arrow-intranet-overlay.png
Jozefschool texel  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!
*/ ?>

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

07 januari 2016

Weekbericht Jozefschool Texel nr.18 7 januari 2016

Categorie: Weekbericht

AGENDA

  • Maandag 11 januari                       Ouderavond op de OSG voor ouders groep 8
  • Maandag 11 januari                       Gezamenlijke vergadering MR en OR, aanvang 19.30 uur
  • Maandag 18 januari                       Groep 3b naar Ecomare
  • Dinsdag 19 januari                        Groep 3a naar Ecomare
  • Maandag 25 januari                       Voorlichtingsavond groep 8 advisering VO op de Jozefschool
  • Woensdag 27 jan – 6 feb              Nationale voorleesdagen
  • Donderdag 4 februari                    Het eerste rapport wordt uitgereikt aan de kinderen
  • Maandag 8 februari                       Rapportgesprekken,
  • Donderdag 11 februari                  Rapportgesprekken
  • Maandag 29-2 t/m vrijdag 4-3       Voorjaarsvakantie

WELKOM IN 2016!

Na een welverdiende, zoals altijd weer veel te snel gaande kerstvakantie, zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig gestart met het nieuwe jaar. Ondanks een gelukkig niet al te ernstig incident met Jacob Lamers (gebroken been, veel sterkte gewenst Jacob!) is iedereen weer gezond en wel klaar voor een nieuw jaar.

We wensen u een heel mooi, gezond en gelukkig 2016 toe!

HIEPERDEPIEP HOERA! QUINN  IS GEBOREN!

Op maandag 4 januari is Quin geboren, zoon van Mattijs en Nelda en broertje van Sem en Wesly Bakker. Van harte gefeliciteerd en we hopen dat jullie een hele mooie kraamtijd zullen krijgen!

PBS REGEL VAN DE WEEK

De regel voor komende week is nummer 2 op onze lijst: Ik accepteer de ander zoals hij / zij is.

Deze regel past heel duidelijk in ons pest preventie protocol. Je mag zijn wie je bent, met al je eigen aardigheden en kwaliteiten. We accepteren dat de ander anders is dan jij bent, waarbij dit vooral heel erg leuk is! We spreken kinderen altijd aan als zij zich niet aan deze regel houden en gaan in gesprek over het gedrag van het kind.

VREEDZAME SCHOOL

Deze week zijn we met de Vreedzame school gestart met Blok 4: We hebben hart voor elkaar

Dit blok gaat over gevoelens.

Om kunnen gaan met gevoelens is van groot  belang voor een positief klimaat in de klas en in de school. De Vreedzame School streeft naar een klimaat waarin iedereen zich prettig voelt en waarin kinderen “hart voor elkaar “ hebben, d.w.z. dat ze met respect omgaan met elkaar. Dat gaat gemakkelijker als kinderen in staat zijn hun gevoelens te benoemen en zich in de gevoelens van anderen  te verplaatsen.

Kinderen zijn dan beter in staat om conflicten positief op te lossen.

Om met elkaar over gevoelens te praten, is het  van belang dat de kinderen zich veilig voelen in de groep; tegelijkertijd bevorderen deze gesprekken de veiligheid in de groep. Er ontstaat een vertrouwde sfeer.

We hebben het over gevoelens als boos en verdriet. We  bespreken wat het betekent als iemand wordt buitengesloten. De kinderen  leren herkennen wat hen boos maakt en hoe ze hun boosheid uiten. Ze leren dat “afkoelen” belangrijk is om een conflict te kunnen oplossen.

Verder gaat het in blok 4 over blij zijn, tevreden zijn, over opkomen voor elkaar.

De lessen gaan over dingen die  je leuk vindt en waar je blij van wordt.

Aan het eind van blok 4 bedenken de kinderen een les, die voor iedereen leuk is.  Ze bereiden de les zo veel mogelijk zelf voor en verzorgen de les. Na afloop staan de kinderen stil bij de vraag of iedereen een leuke les heeft gehad en  worden zo mogelijk afspraken voor een volgende keer gemaakt.

We leren de kinderen dat ze mogen “passen”.

Op school wordt het steeds “gewoner” om over gevoelens te praten; in het begin is het vaak nog onwennig. Uiteraard houden we er rekening mee dat niet elk kind even gemakkelijk over zijn of haar gevoelens praat. We willen kinderen de ruimte geven om zelf te kiezen wat ze over hun gevoelens kwijt willen.

Wilt u meer weten over De Vreedzame School dan kunt u kijken op

www.devreedzameschool.nl.

Tips voor thuis

Geef uw kind eerst de gelegenheid om af te koelen voordat u een conflict gaat uitpraten.

Bespreek wat je kan doen als je boos bent:

– gemeen terugdoen

– de ander z’n zin geven,

je  terugtrekken,

– weten wat je wilt,

rekening houden met wat jezelf wilt en wat de ander wilt.

Stimuleer de laatste manier; dat heeft de grootste kans op een positieve oplossing

LUIZENCONTROLE

Na de vakantie heeft ons legertje luizenmoeders weer gecheckt of er neten en of hoofdluis te vinden zijn. Helaas zijn in 4 groepen hoofdluis en / of neten gesignaleerd. We verzoeken u om alert te zijn hierop en ons te benaderen als u thuis hoofdluis ziet. Graag altijd behandelen! Wilt u advies hierover, dan kunt u contact opnemen met Simone Schipper, zij coördineert het hoofdluiscentrum van de Jozefschool: simmas@hetnet.nl

RAPPORTGESPREKKEN

Op 4 februari ontvangen de kinderen hun eerste rapport van dit schooljaar. Op maandag 8 en donderdag 11 februari zijn de gebruikelijke rapportgesprekken. We verzoeken u vriendelijk mom deze avonden zoveel mogelijk vrij te houden, we verwachten graag alle ouders op deze avonden. Voor groep 8 geldt dat er een aangepast programma is in het kader van de advisering voor het voortgezet onderwijs. U krijgt hierover nader bericht. Op 25 januari is er een speciale voorlichtingsavond op school over onze advisering.

OUDERHULP GEVRAAGD

Maandag 18 januari gaat het oude schoolmeubilair van zolder naar de inzamelingsactie voor Moldavië. Wie kan ons deze middag om 14.30uur helpen de spullen verhuizen? We zijn op zoek naar ouders met auto en aanhanger of busje. We schatten in dat het een uurtje werk is, vele handen maken licht werk! U kunt zich aanmelden bij juf Marga, zij coördineert deze actie.

NATIONALE VOORLEESDAGEN

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan (jonge) kinderen centraal. In de boekwinkel kunt u het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’ vinden. Dit boek is geschreven door Marjet Huiberts. In de kleutergroepen gaan we met dit prentenboek aan de slag. De meesters en juffen van alle groepen gaan bovendien iedere dag aan een andere klas voorlezen. Ook in de bibliotheek worden allerlei activiteiten georganiseerd rond het  Prentenboek van het Jaar. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl. Wij wensen u veel voorleesplezier!

GROEPEN 3 N AAR ECOMARE

Beide groepen 3 gaan binnenkort naar Ecomare voor het programma ‘haaien en roggen’. Groep 3a gaat op dinsdag 19 januari naar Ecomare en groep 3b op maandag 18 januari. Beide groepen vertrekken rond 9.45 uur en zijn voor 12 uur weer terug op school. Heeft u zin om te rijden en te begeleiden? U kunt uw naam noteren op het bord bij de deur van de klas.

VOORLEESKAMPIOEN CISKA NAAR VOLGENDE RONDE

Ciska uit groep 8 is de voorleeskampioen van onze school geworden. Op 3 februari gaat zij onze school vertegenwoordigen tijdens het Texelse kampioenschap voorlezen. We wensen Ciska alvast veel succes!

VERLOREN

Hugo uit groep 7 is na de gym afgelopen maandag zijn horloge verloren, kwijtgeraakt! Het is een zwart kinderhorloge van het merk Tekday. Wie hier iets over weet of heeft gevonden, graag contact met Hugo of juf Marga.

‹ vorige berichtvolgende bericht › Overzicht