arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

26 mei 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 35 26 mei 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

t/m 29 mei                                Annie M.G. Schmidt week

Di 31 mei                                 Speelgoed beloning groep 3a

Do 2 juni                                  Schoolreisje groep 4

Vr 10 t/m ma 13 juni                 Lang weekend: alle kinderen zijn vrij! (Leerkrachten gaan ma studeren…)

Ma 13 t/m do 16 juni                 Avond 4-daagse

Wo 15 juni                               Atletiek sportdag groepen 3 en 4

Vr 17 juni                                 Schoolreisje groepen 1-2

Wo 22 juni                               Wen-dag nieuwe groepen: alle kinderen gaan naar hun nieuwe leerkracht.

Wo 29 juni                               Schoolreisje groepen 3

Do & Vr 23/24 juni                   Schoolreisje groep 6

NIEUW OP SCHOOL

Op 19 mei zijn Denne Boeijen en Youri Eelman allebei 4 jaar geworden. Zij zijn ingestroomd in groep 1/2C bij juf Janneke en juf Tineke. Denne en Youri, veel plezier bij ons op school!!

PBS REGEL VAN DE WEEK

Voor de komende week staat de volgende regels centraal: Ik noem iedereen bij zijn eigen voornaam (om ook pestgedrag te voorkomen) en Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en zeg. Met name de zinnen ”Ja maar hij heeft ook….” Of “Ja maar zij doet het ook….” worden hiermee aangepakt: het is jouw keuze, dus ook jouw consequentie! De regels passen binnen onze kernwaarden respect, veiligheid, verantwoordelijkheid en plezier.

JUF EDITH 40 JAAR IN HET ONDERWIJS…

Afgelopen woensdag hebben we gevierd dat onze juf Edith van Heerwaarden 40 jaar in het onderwijs werkzaam is, op de Jozefschool Texel en de Maris Stella kleuterschool. Een geweldige prestatie! De kinderen konden genieten van een heerlijk ijsje, het team heeft ’s middags en ’s avonds dit jubileum gevierd in haar “tweede huis” in de Weverstraat…

Op zich is 40 jaar werken al heel wat, maar waar het om gaat is vooral de wijze waarop iemand dat doet. Edith laat zien dat haar enthousiasme en betrokkenheid bij de kinderen nog onverminderd hoog is!

In de jaren dat Edith op school werkt is er heel veel veranderd. Edith is begonnen in 1976, eerst op de kleuterschool, later op de basisschool. Werken met dia’s en stencils, niet al teveel teamvergaderingen, de komst van de computer en het kopieerapparaat, het opbrengstgericht werken, meer aandacht voor resultaten en verantwoording en uiteraard de veranderende rol van maatschappij en ouders in het onderwijs: Edith gebruikte deze ontwikkelingen in haar werk op school.

Edith heeft tot nu toe gewerkt in de kleutergroepen en speelt al jarenlang een belangrijke rol in het management van de school. De laatste jaren heeft zij ook het coachen van kinderen met veel succes opgepakt.

Onnodig te zeggen dat we heel erg blij zijn met haar! We wensen haar nog vele jaren veel onderwijsplezier toe!

REMKO SPELDE

De gesprekken over de terugkeer van Remko bij ons op school komen inmiddels in de afrondende fase terecht, waardoor Remko zijn werk bij ons op school weer kan hervatten. Zodra we concrete data weten., lichten we u uiteraard weer in!

CITO EINDTOETS

Deze week ontvangen de kinderen van groep 8 de uitslag van de Cito-eindtoets op papier mee naar huis met een begeleidend schrijven. Over het algemeen hebben de kinderen goed gescoord en in een aantal gevallen zelfs boven verwachting. Een knappe prestatie van de kinderen, we zijn dan ook erg trots op hen!

Naast een ondersteuning van het advies van de school voor het Voortgezet Onderwijs geeft deze uitslag een indicatie van de algehele leeropbrengsten van de school. Ook hieruit blijkt dat we de stijgende lijn van de afgelopen jaren hebben voortgezet: een score van 536,5 op basis van de inspectienormen betekent dat we landelijk gemiddeld scoren voor onze leerlingenpopulatie. Een groot compliment dus voor het team, dat de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om de resultaten te verbeteren, dat is prima gelukt!

LANG WEEKEND 10 T?M 13 JUNI

De weersvoorspelling voor het weekend van vrijdag 10 tot en met 13 juni mag maar beter heel goed zijn: alle kinderen hebben dan vrij! Op vrijdag hebben ook de leerkrachten een vrije dag, op maandag gaan de leerkrachten het lopende schooljaar afronden en voorbereidingen treffen voor het komende schooljaar. We wensen u alvast een heel mooi lang weekend toe!

EXTRA HOOFDLUISCONTROLE 14 T/M 17 JUNI

Gezien de langere periode tussen de meivakantie en de zomervakantie heeft de werkgroep hoofdluis besloten om in de week van 14 tot en met 17 juni een extra hoofdluiscontrole uit te voeren. Hierdoor houden we de vinger aan de pols en kunnen we een mogelijke uitbraak van kriebelende beestjes voorkomen. We willen op voorhand al onze luizencontroleurs hartelijk bedanken voor hun inzet en betrokkenheid!

Mocht u zelf hoofdluis of neten in het haar van uw kind constateren, dan horen we dat graag. Informatiefolders om hoofdluis effectief te bestrijden zijn op school beschikbaar.

BELONING GROEP 3A

Groep 3a heeft met de klas 15 punten gespaard en mag dus een beloning doen. Ze willen graag dinsdag 31 mei speelgoed mee naar school. Iedereen mag 1 ding mee nemen om binnen mee te spelen. (zonder batterijen).

LIEVELINGSBOEKEN IN GROEP 3B

In groep 3 zijn we gestart met een nieuw thema van Veilig leren lezen. Dit thema gaat over lievelingsboeken. Alle kinderen mogen daarom van huis hun lievelingsboek meenemen om te laten zien. Ze kunnen er bij vertellen waarom ze dit boek zo leuk, spannend, grappig, gek, of …. vonden. In de klas staat een grote, rode kast waarin we de boeken tentoonstellen. We zijn benieuwd waar de kinderen mee komen!

ANNIE M.G. SCHMIDT WEEK

Misschien heeft u bij het keukentje de boekentafel zien staan met daarop de boeken van Annie M.G. Schmidt. Ieder jaar staan haar boeken centraal tijdens de Annie M.G. Schmidt week. We kennen misschien allemaal Jip en Janneke, Pluk en Otje wel, maar wist u dat ze nog veel meer boeken heeft geschreven? Zo zijn er ook versjes, gedichten en liedjes door deze veelzijdige schrijfster geschreven, zowel voor kinderen als voor volwassenen. In diverse groepen is er even aandacht besteed aan deze week.

ADVERTEERDERS SCHOOLGIDS 2016-2017 (herhaling)

De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn inmiddels al weer in volle gang, zo ook voor het schrijven van de nieuwe schoolgids. Evenals voorgaande jaren zijn we op zoek naar sponsors die het mogelijk maken om de schoolgids in een handzaam boekje uit te brengen. Iets dat zeer gewaardeerd wordt door onze ouders en belangstellende ouders voor de school!

Wanneer u zelf wilt adverteren in de schoolgids of personen / bedrijven kent die wellicht een advertentie willen plaatsen, dan verzoeken we u om contact op te nemen met de directie via directeur.jozefschooltexel@sarkon.nl. Alvast bedankt hiervoor!

VERKEERSEXAMEN GROEP 7

Groep 7 heeft vandaag met een fantastisch resultaat het praktisch verkeersexamen afgerond. Alle kinderen zijn geslaagd! Elk kind heeft het examen serieus opgepakt en voorbereid, een compliment waard! Ieder heeft vandaag zijn diploma ontvangen. Op de website vindt u mooie foto’s van het fietsexamen op deze zonnige dag! Een speciaal bedankje gaat uit naar de ouders voor hulp bij het posten en begeleiden; fijn dat wij op u konden rekenen.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht