arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

07 april 2016

Weekbericht Jozefschool Texel                  nr. 30                                     7 april 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Donderdag 7 april                        Groep 3a & 3b naar Otto’s tweewielershop
  • Donderdag 7 april            Groep 7 schriftelijk verkeersexamen
  • Zaterdag 9 april                Open dag Artex

WELKOM OP SCHOOL

Op 5 april is Milan Smit 4 jaar geworden. Hij komt in groep 1-2A bij juf Cinthia. Van harte gefeliciteerd en veel plezier bij ons op school!

PBS REGEL VAN DE WEEK

De komende week staat het handvaardigheidslokaal en de trap op de planning. Ook hier gelden de Elf van jezelf natuurlijk, aangevuld met de regels: Ik houd het handvaardigheidslokaal netjes en opgeruimd, (Geldt niet voor kinderkamers trouwens…) Ook de regel Ik ruim na afloop mijn spullen netjes op en maak alles schoon is bestemd voor het handvaardigheidslokaal.Voor de trap geldt de regel: Ik loop rustig de trap op en af.

ZONDAG 10 APRIL: VORMSELVIERING JOHANNES DE DOPER

(Ingezonden bericht)

Namens Alissa Lamers, Sophie Snowden, Pien de Kuyper, Nikita Gerlag, Maria de Nijs en Ole-Pepijn van ’t Noordende  willen wij u  allemaal graag uitnodigen voor de Vormselviering. Tijdens deze bijzondere viering ontvangen deze kinderen van hulpbisschop Hendriks het H. Vormsel.

De viering is aanstaande zondag 10 april in de kerk van Den Burg om 10.00 uur.

Het thema is “VOLG MIJ”.    KOMT U OOK????? U bent van harte welkom!

BEZOEK AAN DE ST JANSCHOOL TE BREEZAND

Vorige week vrijdag hebben juf Annie en meester Andre, samen met Douwe Komdeur uit groep 8 en Sil van Nijkerk uit groep 5 een bezoekje gebracht aan de St. Janschool te Breezand, een school die ook onder Sarkon valt. We gingen daar assisteren bij het installeren en in gebruik nemen van de 3D-printer. De school heeft dezelfde printer als wij gekocht en wilde graag onze tips en tops horen. Douwe en Sil hebben heel veel verteld over het gebruik van de printer bij ons op school, wat zeer gewaardeerd werd. Ook Annie kon de school goed op weg helpen met de installatie van de software en met handige printtips. Een geslaagd bezoekje dus!

Ook bij ons op school zijn de kinderen aan de slag met de printer. Tijdens weektaak of andere momenten kunnen de kinderen via www.tinkercad.com aan het werk om een eigen print te ontwerpen of een bestaand ontwerp aan te passen. Ook thuis kunnen de kinderen verder via deze site. Als alles goed gaat, hebben alle kinderen uit groep 5 tot en met 8 dit jaar een print gemaakt.

Ook u kunt iets ontwerpen en laten printen, een mailtje naar school is voldoende, dan helpen we u verder op weg.

GROEPSBELONGING GROEP 3A

Groep 3a heeft als groepsbeloning gekozen om allemaal iets mee te nemen om buiten mee te spelen. Vrijdag (morgen) 8 maart mogen alle leerlingen iets meenemen om buiten mee te spelen. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbveeld een fiets, step, skelter, bal, touw, tennisracket, hoepel etc.

Prima gedaan dus, kinderen van groep 3A! We wensen jullie veel plezier tijdens het buitenspelen!

VERKEERSEXAMEN GROEP 7

Vandaag, donderdag 7 april, heeft groep 7 het schriftelijk verkeersexamen gemaakt. De afgelopen weken is er veel geoefend, zowel op papier als met de laptops, zowel thuis als op school. Bijna alle kinderen zijn geslaagd! Het praktisch verkeersexamen (op een goede fiets door Den Burg) is op donderdag 26 mei. Hierover komt binnenkort meer informatie.

BEGELEIDING KONINGSSPELEN ONDERBOUW

Op vrijdag 22 april vieren wij Koningsdag op school. We starten deze dag met een ontbijt, zodat we daarna vol energie aan een spelletjescircuit kunnen beginnen! Hiervoor zoeken we nog ouders die ons kunnen helpen. We zoeken ouders die een groepje kinderen kunnen begeleiden en ouders die een spel willen begeleiden. U kunt zich opgeven op de borden bij de lokalen. Alvast bedankt!

De bovenbouw gaat na het ontbijt op een andere locatie verschillende spellen doen.

FIETSENSTALLING GEVERFD

Tijdens een zonovergoten vrijdagmiddag heeft juf Marise de lijnen bij de fietsenstalling op school weer van een verse witte laag voorzien. We zien dat heel veel ouders hun (bak)fietsen al prima parkeren, waardoor er ruimte is om te manoeuvreren. Wanneer er onvoldoende ruimte is, dan kunt u de fiets ook op het schoolplein parkeren. We zijn blij dat iedereen goed rekening houdt met elkaar!

OPHALEN VAN KINDEREN BUITEN DE SCHOOL

Bij het wegbrengen van de kinderen om 8.20 mag u als ouders / verzorgers de school in, samen met uw kinderen. U kunt even kijken op de borden naast de deur of in de schriftjes van uw kind. Wel willen we graag om 8.30 beginnen met de lessen, dus verzoeken we u om bij de tweede bel (8.27 uur) de klas te verlaten.

Na de lesdag komen de kinderen zelf naar buiten, waarbij de kleuters nog begeleid worden door hun leerkracht. We verzoeken u dan ook om buiten te wachten op het schoolplein bij het hek of bij de voordeur bij de Beatrixlaan. Bedankt voor uw medewerking!

HOUTSPONSORS GEZOCHT

Op 16 mei starten we in de groepen 3 tot en met 8 met de handvaardigheid activiteit ‘houtbewerking’. Hiervoor kunnen we hout gebruiken! Aan u het verzoek om ons daarbij te helpen.

Wilt u en kunt u ons sponsoren, dan zouden wij hier heel blij mee zijn!

Bij de leerkracht kunt u informeren wat voor hout dat moet zijn. Ook de leerkracht van een andere groep zou het misschien goed kunnen gebruiken. Meld u zich dan even bij Petronella, Manon of Astrid. Wij overleggen en regelen een opbergplek.

Alvast hartelijk dank voor de medewerking!

THEMA “FIETS EN VERKEER” IN GROEP 3 

In groep 3 leren we over fietsen en verkeer. We besteden in de komende week veel aandacht aan verkeersborden. We leren wat de vormen en kleuren van de verkeersborden betekenen. Hierna willen we graag in de buurt van school gaan kijken wat voor borden er te zien zijn en wat ze betekenen.

We zijn op zoek naar begeleiders die met een groepje op stap willen gaan om verkeersborden te zoeken. Ook gaan we foto’s maken van de borden die we nog niet kennen, zodat we hier later in de klas over verder kunnen praten.

Lijkt het u leuk om mee te helpen? U kunt uw naam invullen op het bord bij de klas.

Datum: dinsdag 19 april; Tijd: 13.30 – 14.15 uur

DANKBERICHT VAN HET LEJOFONDS

Het Lejofonds dankt de kinderen en de ouders van de Jozefschool hartelijk voor de opbrengst van de Vastenactie. Alle inspanningen hebben een bedrag opgeleverd van € 621,28 waarvoor het Lejofonds een flink aantal boeken kan aanschaffen voor de kinderen die in Oeganda naar school gaan.

De meeste kinderen in Oeganda zullen voor het eerst een boek in handen krijgen en moeten zelfs nog leren hoe bladzijden omgeslagen worden…. De Jozefschool heeft nu een beginnetje gemaakt met een nieuwe fase in hun schoolontwikkeling!

Van de uitreiking en het eerste gebruik van de boeken zal er een bericht met foto’s komen in het volgende reisverslag op de website van het Lejofonds. Te zien en te lezen op http://lejofonds.nl/

Op http://lejofonds.nl/10-jaar-lejofonds/ kunt u in de extra nieuwsbrief lezen hoe en waarom het Lejofonds opgericht was en hoe het na 10 jaar nog steeds verbonden is met de Jozefschool!

Nogmaals hartelijk dank,  Leo en Herma Annyas

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht