arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

14 januari 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr.19 14 januari 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

 • Maandag 18 januari                     Groep 3b naar Ecomare
 • Dinsdag 19 januari                       Groep 3a naar Ecomare
 • Maandag 25 januari                     Voorlichtingsavond groep 8 advisering VO op de Jozefschool
 • Woensdag 27 jan – 6 feb             Nationale voorleesdagen
 • Donderdag 4 februari                  Het eerste rapport wordt uitgereikt aan de kinderen
 • Maandag 8 februari                     Rapportgesprekken,
 • Donderdag 11 februari                Rapportgesprekken
 • Maandag 29-2 t/m vrijdag 4-3     Voorjaarsvakantie

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel die deze week centraal staat is “Ik noem iedereen bij zijn eigen voornaam”. Ook deze regel heeft een verband met ons pest preventie protocol. Bijnamen kunnen grappig en toepasselijk zijn, tenzij dit een negatieve lading krijgt. We leren de kinderen om iedereen bij zijn of haar eigen voornaam te noemen, zodat het kind zich gezien voelt en veilig voelt.

UITSTEL OUDERHULP GEVRAAGD (herhaling)

Maandag 18 januari zouden we het oude schoolmeubilair van zolder naar de inzamelingsactie voor Moldavië brengen. Deze datum is verzet naar maandag 25 januari. Wie kan ons deze middag om 14.30 uur (of eerder) helpen de spullen verhuizen?

We zijn op zoek naar ouders met auto en aanhanger of busje. We schatten in dat het een uurtje werk is, vele handen maken licht werk! U kunt zich aanmelden bij juf Marga, zij coördineert deze actie.

PARKEREN OP DE LIJNBAAN

Het is fijn om te merken dat we als ouders en kinderen ons goed houden aan de afspraken rondom het parkeren en fietsen rond de school. We houden goed rekening met elkaar en parkeren fietsen en auto’s over het algemeen op de juiste plek. Om de puntjes op de i te zetten en om de overlast voor de buren te beperken, vragen we u nog aandacht voor het volgende:

 • Op de “kiss and ride” plek voor de auto’s verzoeken we u zo ver mogelijk naar voren te rijden, zodat ook andere auto’s op deze plek kunnen stoppen en de kinderen kunnen in- en uitladen.
 • Parkeren buiten de vakken is niet toegestaan, hier wordt op gecontroleerd en op beboet!
 • Parkeren bij de uitritten van onze buren is uiteraard niet toegestaan, houd de uitritten dan ook vrij. Weest u ook voorzichtig bij het in- en uitparkeren op de Lijnbaan, enkele auto’s van de buren hebben helaas al wat schade opgelopen. Het spreekt voor zich dat als u per ongeluk schade veroorzaakt, dat u dit even aangeeft bij de buren of meldt op school.

Alvast bedankt voor uw medewerking, voor vragen of suggesties kunt u uiteraard altijd contact opnemen met de directie.

OPEN DAGEN VO

Aan het einde van dit schooljaar vertrekken onze leerlingen van groep 8 naar het voortgezet onderwijs (VO). De meeste leerlingen gaan dan naar O.S.G. de Hogeberg in Den Burg. Op 11 januari jl. was hier een voorlichtingsavond voor de ouders.

De Pijler, een school voor VO in de praktijk in Den Helder, heeft haar voorlichtingsavond op donderdag 21 januari. (Meer info: 0223-613536 of www.de.pijler.nl )

Het Murmellius Gymnasium, een school voor VWO te Alkmaar, heeft een “snuffelmiddag” op 10 februari. (Meer info: 072-5272072 of www.murmelius.nl )

U kunt voor meer informatie natuurlijk ook terecht bij meester Remco in groep 8.

Op maandagavond 25 januari is voor alle ouders van groep 8 een bijeenkomst op school over onze adviesprocedure. We starten om 19.30 en zijn een uurtje later klaar.

AFSCHEID MATHIEU VULTO

(Ingezonden bericht)

Beste ouders, Met trots kan ik zeggen dat ik naast mijn baan als opleidingsdocent muziek op de Marnixacademie in Utrecht, ook mag gaan lesgeven op het Bartimeus (blindeninstituut) in Zeist. Dat betekent dat ik met weemoed het stokje als vakleerkracht muziek op Texel zal doorgeven aan een nieuwe, vaardige schoolmusicus. Ik heb met ontzettend veel plezier en enthousiasme muzieklessen verzorgd aan (bijna) alle klassen in het basisonderwijs op Texel. Wat is het fantastisch dat de gemeente structureel gelden beschikbaar stelt aan Artex om goed muziekonderwijs op Texel te waarborgen!! We lopen daarin landelijk voorop. Uit steeds meer onderzoek blijkt hoe ontzettend belangrijk muziek maken is voor de ontwikkeling van de hersenen en hoe muziek een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van taalgevoel, rekenen, empathische vermogens en motorische vaardigheden. Als muziekdocent hoop ik dat dit nog lang zo mag blijven! Mathieu Vulto

GYM INSTUIF!

(Ingezonden bericht)

Op zaterdag 16 januari organiseert de Gymnastiek vereniging Texel een instuif voor iedereen die kennis wil maken met gymnastiek. Deelname is gratis en opgave is niet nodig. De gyminstuif wordt gehouden in de Beatrixzaal.

 • Peuters en kinderen tot en met groep 3: van 14.00 tot 15.00 uur
 • Kinderen van groep 4 tot en met groep 8: van 15.45 tot 17.00 uur
‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht