arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

21 april 2016

Weekbericht Jozefschool Texel                     nr. 32                                      21 april 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

Vr 22 april                              Koningsdag

Vr 22 april t/m zo 8 mei:         Meivakantie

Ma 16 mei                              Tweede Pinksterdag

WELKOM OP SCHOOL

In de meivakantie worden Thomas Zijm en Joey Sulima 4 jaar! Zij komen in groep 1-2a bij juf Cinthia. Alvast van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie veel plezier bij ons op school.

PBS REGEL VAN DE WEEK

De week na de vakantie staand e regels rondom het plein en het gebruik van het Pannaveld centraal. Wanneer mag je voetballen en waar, hoe ga j e om met winst en verlies, hoe speel je sportief op het Pannaveld… Allemaal vragen die deze week aan bod komen. De 11 van jezelf spelen uiteraard altijd een rol!

VRAGEN, OPMERKINGEN EN SUGGESTIES

Op de Jozefschool Texel hechten we zeer aan een goede communicatie met u als ouders / verzorgers. Het is fijn om te merken dat veel ouders ons regelmatig van feedback voorzien, zowel over zaken die goed gaan als over zaken die we kunnen verbeteren. Wanneer u zelf een vraag of suggestie heeft of wellicht ergens ontevreden over bent, dan kunt u ons altijd hiervoor benaderen. Een mail naar de directie of de leerkracht van uw kind even aanspreken en we maken een afspraak voor een gesprek. Aarzelt u niet, zodat we uw kind goed kunnen blijven begeleiden.

GROEP 3 OP ZOEK NAAR VERKEERSBORDEN

Dinsdagmiddag is groep 3 in kleine groepjes op zoek gegaan naar verkeersborden in Den Burg. Het verkeersbord met het kruis kwamen zij erg vaak tegen. Je mag dus niet zomaar overal parkeren! Het meeste onbekende bord dat ze tegenkwamen was met een slang. Dit betekende dat die parkeerplaats moest worden vrij gehouden voor de dokter. We hebben weer veel geleerd over het verkeer, ouders en oma’s bedankt!

PARKEREN VAN DE KLEUTERSTEPJES

De stepjes die de kleuters meenemen naar school worden soms nog op de verkeerde plek neergezet. Om onze vluchtwegen vrij te houden en voldoende speelruimte voor de kinderen te houden verzoeken we u deze stepjes bij de ingang van het plein te partkeren, aan de rechterkant bij binnenkomst. Alvast bedankt!

PFFFFFF… WE ZIJN KLAAR!

Vandaag, donderdag 21 april, heeft groep 8 de laatste hand gelegd aan de opgaven van de Cito Eindtoets. De kinderen hebben heel goed hun best gedaan en we zijn dan ook heel trots op hen!

De eindtoets is belangrijk voor het schooladvies van de kinderen en voor de beoordeling van de school door de inspectie. Het is 1 van de factoren die hierbij een rol speelt. Tegelijkertijd is het gehele plaatje van de schoolontwikkeling van uw kind voor ons van veel groter belang. Toetsresultaten, de oordelen van leerkrachten, de doorgaande lijn in ontwikkeling, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen etc etc spelen allemaal een rol bij dit totaalbeeld. De eindtoets is voor ons een prachtig instrument om ons oordeel te onderbouwen. We hebben de ervaring dat het nagenoeg alle adviezen die we de kinderen geven overeen komen met de uitslagen van de eindtoets.

De uitslag van de toets wordt verwacht in week 20, na de meivakantie.

KONINGSSPELEN EN ONTBIJT OP SCHOOL (herhaling)

De groepen 5, 6, 7 en 8 hebben hun Koningsspelen vrijdag 22 april op verschillende locaties. Groep 5 gaat spelletjes doen bij Molenkoog, groep 6 naar het klimpark bij de Krim, groepen 7 en 8 in sporthal Ons Genoegen en tennisbanen van Deuce.  Hierbij kunnen we niet zonder uw hulp! Op de informatieborden naast de klassen hangen daarom intekenlijsten  Omdat deze programma’s om 9 uur beginnen zal het ontbijt op school voor de groepen 5, 6, 7 en 8 van 8.00 uur tot 8.30 plaatsvinden! Daarna vertrekken de groepen naar de verschillende locaties. Het programma duurt tot 12.30. Dat betekent dat de groepen 5 t/m 8 wat later op school zullen terugkeren; tussen 12.45 en 13.00 uur is de verwachting. Daarna begint de welverdiende Meivakantie!

De groepen 1 t/m 4 worden op de normale tijd op school verwacht. Zij zullen allerlei activiteiten op de Jozefschool doen. Hun ontbijt begint half negen. Mocht u door de verschillende starttijden in de problemen komen, dan kunnen jongere kinderen ook om 8 uur gebracht worden. De leerkrachten van de groepen 1 t/m 4 willen dit wel graag van tevoren weten. De kinderen van de onderbouw hoeven geen tussendoortje mee te nemen. Op school wordt er voor drinken en een ijsje gezorgd!

Voor groep 5 kunnen we nog assistentie gebruiken tijdens de koningsspelen. U kunt zich per mail of vrijdag bij de leerkracht nog aanmelden voor hulp. Alvast bedankt!

FIETSERS GEZOCHT VOOR 11 JUNI

We zoeken 4 fietsers die op zaterdag 11 juni willen meedoen aan de Rabobank Fietssponsortocht. Dat levert € 200,- op voor de Ouderraad en daarmee kunnen we leuke dingen organiseren voor de kinderen. De start is om 10:00 uur en de route is ongeveer 30 kilometer.

Dus, hou je van fietsen en ben je een ochtendje beschikbaar, meld je dan aan. En neem gezellig iemand mee, dan is het clubje zo compleet!

Aanmelden kan via ouderraad.jozefschooltexel@sarkon.nl

Alvast bedankt!

KINDERBOEKENSCHRIJFSTER MARY HEYLEMA TREEDT OP IN DE BIBLIOTHEEK 

(ingezonden bericht)

Toen Mary Heylema klein was, wilde ze cowboy worden of ontdekkingsreiziger. Na een loopbaan in het onderwijs werd ze uiteindelijk schrijver. Handig vindt ze, want een schrijver is eigenlijk een soort ontdekkingsreiziger. Nu schrijft ze verhalen, gedichten, liedjes en muziektheater. Haar werk wordt o.a. uitgegeven bij Querido, Plint en De Eenhoorn.

Heylema is bezig met een jeugdboek dat zich op Texel afspeelt en tijdens haar research is ze regelmatig op het eiland. Op vrijdag 29 april treedt ze om 14.30 uur op in de Texelse bibliotheek. Dan leest ze voor uit haar boeken, zoals Waterkoorts. Dat is een avontuurlijk boek over zwemles, vriendschap en helden. Tevens is er een verloting van haar gedichtenposter Hebben slakken een deurbel? en ze verkoopt en signeert haar boeken.

Het optreden is geschikt voor kinderen tussen 5 en 9 jaar en hun ouders zijn ook van harte welkom. De entree is gratis.

TEXELSE PIONNEN VOOR HET MONOPOLYSPEL

Juf Annie is momenteel druk aan het printen om alle bestellingen gereed te krijgen voor de speciale pionnen voor het Texelse Monopolyspel. Een voorbeeldset staat op de balie bij de keuken opgesteld. U kunt nog steeds spelpionnen bestellen. U kunt dit doen door aan uw kind een envelop mee te geven met hierin €5,00 en uw naam op de envelop. De setjes worden na de vakantie dan meegegeven. Een deel van het bedrag gaat naar Het Maartenshuis.

HOUTSPONSORS GEZOCHT

Op 16 mei starten we in de groepen 3 tot en met 8 met de handvaardigheid activiteit ‘houtbewerking’. Hiervoor kunnen we hout gebruiken! Aan u het verzoek om ons daarbij te helpen. Wilt u en kunt u ons sponsoren, dan zouden wij hier heel blij mee zijn! Bij de leerkracht kunt u informeren wat voor hout dat moet zijn. Ook de leerkracht van een andere groep zou het misschien goed kunnen gebruiken. Meld u zich dan even bij Petronella, Manon of Astrid. Wij overleggen en regelen een opbergplek. Alvast hartelijk dank voor de medewerking!

MEIVAKANTIE!

Tot slot van dit weekbericht wenst het gehele team u een prachtige meivakantie toe. We zien u en de kinderen graag weer terug op maandag 9 mei om 8.30!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht