Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

18 januari 2019

Weekbericht Jozefschool Texel nr. 18

Categorie: Weekbericht

Datum                                                       Activiteit

Maandag 28 januari                               Informatieavond schooladvies groep 8 (19.00 uur)

Donderdag 7 februari                             1e rapport mee

11 t/m 15 februari                                    rapportgesprekken

Woensdag 13 februari                            Juffenverjaardag groepen 1-2

Vrijdag 15 februari                                  Speelgoeddag groepen 1-2

Zaterdag 16 t/m zondag 24 febr.         Voorjaarsvakantie

Vrijdag 22 maart                                     Groep 1-2A doet mee met de Nationale Pannenkoekdag

Maandag 1 april en dinsdag 2 april     schoolfotograaf

                  

 

MR verkiezing

We hebben een nieuw ouderlid in de mr: Caroline Klein Woolthuis! Vanaf nu zal Caroline deelnemen in de mr en is zij aanwezig bij de vergaderingen. We willen Vincent en Caroline bedanken voor het kandidaatstellen. Mochten we in de toekomst weer een ouderlid zoeken dan doen we weer een oproep in het weekbericht. We wensen Caroline een fijne tijd bij de mr!

Regel van de week

De komende week besteden we in de klassen aandacht aan het lopen op de trappen en het gebruik van het handvaardigheidslokaal.

De kleuters gaan naar Ecomare

In de eerste helft van februari gaan de kleutergroepen om beurten naar Ecomare. Daar verzorgt Els Wennekendonk een poppenkastvoorstelling en gaan de kinderen in kleine groepjes o.l.v. een volwassene met een soort speurtochtje door het museum. Daarna mogen we nog even kijken bij het voeren van de zeehonden.

dinsdag 5 februari groep 1/2C met juf Janneke

woensdag 6 februari groep 1/2A met juf Cinthia

dinsdag 12 februari groep 1/2B met juf Mariska

We vertrekken telkens om plm. 9.45 uur van school en zullen rond 12 uur weer terug zijn. Zin om mee te gaan?? Wij vragen ouders die mee willen om te rijden en te begeleiden om zich op te geven op het mededelingenbord bij de klas.

Nationale Pannenkoekdag

Op vrijdag 22 maart doet groep 1-2A mee met de Nationale Pannenkoekdag! De dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt.

De kinderen gaan pannenkoeken bakken voor de ouderen in de Gollards en het Verpleeghuis. We vertrekken rond 10.15uur. We zullen om 12.30 weer terug op school zijn.

We kunnen veel hulp gebruiken! Welke ouder, opa of oma vindt het leuk om te begeleiden en pannenkoeken te bakken? U kunt zich inschrijven op het mededelingenbord bij de klas.

Informatie-avond schooladvies VO groep 8

Op maandag 28 januari 2019 om 19.00 is er een algemene informatie-avond over de procedure rondom de schooladviezen VO in het lokaal van groep 8. De individuele gesprekken over de schoolverwijzing van uw kind vinden in de eerste twee weken van februari plaats. Meer informatie daarover volgt nog. Meester Remco.

Poppentheatervoorstelling ‘de schat van de pelgrim’

Zondag 27 januari 2019 wordt om 12.30 uur (na de viering van 11.00 uur) een poppenspel voor kinderen gespeeld Het verhaal speelt zich af rond het leven van Franciscus van Assisi in onze moderne tijd. In dit poppenspel zijn er kleurrijke ontmoetingen tussen mensen met uiteenlopende karakters en

Wanneer: zondag 27 januari 2019 van 12.30 / 13.45 uur Waar: parochiezaal Petrus & Pauluskerk

Na de viering is er een broodje en wat drinken voor de kinderen, koffie/thee voor de ouders die blijven. Kinderen kunnen ook gebracht en rond 13.45 uur weer opgehaald worden.

Natuurbeleving voor kinderen, IVN StrunerKids

Dit jaar gaat de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen organiseren onder de naam IVN StrunerKids. De ene keer organiseren we een lezing, de andere keer een excursie, soms steken we de handen uit de mouwen en helpen we de boswachter met beheer en onderhoud, soms is het alleen voor de bovenbouw, soms gaan we iets bouwen voor dieren, soms is het samen met de ouders/verzorgers en de andere keer niet.

Woensdag 30 januari geeft dr. Mardik Leopold een lezing over het onderzoek ‘Wat eet een dolfijn?’. Vorig jaar is dit onderzoek genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018. In de Noordzee leven witsnuitdolfijnen en die eten vis. Maar welke vissoorten en hoeveel? Toen een witsnuitdolfijn dood werd gevonden op het strand konden onderzoekers in zijn maag kijken. Ze zagen graten en verteerd vissenvlees. Door de maaginhoud te zeven kwam er een hele berg kleine steentjes tevoorschijn. Vreemd, want dolfijnen eten geen steentjes.

De lezing wordt gegeven in de Bibliotheek in Den Burg, Drijverstraat 7. Het begint om 15.00 uur en het duurt ongeveer een uur. Graag willen we dat je je aanmeldt voor deze activiteit, dat kan door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com en vol=vol.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht