arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

11 maart 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr.26 10 maart 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Do 17 maart                     Paasateliers groep 3 en 4
  • Di 22 maart                      Paasateliers kleutergroepen
  • Woensdag 16 maart         Jozeffeest
  • Vrijdag 18 maart             Groep 1/2B gaat pannenkoeken bakken in de verzorgingstehuizen.

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel voor week na de voorjaarsvakantie is Ik vraag eerst toestemming wanneer ik spullen van iemand anders wil gebruiken. We streven ernaar om materiaal goed samen te gebruiken en ook kinderen onderling willen soms spulletjes lenen. Geen probleem, zolang dat maar eerst gevraagd wordt en toestemming is gekregen. En mag het even niet? Dan respecteer ik dat en zoek ik een andere oplossing!

GEZONDHEIDSWEEK EN GEZONDHEIDSBEURS VOOR KINDEREN

Wat een feestje was het gisteren… De kinderen in groep 5 tot en met 8 hebben een bezoek gebracht aan de beurs, waarin z8ij met vele zaken rondom de hun gezondheid in aanraking kwamen. Ruim 23 stands waren op de beurs aanwezig, verdeeld over 4 pleinen: voeding, bewegen, je lijf en denken en doen. Er werd volop gedanst, geproefd, gefietst, gemasseerd, geyogaad (eigen spelling) en geluisterd naar de informatie van de deskundigen. Natuurlijk deed ook TV-kok Pierre Wind een duidelijke (en drukke) duit in het zakje.. Na afloop kregen de kinderen een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Maar ook op school zelf werd deze week veel aandacht besteed aan gezondheid. Werkboekjes, filmpjes., lessen, bezoeken aan het Gemini, Therapie Wolf, de ambulance op het plein… teveel om op te noemen!

Een groot compliment aan alle leerkrachten en ouders die deze week tot een succes hebben gemaakt! En voor de liefhebbers: in de supermarkten kunt u de komende weken nog wat nagenieten van deze gezonde week, er hangen verschillende posters die de kinderen hebben gemaakt!

Natuurlijk hopen we dat het niet alleen bij deze week blijft: het gaat erom om nu alles goed in praktijk te brengen. Gezonde voeding, veel bewegen is iets dat enorm belangrijk is op deze leeftijd. Juist nu leren kinderen hoe ze gezond kunnen worden en blijven en daarbij is uw hulp als opvoeder hard nodig. Duidelijk zijn in wat mag en niet mag en niet toegeven aan de vele (zoete) verleidingen is een belangrijk eerste stap. We wensen u en uw kinderen dan ook veel succes toe!

JUFFENVERJAARDAG GROEP 3

De juffen van groep 3 hebben een ontzettend leuk piraten verjaardagsfeestje gevierd voor de vakantie. We willen alle kinderen en ouders bedanken voor de gezellige dag en voor de leuke, mooie, lieve attenties. Op de website zijn al veel foto’s van deze geslaagde dag te zien.

VERKEERSEXAMEN GROEP 7

Op donderdag 7 april gaat groep 7 meedoen aan het ‘schriftelijk’ landelijk verkeersexamen. Elke week tijdens de verkeersles wordt er aandacht besteed aan borden, verkeersregels en verkeerssituaties. Wij oefenen nu ook digitaal voor dit examen. Om de kinderen hiervoor nog beter voor te bereiden krijgen zij binnenkort regelmatig ‘huiswerk’ mee. Met uw kind kunt u ook samen oefenen. Zowel digitaal als in de praktijk ‘op de weg’. Op donderdag 26 mei doet groep 7 mee met het praktisch landelijk verkeersexamen. Hiervoor is een goede fiets natuurlijk een vereiste! Informatie over het praktisch examen volgt nog. Op de site van Veilig Verkeer Nederland, examen.vvn.nl,  kunt examens oefenen en een verkeersquiz spelen. Ook via een tablet met de

VVN Verkeersexamenapp kunnen kinderen thuis spelenderwijs aan de slag.

INSCHRIJVEN NIEUWE LEERRLINGEN

Volgende week heeft de directie een formatiegesprek bij Stichting Sarkon. Hier wordt gekeken naar het aantal leerlingen dat de school heeft in het komende schooljaar en hoeveel personeel er ingezet dient te worden. Het is een eerste gesprek, waarbij we later de concrete invulling zullen gaan maken wie er in welke groep gaat komen.

Om een goed overzicht te krijgen van het aantal leerlingen, is het noodzakelijk dat we weten wie er gaat komen. Voor Stichting Sarkon is het daadwerkelijk aantal ingeschreven leerlingen dan leidend. Vandaar dat we u vragen om zo spoedig mogelijk uw zoon of dochter in te schrijven.

Een aantal ouders ontvangt vandaag een envelop met inschrijfformulieren van een broertje of zusje. Mocht u daarnaast nog andere ouders kennen die belangstelling hebben voor de school of hun kind bij on willen inschrijven, dan kunt u dat doorgeven. Alvast bedankt voor uw medewerking!

JOZEFFEEST 2016 (herhaling)

Woensdag 16 maart vieren we met de hele school het Jozeffeest. Dit is de naamdag van Jozef. Vandaar dat we ieder jaar dit feest vieren. Dit houdt in dat de kinderen in gemixte groepjes, onder begeleiding van een leerling uit groep 7 of 8, leuke activiteiten gaan doen in verschillende lokalen en op het plein. De school zorgt deze dag voor een koekje en wat drinken, dit hoeven de kinderen dus niet mee te nemen. Wanneer uw kind een allergie heeft is het wél verstandig iets mee te geven wat hij/zij mag hebben. Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind. We gaan er een gezellige dag van maken met z’n allen!

NATIONALE PANNENKOEK BAK DAG

Groep 1/2B gaat vrijdag 18 maart onder begeleiding van ouders in kleine groepjes pannenkoeken bakken in de Gollard en het verpleeghuis. De kinderen hoeven die dag geen eten en drinken mee te nemen. We zijn gewoon om 12.15 uur weer terug.

VASTENACTIE 2016

Dit jaar kunnen de kinderen tijdens de vastenactie weer sparen voor het Lejofonds. We sparen voor schoolboeken voor de Kisimbizi primary school in Oeganda. De bedoeling is dat de kinderen thuis of bij bijv. familie klusjes doen in ruil voor geld. In iedere klas staat een spaarpot waarin het geld wordt verzameld. Bij de deur tegenover de lerarenkamer hangt een poster waarop iedereen kan zien hoeveel geld er al is gespaard. Wij wensen iedereen veel succes en hopen op een mooi bedrag dat wij kunnen overmaken naar het Lejofonds. De opbrengst zal bekend worden gemaakt tijdens de paasviering op donderdag 24 maart.

De stand tpot nu toe is € 258,26!! Een prachtig bedrag, dat echter nog wel wat hoger mag… Gaat u nog aan de slag met uw kroost???? Veel succes gewenst!

FAMILIEVIERING ZONDAG 13 MAART: THEMA: DE WEG VAN DE BARMHARTIGHEID

(Ingezonden bericht)

Op zondag 13 maart om 11 uur in de kerk van Den Burg is er een speciale viering die in het teken van de Barmhartigheid staat. De viering is onderdeel van het Vormselweekend en bedoeld voor alle belangstellenden van jong en oud. De 6 vormelingen hebben een speciaal aandeel in deze viering.

Ook Mariëtte Berbée, de drijvende kracht achter “Een Betere Start” zal tijdens de viering ons meer komen vertellen over haar stichting, waarvoor tijdens de vastenactie weer zal worden gecollecteerd in de hele regio, dus ook in onze parochie op Texel. Haar inzet kan voor ons allemaal zeer inspirerend werken om de werken van barmhartigheid in woord en daad uit te voeren.

Wij hopen dat vele van u bij deze viering aanwezig zullen zijn.Na de viering is er koffie drinken achter in de kerk.

PALMPAASSTOKKEN MAKEN VOOR ALLE KINDEREN IN DE PAROCHIE

(Ingezonden bericht)

We willen alle kinderen in de parochie uitnodigen, het maakt niet uit hoe oud je bent, of je bij de Ontdekkertjes bent of niet, om samen een Palmpasenstok te gaan maken op zaterdagmiddag 19 maart om 14.00 u in de pastorie.

Met Palmzondag op 20 maart in de viering van 11.00 uur in Den Burg mogen alle kinderen dan in processie meelopen met pastoor Granneman, en ontvangen zij het palmtakje voor op de Palmpasenstok.

KOM JIJ OOK????

Geef het wel even aan ons door voor 16 maart via de mail, of door te bellen naar de parochie. Zodat wij genoeg spullen kunnen inkopen. En je een brief sturen met wat je zelf mee moet nemen.

Mailen naar      secretariaat@rk-parochietexel.nl of bellen naar       0222322161

 

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht