderen van 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool.

Op bouwdorp wordt met de kinderen een dorp van hout gebouwd met als thema dit jaar: Wereldreis. Er wordt niet alleen gebouwd, maar er worden ook spelletjes gedaan, geknutseld en muziek gemaakt. Op donderdag mogen de ouders komen kijken (14:30 -15:30 uur) naar de bouwwerken die de kinderen hebben gemaakt en kunnen de kinderen ‘s avonds blijven eten. Tot slot is er die dag nog een coole disco of avondspel.

Op woensdag 15 juni vanaf 14.00 uur kunnen kinderen worden aangemeld via de website: www.young4ever.nl. Deelname aan één van de bouwdorp weken kost € 50,00 p.p. (incl. eten + disco of avondspel op de donderdag!)

Mensen en/of bedrijven die materialen (mooi timmerhout, pallets, verf, knutselspullen, kleden, schmink, verkleedkleren etc.) willen sponsoren aan bouwdorp en/of spullen hebben rondom het thema “Wereldreis” kunnen de kinderen daar heel blij mee maken. De materialen kunnen aan de kinderen meegegeven worden tijdens de bouwdorp weken of u kunt contact opnemen met Sanny Zegel via tel 06-33178463 of sanny@young4ever.nl. Uw (bedrijfs)naam krijgt dan in ieder geval een plekje op de website. Eventuele andere vermeldingen van uw (bedrijfs)naam en/of logo worden verder in overleg met u bepaald.

Toelage voor kinderen

Huishoudens met een laag inkomen en één of meer schoolgaande kinderen kunnen voor deelname aan bouwdorp bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente Texel. (Bekijk toelage maatschappelijke participatie op de website van Gemeente Texel.) De kosten moeten niet uit andere bron kunnen worden verkregen.

Informatie hierover kunt u krijgen bij Gemeente Texel (tel:140222).

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht