arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

28 januari 2016

Weekbericht Jozefschool Texel                    nr.21              28 januari 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Woensdag 3 februari                   Presentaties groepen 4, 5, 6, 7, 8
  • Vrijdag 5 februari                        Presentaties groepen 1/2a, 1/2b, 1/2c, 3a, 3b
  • Maandag 8 februari                     Rapportgesprekken
  • Donderdag 11 februari                Rapportgesprekken
  • Vrijdag 26 februari                      Juffenverjaardag groep 3a en groep 3b
  • Maandag 29-2 t/m vrijdag 4-3     Voorjaarsvakantie
  • Maandag 7 en dinsdag 8 maart   Inschrijven OSG, tussen 19.00 en 20.00 uur

WELKOM

Floor Huizinga werd deze week 4 jaar en mag nu elke dag naar groep 1/2C bij juf Janneke en juf Tineke. Floor, we wensen je heel veel plezier bij ons op school!!

RAPPORTGESPREKKEN (herhaling)

Op donderdag 4 februari ontvangt uw kind het eerste rapport. Op maandag 8 en donderdag 11 februari vinden de rapportgesprekken plaats. De indeling voor deze gesprekken is inmiddels gereed en aan u uitgedeeld. Deze is tevens beschikbaar bij de leerkracht van uw kind(eren). Onderling ruilen is uiteraard toegestaan, geeft u dit dan wel door aan de leerkracht? We kijken dan even mee of de planning niet spaak gaat lopen. Alvast bedankt!

ONDERWIJSCAFE 3 FEBRUARI 2016 (herhaling)

Op woensdagochtend 3 februari organiseren we (aansluitend op de presentaties) om 9.00 uur een onderwijs café voor nieuwe ouders, alsmede voor ouders die met ons in gesprek willen gaan over het beleid van de school. We horen graag van u hoe u de school waardeert, hoe de eerste weken zijn bevallen van uw kind, wat we goed doen, maar zeker ook wat we volgens u nog kunnen verbeteren. Ook kunt u bepaalde onderwerpen aan de orde stellen en hier met andere ouders over spreken. Naast de directie zijn ook enkele leden van de ouderraad en de medezeggenschapsraad aanwezig. U bent van harte welkom!

PBS REGEL VAN DE WEEK

In de komende week staat de regel Ik volg de aanwijzingen van alle leerkrachten op centraal.

Op de Jozefschool gaan we structureel met kinderen in gesprek over de regels en afspraken, waardoor kinderen weten waarom ze zich aan een bepaalde afspraak moeten houden. Regels en afspraken gelden voor ons allemaal, niet alleen op school, maar ook daarbuiten.

Soms gebeurt het dat een kind zich niet aan een regel of afspraak houdt. Soms omdat een kind het niet wil, het niet eens is met een regel, zich gefrustreerd of boos voelt of door een andere reden. I n die gevallen hebben we als Jozefschool een duidelijke regel: wat er ook is, de leerkracht (lees ook: ouder, overblijfhulp, onderwijsondersteuner) is degene die uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt, in het belang van het kind en van de gehele groep.

Het mag duidelijk zijn dat als het onverhoopt mis mag gaan, we altijd met het kind (en vaak ook met de ouders) in gesprek gaan om het gedrag van het kind en zijn of haar reactie te bespreken.

NATIONALE VOORLEESDAGEN

Deze week zijn de nationale voorleesdagen van start gegaan. De meesters en juffen gaan in deze periode meerdere keren voorlezen in een andere groep. Daarnaast staat in de kleutergroepen het prentenboek: ‘We hebben er een geitje bij’ centraal. Bij de hoofdingang (naast de keuken) kunt u het boekje bekijken. Ook in de bibliotheek en de boekwinkel is er extra veel aandacht voor dit boek en wordt er van alles georganiseerd. We wensen u veel voorleesplezier!

GRIEP…

Tot op heden zijn we als schoolteam redelijk gespaard gebleven voor het griepvirus dat op Texel rond waart… Ondanks wat lichte verhoging, wat hoofdpijn en gesnotter hier en daar, bleven de leerkrachten op hun post, mede geholpen door wat aspirientjes en paracetamol.

Afgelopen donderdag en vrijdag ging helaas 1 leerkracht toch voor de bijl… Het is fijn om te zien dat de leerkrachten met elkaar zonder aarzeling naar oplossingen zoeken om de kinderen te begeleiden, zelfs als er geen invallers beschikbaar zijn. Wisselen van klas, het samenvoegen van twee groepen, het komt weer voor elkaar.. Een groot compliment voor het team is op z’n plaats!

We hopen uiteraard dat we tijdi vervangers kunnen vinden als leerkrachten onverhoopt uitvallen. We hopen op uw begrip voor het feit dat de dag dan niet altijd loopt zoals gepland…

HET KLOKHUIS OVER KRABBEN

U kijkt toch zeker ook elke dag met uw kinderen het Klokhuis op NPO 3? Eén van de beste jeugdprogramma’s die er zijn: informatief, zeer goed voor de woordenschatontwikkeling, vol humor…. Een programma van een zeer hoge kwaliteit dat we zeer bij u aanbevelen.

Het was dan ook een leuke verrassing dat we op donderdag 28 januari ons eigen Texel in beeld kregen. Quinten van Katwijk, een van de vaders van onze school, ging met Dolores het wad op om op zoek te gaan naar krabben. Ook werd een bezoekje gebracht aan Ecomare. En het moet gezegd: ook deze aflevering was weer zeer de moeite waard, mede door de prachtige beelden en de heldere uitleg van Quinten en Dolores. Heeft u deze uitzending gemist, dan is een bezoekje aan “Uitzending gemist” eigenlijk een must…

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht