arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

18 februari 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr.23 11 februari 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Vrijdag 19 februari                      Juffenverjaardag groep 1/2A, 1/2B en 1/2C
  • Di 23 februari                              Voorbereiding Paasateliers groepen 1/2 hulpouders 14.30u.
  • Wo 24 en do 25 februari              Creatieve kunst te bezichtigen in de Jozefschool
  • Vrijdag 26 februari                      Juffenverjaardag groep 3a en groep 3b
  • Vrijdag 26 februari                      Speelgoedochtend groepen 1-2
  • Maandag 29-2 t/m vrijdag 4-3     Voorjaarsvakantie
  • Maandag 7 en dinsdag 8 maart   Inschrijven OSG, tussen 19.00 en 20.00 uur
  • Wo 15 en 22 maart                      Paasateliers kleutergroepen

WELKOM OP SCHOOL

In groep 1/2B komen deze periode 5 kinderen erbij. We willen welkom heten: Jayson Kager, Jimmy Hensen, Pepijn Montsma, Jordi Bomas en Sylvan Stolk. We wensen de kinderen en hun ouders veel plezier op de Jozefschool!

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel Ik gebruik materiaal waarvoor het bedoeld is staat de komende week centraal in de school. Niet alleen voor de klussers onder ons van belang, maar zeker ook voor potloden en pennen, spelmateriaal en andere schoolspullen voor de kinderen. In principe is het bij ons op school geen probleem als er iets stuk gaat: direct even melden en we lossen het op. Wanneer kinderen opzettelijk iets tsuyk maken, dan volgt er altijd een gesprekje met de kinderen en zoeken we naar een oplossing.

BEZOEK AAN DE BAKKERIJ

Afgelopen vrijdag mocht groep 1/2c naar bakkerij Timmer. We zijn met de auto naar Oudeschild gegaan en kregen allemaal een schort voor. Na een rondleiding door de bakkerij, hebben we zelf koekjes gebakken en die in een mooi doosje mee naar huis genomen! Bedankt Marco Kossen van Bakkerij Timmer voor deze leuke ochtend!

SPEELGOEDMORGEN

De kleuters mogen 26 februari iets kleins voor binnen en buiten meenemen om te spelen. Het moet iets zijn wat niet snel stuk kan gaan.

VAKANTIE KIDSCLUB

(Ingezonden mededeling)

Ook dit jaar is er weer de Vakantiekidsclub voor kinderen in de leeftijd van groep 1-8. Op maandag 29 februari, dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart van 9.30-12.00 uur in de Basisschool de Fontein gaan we 3 ochtenden zingen, toneel kijken,knutselen, luisteren en spelen rondom verhalen uit de Bijbel. Je bent van harte welkom! De school is open vanaf 9.15 uur en de toegang is gratis. De Vakantiekidsclub wordt georganiseerd door de Baptistengemeente Texel. info: Sandra de Vries, tel.: 315195

TECHNOBIEL OP DE GROENEPLAATS

(Ingezonden mededeling)

Op uitnodiging van de bibliotheek – in het kader van informatievoorziening voor de jeugd – komt op 2 maart de Technobiel naar Texel. Deze reusachtige uitschuifbare trailer is te groot voor de Drijverstraat en staat daarom op de Groeneplaats in Den Burg. Van 10.00 tot 16.00 uur is de jeugd tussen 8 en 14 jaar welkom een kijkje te komen nemen.

Al in het basisonderwijs worden kinderen bewust gemaakt van de mogelijkheden die verschillende beroepen hen bieden.

Belangrijk is dat een beroep aansluit bij de mogelijkheden maar ook de interesse van de jeugd. Om te ontdekken wat de wereld van beroepen in de installatietechniek inhouden en of deze passen bij hun beeld van hun toekomst heeft het opleidingsfonds voor de technische installatiebranche, OTIB, de opdracht gegeven een trailer in te richten voor de voorlichting over de werelden van de installatietechniek aan basisscholen en onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Niet de beroepen, maar de werelden waarin deze beroepen voorkomen worden aan de jongens en meisjes in interactieve opstellingen aangeboden. De kreet “Techniek is overal” wordt praktisch zichtbaar gemaakt aan de kinderen.

Na een bezoek aan de trailer zullen de bezoekers zich bewust zijn, dat er op verschillende niveaus en verschillende beroepen mogelijkheden zijn in de techniek. Kinderen die geen affiniteit met de techniek hebben zullen zich na een bezoek aan de trailer realiseren dat de wereld niet zonder technische beroepen kan.

De Technobiel is een soort mobiel NEMO met voor iedereen een of meerdere belevingen van techniek.

Enkele onderwerpen die in de trailer beleefd kunnen worden zijn:

•Vliegen op zonne-energie

•3D printen

•Repareren met AR technologie

•Programmeren van technische installaties

•Domotica en zorg

De presentaties in de trailer worden verzorgd door een speciaal daarvoor opgeleide projectbegeleider.

Open school, iedereen is welkom!

OPEN SCHOOL OSG

(Ingezonden mededeling)

Het personeel van OSG De Hogeberg is weer verheugd om onze Open school aan te kondigen. Op 23 februari a.s. van 18.00 uur tot 20.00 uur is er weer gelegenheid voor de ouders van de groepen 7 en 8 van de basisscholen om de school van binnen te bekijken. Ook is er gelegenheid om in de klassen te kijken, collega’s te spreken en mee te denken over de issues waar de school voor staat. U bent van harte welkom, ook als u geen kinderen in de groepen 7 en 8 heeft, maar omdat u zich bijvoorbeeld betrokken voelt bij de school of interesse heeft in onze werkwijze.

Hartelijke groeten, Marcella Engbrenghof, rector OSG De Hogeberg.

 

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht