arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

11 maart 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr.25 25 februari 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

·         Vrijdag 26 februari                      Juffenverjaardag groep 3a en groep 3b

·         Vrijdag 26 februari                      Speelgoedochtend groepen 1-2

·         Maandag 29-2 t/m vrijdag 4-3     Voorjaarsvakantie

·         Maandag 7 en dinsdag 8 maart   Inschrijven OSG, tussen 19.00 en 20.00 uur

·         Di 15 en 22 maart                        Paasateliers kleutergroepen

·         Woensdag 16 maart                     Jozeffeest

WELKOM OP SCHOOL

Deze week is Keesje Keijser 4 jaar geworden. Ze komt in groep 1/2c. We wensen Keesje een fijne tijd bij ons op school.

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel voor week na de voorjaarsvakantie is Ik houd mijn handen en voeten bij mezelf. Kern van deze regel is dat kinderen conflicten oplossen door te praten en hun handen en voeten dus bij zichzelf te houden. Deze regel past ook binnen ons anti-pest protocol.

GEZONDHEIDSWEEK EN GEZONDHEIDSBEURS VOOR KINDEREN

In de week van 7 tot en met 11 maart vindt op Texel de eerste Gezondheidsweek voor kinderen plaats. Kinderen doen deze week allerlei activiteiten rondom de thema’s voeding, je lichaam, bewegen en gezond gedrag.  Voor de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 is een speciale posterwedstrijd georganiseerd. Kinderen maken een poster waarin zij gezond gedrag of gezonde voeding promoten. Een aantal van de mooiste posters die de kinderen maken worden opgehangen in de supermarkten van Texel.

Daarnaast wordt  voor de kinderen van groep 5 tot en met 8  op donderdag 10 maart een speciale Gezondheidsbeurs voor kinderen georganiseerd met als thema Hoera het is vandaag!

Veelal Texelse bedrijven en instellingen bieden een activiteit aan, waaruit de kinderen zelf kunnen kiezen. De beurs wordt geopend door de bekende tv-kok Pierre Wind, die ook een activiteit op de beurs zal verrichten. Voor de beurs is een speciaal werkboekje samengesteld, waaruit de kinderen kunnen werken. Na afloop van de beurs ontvangen de kinderen een zogenaamde goodiebag, met veel informatie over de beurs. Een aanrader om samen met uw kind goed te bekijken en de inhoud verder te bespreken! Onze kinderen worden op de beurs verwacht tussen 11.00 uur en 12.30. Samen met de leerkracht en een eventuele begeleider lopen de kinderen naar de sporthal, waarna ze na afloop van de beurs op school gaan lunchen.

We hopen dat het voor de kinderen een prachtige week gaat worden!

De organisatie is nog op zoek naar enkele vrijwilligers die zowel voorafgaand als tijdens de beurs willen assisteren. Heeft u tijd en belangstelling om de beurs tot een succes te maken, dan kunt u zich opgeven bij Marja van Etten via metten@ggdhollandsnoorden.nl. Alvast bedankt voor uw medewerking!

JOZEFFEEST 2016


Woensdag 16 maart vieren we met de hele school het Jozeffeest. Dit is de naamdag van Jozef. Vandaar dat we ieder jaar dit feest vieren. Dit houdt in dat de kinderen in gemixte groepjes, onder begeleiding van een leerling uit groep 7 of 8, leuke activiteiten gaan doen in verschillende lokalen en op het plein. De school zorgt deze dag voor een koekje en wat drinken, dit hoeven de kinderen dus niet mee te nemen. Wanneer uw kind een allergie heeft is het wél verstandig iets mee te geven wat hij/zij mag hebben. Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind. We gaan er een gezellige dag van maken met z’n allen!

VASTENACTIE 2016

(Ingezonden bericht)

Geweldig dat de Jozefschool zich opnieuw wil inzetten, via de Vastenactie, voor het Lejofonds. Vooral voor dit jaar ervaren we dit als bijzonder. Het Lejofonds dankt het bestaan aan de Jozefschool . Tijdens de Vastenactie bestaat het Lejofonds 10 jaar!

De Kisimbizi primary school is een plattelandsschool. De school staat in een gebied waar men niet beschikt over elektriciteit of stromend water. Veel mensen leven er onder het bestaansminimum.

De school beschikt niet over leerboeken. Er zijn vier hoofdvakken waarvoor boeken nodig zijn: Engels, rekenen/wiskunde, science (techniek), social studies (maatschappijleer). Wanneer de school over boeken beschikt kan het onderwijs niet alleen opgekrikt worden naar een hoger niveau, het kan ook aantrekkelijker gemaakt worden voor de leerlingen.

Groeten,

Leo & Herma Annyas

Dit jaar kunnen de kinderen tijdens de vastenactie weer sparen voor het Lejofonds. We sparen dus voor schoolboeken voor de Kisimbizi primary school in Oeganda. De bedoeling is dat de kinderen thuis of bij bijv. familie klusjes doen in ruil voor geld. In iedere klas staat een spaarpot waarin het geld wordt verzameld. Bij de deur tegenover de lerarenkamer hangt een poster waarop iedereen kan zien hoeveel geld er al is gespaard. Wij wensen iedereen veel succes en hopen op een mooi bedrag dat wij kunnen overmaken naar het Lejofonds.

De opbrengst zal bekend worden gemaakt tijdens de paasviering op donderdag 24 maart.

GEZOCHT: STROKEN STOF

Groep 7 is op zoek naar vrolijke stofjes. We zoeken het liefst brede stroken. Wie kan ons helpen?

U kunt uw stof inleveren op maandag na de vakantie bij groep 7. Alvast bedankt!

SPORTINSTUIF VOORJAARSVAKANTIE

Sportservice Texel organiseert in de voorjaarsvakantie een tweetal sportactiviteiten.

Op maandag 29 februari tussen 13.00-15.30 kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar binnenlopen in Sporthal Ons Genoegen, waar ze aan verschillende sporten mee kunnen doen.

Op donderdag 3 maart is er tussen 13.30 en 15.30 een sportinstuif voor opa’s, oma’s en kleinkinderen vanaf 3 jaar. Lekker samen sporten is het devies!

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

FIJNE VAKANTIE!

Op vrijdag 26 februari begint om 12.15 de voorjaarsvakantie. We wensen iedereen een fijne week toe en voor de wintersporters een veilige reis en veel sneeuw gewenst (met name op de pistes…!)

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht