arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

29 maart 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr.28 24 maart 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Woensdag 30 maart         Presentaties
  • Vrijdag 1 april                  Presentaties
  • Vrijdag 1 april                  Groep 1/2A naar de lammetjes
  • Donderdag 7 april           Groep 7 schriftelijk verkeersexamen
  • Zaterdag 9 april                Open dag Artex

PASEN 2016

Pasen 2016 wordt overschaduwd door een aantal trieste gebeurtenissen. Begin deze week werden we opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Frans Hopman en Lissa Wiering, ten gevolge van een noodlottig ongeval in Sneek. Frans, bij velen bekend en geliefd, was oud-leerling van onze school en als zodanig ook betrokken bij het jubileumboekje van het 100-jarig bestaan van de jozefschool. Een betrokken, warme, belangstellende persoonlijkheid, waar je op kon rekenen en die altijd vol humor de mooiste verhalen kon vertellen.

Enkele dagen daarna wordt België opgeschrikt door bomaanslagen in de metro en op het vliegveld van Brussel. Een terroristische aanval, bedoeld om angst en verdeeldheid te zaaien in de Westerse wereld. Een aanslag op onschuldige burgers, met onvoorstelbaar veel verdriet tot gevolg. Het lijkt maar door te gaan, steeds vaker, steeds dichterbij, met ogenschijnlijk geen oplossing in het verschiet.

Vandaag hangt in heel Nederland de vlag halfstok uit solidariteit en medeleven met onze zuiderburen. Vandaag, tijdens onze paasviering met alle kinderen en leerkrachten op school, staken we de Paaskaars aan. Een klein lichtje, maar een belangrijk teken van hoop en geloof in het goede, om de dood en opstanding van Jezus te gedenken. Een lichtje waarmee we laten merken dat we alle mensen die ons zijn ontvallen niet vergeten, ze blijven bestaan in ons hoofd en in ons hart.

Pasen is een feest van hoop en geloof in een betere toekomst. Ook als mensen er niet meer zijn, blijven ze in onze gedachten en blijven ze ons inspireren. Dat geldt voor de familie en vrienden van Frans en Lissa, voor de familie en vrienden van de slachtoffers in België. We staan af en toe eens bij ze stil, halen herinneringen op en gaan gesterkt verder met ons eigen leven.

Hierin zijn we niet altijd in staat om de grote problemen in de wereld te veranderen. We zijn echter wel in staat om in onze eigen omgeving het goede te doen, met aandacht en respect voor onze medemens. Kijk maar eens rond: we zien ontelbare grote en kleine voorbeelden dat dit lukt, dat dit een positief effect heeft: op school, op het werk, in het gezin, in de vriendenkring. We houden het licht van de paaskaars brandend!

Ik wens u mede namens het gehele team een fijn paasweekend toe. Andre de Ruijter

PAASVIERING

De paasviering op de Jozefschool kreeg dit keer een andere invulling dan gebruikelijk. In een extra “journaaluitzending” onderzocht onze eigen reporter Marise de achtergronden bij de kruisiging en wederopstanding van Jezus. Zo kwamen Pilatus, Barabas, Jozef van Arinetea en andere betrokkenen in de uitzending om te vertellen hoe zij deze dagen hadden ervaren. Een groot compliment was er voor de kinderen, die ruim 40 minuten geboeid hebben geluisterd!

VASTENACTIE

Na afloop van de Paasviering maakte Marise het eindbedrag van de vastenactie bekend. En ook dit jaar is een prachtig bedrag opgehaald: € 621,28! Een mooie opbrengst, waarmee het Lejofonds een flink aantal boeken kan aanschaffen voor de kinderen die naar school gaan in Oeganda.

Aansluitend op de bekendmaking heeft juf Annie een foto gemaakt van alle kinderen en leerkrachten die op het schoolplein stonden opgesteld. Deze foto sturen we op naar Oeganda, zodat de kinderen daar kunnen zien wie hen ondersteunen. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de bijdragen aan de vastenactie!

PAASLUNCH

ok dit jaar organiseerde de Ouderraad de paaslunch op school. Tientallen broden, vele kuipjes boter, kaas, vleeswaren en andere lekkernijen kwamen op tafel. In een gezellige sfeer werd alles lekker opgegeten, waarna de kinderen ook nog verrast werden met een chocolade paasei die hoogstpersoonlijk door de paashaas werd gebracht. We willen de ouderraadsleden die dit weer zo voortreffelijk hebben geregeld dan ook bedanken voor hun hulp en organisatie!

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel die komende week in de belangstelling staat is Ik loop binnen rustig en ik praat binnen zachtjes. Eigen behoeft deze regel geen verdere toelichting, het handhaven en stimuleren van deze regel is belangrijk. Gelukkig kunnen we al zien dat heel veel kinderen zich hieraan houden!

BOERDERIJENTOCHT

Groep 1/2C heeft een mooie ochtend gehad woensdag: eerst zagen we de geboorte van twee lammetjes bij Opa Kees Bakker en daarna mochten we de koeien voeren en melk proeven bij Boer Hans van Exel!! Hartelijk bedankt iedereen die hieraan meegeholpen heeft!!

LAMMETJES KIJKEN

Groep 3b heeft woensdag 23 maart de lammetjes bezocht op de boerderij van Guus. We hebben lammetjes en geitjes en varkens gezien, geaaid en geknuffeld. Ook hadden we heel veel vragen gesteld aan de schapenboer, we hebben dus ook heel veel geleerd. De foto’s zijn te zien op de website en ook gaan we nog verhalen en tekeningen maken over de lammetjes. Tijdens de presentaties (volgende week vrijdag) zullen we een aantal verhalen voor gaan lezen. We willen niet alleen Guus en z’n ouders enorm bedanken voor de gastvrijheid, we bedanken ook de papa’s, mama’s en oma voor het rijden en begeleiden!

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht