arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

14 april 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 31 14 april 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Di 19 t/m do 21 april             Citotoets groep 8
  • Vr 22 april                              Koningsdag
  • Vr 22 april t/m zo 8 mei:        Meivakantie
  • Ma 16 mei                              Tweede Pinksterdag

WELKOM OP SCHOOL

Deze week is Rayen Ismail 4 jaar geworden. Hij komt in groep 1-2c bij juf Tineke en juf Janneke. Van harte gefeliciteerd en veel plezier bij ons op school!

PBS REGEL VAN DE WEEK

Komende week staan de regels in het computerlokaal centraal. Naast de 11 van jezelf zijn dit vooral regels die te maken hebben met het gebruik van de computers zelf en de regels voor het surfen op het internet. Kijk gerust eens in het lokaal welke dat zijn, voor vragen of opmerkingen houden we ons graag aanbevolen!

BRIEF REMKO SPELDE

Deze week heeft u zowel per mail als op papier een bericht ontvangen over de uitslag van het onderzoek dat bij meester Remko is uitgevoerd. Hierop hebben we verschillende positieve reacties ontvangen, zowel mondeling als per mail, waarvoor onze dank! Ook in de klassen is e.e.a. al besproken. Mocht u naar aanleiding van deze brief of vanuit uw kinderen vragen, opmerkingen of suggesties hebben, dan horen we die graag. U kunt dit aangeven bij de leerkracht of bij meester Andre

ONTRUIMINGSOEFENING 14 APRIL 2016

Vandaag, donderdag 14 april, hebben we weer een onaangekondigde ontruimingsoefening gehouden. Ook nu weer stonden de kinderen snel buiten, zelfs een kleutergroep die bezig was om zich om te kleden, in hemdjes en soms ook op blote voetjes… Gelukkig konden we snel weer naar binnen. Prima gedaan dus allemaal!

We hebben tijdens de oefening gemerkt dat ouders / kinderen hun stepje voor een vluchtdeur hadden geparkeerd, dit is uiteraard niet de bedoeling. Helpt u ons om deze op een veilige plek te stallen? Alvast bedankt!

BEZOEK OTTO’S 2WIELERSHOP

Groep 3 is op bezoek geweest bij Otto’s 2wielershop. We hebben veel gezien en geleerd. Otto liet zien hoe je een band plakt, hoe je een ketting om de fiets legt en welke onderdelen er allemaal aan een fiets zitten. We willen Otto heel erg bedanken voor de enthousiaste uitleg. De kinderen hebben nu zelfs in de tussenruimte de werkplaats van Otto nagemaakt en spelen daar met veel plezier.

THEMA “FIETS EN VERKEER” IN GROEP 3 (herhaalde oproep)

In groep 3 leren we over fietsen en verkeer. We besteden in de komende week veel aandacht aan verkeersborden. We leren wat de vormen en kleuren van de verkeersborden betekenen. Hierna willen we graag in de buurt van school gaan kijken wat voor borden er te zien zijn en wat ze betekenen.

We zijn op zoek naar begeleiders die met een groepje op stap willen gaan om verkeersborden te zoeken. Ook gaan we foto’s maken van de borden die we nog niet kennen, zodat we hier later in de klas over verder kunnen praten.

Lijkt het u leuk om mee te helpen? U kunt uw naam invullen op het bord bij de klas.

Datum: dinsdag 19 april; Tijd: 13.30 – 14.15 uur

KONINGSSPELEN EN ONTBIJT OP SCHOOL

De groepen 5, 6, 7 en 8 hebben hun Koningsspelen vrijdag 22 april op verschillende locaties. Groep 5 gaat spelletjes doen bij Molenkoog, groep 6 naar het klimpark bij de Krim, groepen 7 en 8 in sporthal Ons Genoegen en tennisbanen van Deuce. Hierbij kunnen we niet zonder uw hulp! Op de informatieborden naast de klassen hangen daarom intekenlijsten  Omdat deze programma’s om 9 uur beginnen zal het ontbijt op school voor de groepen 5, 6, 7 en 8 van 8.00 uur tot 8.30 plaatsvinden! Daarna vertrekken de groepen naar de verschillende locaties. Het programma duurt tot 12.30. Dat betekent dat de groepen 5 t/m 8 wat later op school zullen terugkeren; tussen 12.45 en 13.00 uur is de verwachting. Daarna begint de welverdiende Meivakantie!

De groepen 1 t/m 4 worden op de normale tijd op school verwacht. Zij zullen allerlei activiteiten op de Jozefschool doen. Hun ontbijt begint half negen. Mocht u door de verschillende starttijden in de problemen komen, dan kunnen jongere kinderen ook om 8 uur gebracht worden. De leerkrachten van de groepen 1 t/m 4 willen dit wel graag van tevoren weten.

CITO TOETS GROEP 8

Op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 april wordt de jaarlijkse Cito-toets afgenomen voor de kinderen in groep 98. Naast een ondersteuning van het schooladvies dat we hebben gegeven is dit ook een moment om de gehele opbrengsten van de school in beeld te brengen. Niet alleen spannend voor de kinderen, maar ook voor ons!

We verzoeken iedereen om deze dagen extra rustig te zijn en de kinderen niet te storen.

De leerlingen van groep 8 krijgen vrijdag een uitgebreide informatiebrochure over de CITO-eindtoets 2016 mee naar huis. De moeite waard om even te lezen!

We wensen alle kinderen van groep 8 heel veel succes toe bij het maken van de toets!

PIONNEN VOOR HET MONOPOLY VAN TEXEL OP MAAT…

Juf Annie heeft de afgelopen tijd op de 3D-printer een aantal ontwerpen gemaakt om het Texelse Monopolyspel nog meer op maat te kunnen maken voor Texels gebruik… (een kaasje van Wezenspyck, de nieuwe boot van de Teso, het Hoornder kerkje, een Skuumkoppe, een zeehondje, een lammetje, een boetje en de Texelse vuurtoren)

Heeft u belangstelling, dan kunt u de voorbeelden bekijken op school en een bestelling plaatsen. Naast een kleine bijdrage voor het printen gaat een deel uiteraard naar het goede doel, Het Maartenshuis. Kosten voor de complete set zijn € 5,00.

En… uiteraard is voor de liefhebber altijd een pionnensetje op maat te maken. Probeer het zelf op www.tinkercad.nl of vraag juf Annie om hulp!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht